Η περιφερειακή αρχή απαντά στην Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες, επιστροφή στην πολιτική καφενείου!...

Ρόδος, 14 Ιουλίου  2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Με προφανή  ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ξανά την προτίμησή του στην πολιτική του καφενείου

 

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε και την εφαρμογή των νόμων που ψήφισε (ΚΥΑ 35088/2017, ΦΕΚ 3250Β/15.9.17 και ΦΕΚ 436/14.2.19)

 

 

Δεν πρωτοτυπεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την μονάδα οικοδομικών αποβλήτων (ΑΕΚΚ), στην περιοχή Καλυθιών, Ψίνθου και Αφάντου.

 

Βγαίνοντας αίφνης από την θερινή υπνηλία της, ακολουθώντας την προσφιλή μέθοδο των fake news, την τακτική της τάχα υπερβάλλουσας ευαισθησίας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, επιδεικνύει ανεπίτρεπτη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άγνοια της νομοθεσίας, για την οποία θα μπορούσε, όλες αυτές τις μέρες που συντηρείται το θέμα, να έχει ενημερωθεί.  

Φυσικά δεν το έκανε   για να μπορεί, στη σκόπιμη άγνοιά της,  να εκδίδει λιβελλογραφήματα όπως αυτό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, επιτιθέμενη κατά της Περιφέρειας και να θέτει ερωτήματα που από την περασμένη εβδομάδα έχουν απαντηθεί.

 

Στα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε για μια ακόμη φορά, με όσα όφειλε να γνωρίζει ο κομματικός φορέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

-       Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εν κρυπτώ και παραβύστω η Περιφέρεια αδειοδότησε την επένδυση της ΑΕΚΚ.

 

Η αλήθεια: Η Περιφέρεια ουδέποτε έδωσε άδεια λειτουργίας, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της. Η έκδοση άδειας γίνεται μέσω της ιστοσελίδας notify business, μέσω της οποίας οι αρμόδιες εποπτικές αρχές ενημερώνονται από τον φορέα μιας οικονομικής δραστηριότητας για την έναρξη εγκατάστασης ή/και λειτουργίας της δραστηριότητας και αυτό θεσμοθετήθηκε με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

-       Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Περιφέρεια αποδίδει την ευθύνη της αδειοδότησης της ΑΕΚΚ σε «υπηρεσιακούς παράγοντες»;

 

Η αλήθεια: Η απόφαση χωροθέτησης βάσει του ισχύοντος νόμου, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκδίδεται από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, κατόπιν θετικών εισηγήσεων του Δήμου Ρόδου, της Αρχαιολογίας και του της Διεύθυνσης Δασών. Κανένας αιρετός από την περιφερειακή αρχή δεν υπέγραψε την χωροθέτηση η οποία  είναι καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα και δεν εξαρτάται από εγκρίσεις πολιτικών προϊσταμένων.

 

 

-       Διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ αν η Περιφέρεια γνώριζε ότι η οχλούσα δραστηριότητα της ΑΕΚΚ θα είναι επιβαρυντική για την υγεία των κατοίκων.

 

Η αλήθεια: Δεν χαρακτήρισε η Περιφέρεια την εν λόγω δραστηριότητα, ως δραστηριότητα χαμηλής όχλησης Ο χαρακτηρισμός της εν λόγω δραστηριότητας ως χαμηλής όχλησης ορίζεται από τον Νόμο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΥΑ 171914/2013, όπως τροποποιήθηκε το 2017, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  με την ΚΥΑ 35088/2017 ΦΕΚ 3250Β/15.09.2017 καθώς και με ΦΕΚ 436/14.02.2019).

 

 

-       Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η περιοχή βρίσκεται στα όρια της προστατευμένης περιοχής

 

Η αλήθεια: Α) Με έγγραφο του τότε Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, η περιοχή «Ψαλίδι» καταργείται ως μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής (ΦΕΚ 1895 Β’ / 04.09.2009),

Β) Με το υπ’αριθμ. 28504/09-07.2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, η εν λόγω περιοχή δεν έχει δασικό χαρακτήρα,

Γ)Με το υπ’αριθμ. 868/30-06-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου, η περιοχή βρίσκεται εκτός των περιοχών του Δικτύου NATURA 2000.

 

-       Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι  δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες της ενημέρωσης και της δημόσιας διαβούλευσης

 

Η αλήθεια: η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει δημόσια διαβούλευση για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων ΑΕΚΚ.

 

 

Όλα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, διακινούνται τις τελευταίες ημέρες από μια ομάδα τοπικών παραγόντων, οι οποίοι είτε γνωρίζουν την αλήθεια και σκοπίμως διασπείρουν αυτές τις ανυπόστατες πληροφορίες, παρακινούμενοι από ιδιοτελή κίνητρα ή είναι επικίνδυνα ανόητοι και απληροφόρητοι.

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε φως και μπήκε, με τη θρασύτητα αυτών που επιχειρούν να μονοπωλήσουν την ανησυχία για το περιβάλλον, ενώ έχουν πλήρη άγνοια των διαδικασιών που διέπουν τα ζητήματα που με στόμφο και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις παρουσιάζουν.  

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 Εν τέλει, ματαιοπονεί όποιος περιμένει, έστω και για μια φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού του ρόλου. Ο καθένας επιλέγει το είδος της πολιτικής που υπηρετεί και η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ,  υιοθετώντας προφανή  ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες , έδειξε ξανά την προτίμησή της στην πολιτική του καφενείου.

 

 

 To Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...