Η πρόταση του Σάββα Διακοσταματίου για το θέμα της UBER

Δελτίο Τύπου

- Η πρόταση του Σάββα Διακοσταματίου για το θέμα της UBER

- Πρόταση σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την εταιρεία UBER και το μεταφορικό έργο στη Ρόδο, να έρθει και να συζητηθεί σε μια ξεχωριστή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των βουλευτών και όλων των τοπικών φορέων, έφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σάββας Διακοσταματίου.

 

Με την πρόταση συμφώνησε τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ψήφισε ομόφωνα σχετικό Ψήφισμα για τη στήριξη των θέσεων που εξέφρασαν οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι και συμμετείχαν στη συνεδρίαση, μαζί με τους προέδρους των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, των μίνι βαν και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

 

   Στην τοποθέτησή του ο κ. Διακοσταματίου επισήμανε μεταξύ άλλων:

 

«Είναι καιρός να μετουσιώνονται οι αποφάσεις σε πράξεις. Πρέπει γίνει μια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα κληθούν οι βουλευτές και όλοι οι φορείς. Το θέμα είναι πως θα πρέπει η κοινωνία να αντιδράσει. Γιατί το θέμα αφορά όλη την πόλη και τη λειτουργία της. Μόνο με αποκέντρωση μπορούμε να δίνουμε λύσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει η ρήτρα νησιωτικότητας. Η πρόταση η δική μας είναι η εξής: Συμφωνούμε με το Ψήφισμα αλλά να γίνει μια ειδική συνεδρίαση όπου θα κληθούν οι βουλευτές και οι φορείς και να δεσμευτούν προκειμένου να δεσμευθούν για νομοθετική πρωτοβουλία με βάση τη ρήτρα νησιωτικότητας, να απαγορευθεί η δράση τέτοιων  πολυεθνικών στο νησί μας».

 

Τέλος επανέλαβε τη θέση του για αποκέντρωση του κεντρικού κράτους που είναι η λύση προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για τα θέματα  και όχι άλλοι.

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...