Η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου την Παρασκευή 4 Απριλίου σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου τιμώμενο πρόσωπο είναι εφέτος η συγγραφέας Έλένα Αρτζανίδου. Στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων και προγραμμάτων παιδικής λογοτεχνίας που εκπονούν και υλοποιούν οι τάξεις Α1 Α3,Β1, Β2 οι μαθητές και μαθήτριες διαβάζουν και αναλύουν τα βιβλία της κας Αρτζανίδου "Άγης ο Μαθημάγος", "Με λένε Πρόμις" και "Δεν έφταιγα εγώ" Το πρωί η κα Αρτζανίδου θα επισκεφτεί το σχολείο και έτσι  θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να υποβάλουν ερωτήσεις και απορίες στη συγγραφέα.
 Το απόγευμα στις 7 μ .μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού  σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού οι μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα αποσπάσματα και  τραγούδια από βιβλία της κα Αρτζανίδου. Υπεύθυνες αυτών των δράσεων είναι οι δασκάλες: Αρβανιτάκη Μαρία, Καραθανάση Μαρία, Μεταξωτού Γεωργία και Μιχέρα Μαρία. Στη συνέχεια η συγγραφέας θα μιλήσει σε παιδιά και γονείς για τη φιλαναγνωσία και πώς μπορεί να αναπτυχθεί, για το παιδικό βιβλίο αλλά θα αναφερθεί και στα βιβλία για ενήλικες που έχει γράψει.  
Τα τελευταία χρόνια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού έχουν επισκεφτεί γνωστοί συγγραφείς όπως  ο Παντελής Καλιότσος, ο Μάνος Κοντολέων, η Λίτσα Ψαραύτη, ο Νίκος Πιλάβιος- Παραμυθάς.
Βιογραφικό της Έλενας Αρτζανίδου.
Γεννήθηκε στη Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι Κιλκίς. Το 1981 στη Θεσσαλονίκη τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.
Πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, για πέντε χρόνια ήταν  αποσπασμένη στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, στο τμήμα πρακτικής άσκησης νηπιαγωγών. Την τριετία 2010-2013 αποσπασμένη στη Διεύθυνση Αν.Θεσσαλονίκης υποστήριξε το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Δημιουργός του blog-υπεύθυνη ύλης και σχεδιασμού:http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/
Έχει  ασχοληθεί με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, Βιβλιόφωνο κα Διάπλαση. Δύο βιβλία της είναι υποψήφια για το βραβείο κοινού που διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία Public

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...