Η πρόταση ψηφίσματος για την ΕΡΤ απο την Λαϊκή Συσπείρωση

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΡΤ

Ωμά και απροκάλυπτα η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ) στα πλαίσια των πολιτικών επιλογών των ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων προχώρησε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Π.Ν.Π.) στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απολύοντας 2650 εργαζόμενους.

Η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης που διευθύνει σε βάρος του λαού, με στόχο να προσαρμόσει το Δημόσιο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και να ανοίξει κερδοφόρα πεδία δράσης για λογαριασμό του.

Με την ΠΝΠ τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του προϋπάρχοντος νόμου περί ΔΕΚΟ (Ν.3429/2005). Δίνει έτσι τη δυνατότητα και την ευελιξία στους αρμόδιους υπουργούς να αποφασίζουν κατά το δοκούν και στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» για το μέλλον των δημόσιων Οργανισμών και φορέων που εποπτεύουν, άρα και των εργαζομένων σ' αυτούς.

Η τελευταία τροποποίηση αφορούσε στο νόμο 4002/2011, πάνω στον οποίον στηρίχθηκε η Π.Ν.Π.

Κοινός παρανομαστής αυτών των ενεργειών θα είναι οι απολύσεις , η καταβαράθρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και από την άλλη το αυξημένο κόστος  για τις λαϊκές οικογένειες.

 

Το περιφερειακό συμβούλιο

1.     καταδικάζει, την απαράδεκτη πράξη και πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και παραδίδει την ενημέρωση αποκλειστικά και μόνο στην ασυδοσία  του κεφαλαίου.

2.    Καταδικάζει την προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση  κινητοποίηση των ΜΑΤ εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» να κατεβάσουν τους διακόπτες των κεραιών για να μη μεταδίδεται η εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

3.    εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

4.    εκτιμά ότι η υπόθεση της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να συμπαρασταθούν, να εξασκήσουν με την μαζική  τους την μέγιστη πίεση ώστε να καταργηθεί η Π.Ν.Π.

5.    λαϊκή απαίτηση είναι  η ΕΡΤ να ανοίξει με δημόσιο χαρακτήρα να μη παραδοθεί στο ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η ΕΡΤ είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

6.    Καταδικάζει τις απειλές της Κυβέρνησης και Ε.Σ.Ρ.  απέναντι στον 902 όπως και σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό που δίνει η θα δώσει τη συχνότητά του για μετάδοση του λόγου των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ για να κρατήσουν ζωντανή τη δημόσια τηλεόραση. Απειλές που υλοποιήθηκαν με διακοπή της συχνότητας του 902 όσο προβάλλει τις ειδήσεις της ΕΡΤ αλλά απειλές και για άλλες συνέπειες…

 

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την ΛΑΙΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

                                                               13 Ιούνη 2013

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...