Η Περιφέρεια ταξίδεψε στη Γερμανία με πρόσκληση του Φούχτελ!

    Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στο Γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβικ-Χόλσταϊν (Schleswig Holstein), ο οποίος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συναντήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αρχής, καθώς και με παράγοντες του τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου.

 

    Η αποστολή της Περιφέρειας αποτελείτο από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Ρόδο κ. Δημήτριο Γιώρτσο, τον Πρόεδρο της Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, καθώς και την Αντιπρόεδρο της Ένωσης κα. Άντα Καραγιάννη.

 

    Στη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν διερευνήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο διοικήσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους τομείς του τουρισμού, της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

 

    Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, τα μέλη της αποστολής συνοδευόμενοι από τρεις βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου επισκέφθηκαν τις δομές του Επιμελητηρίου του Κιέλου και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του αναφορικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει ο οργανισμός στις επιχειρήσεις τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στην ανάπτυξη τους, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές και βιώσιμες. Στο τέλος της συνάντησης η αποστολή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις δυο επιχειρήσεων, οι οποίες με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, και μέσω επενδύσεων στην καινοτομία κατόρθωσαν να αποτελούν κορυφαίες στο είδος τους.

 

    Σε συνάντηση που είχαν με τον τοπικό Υπουργό Οικονομίας, Απασχόλησης και Εμπορίου, καθώς και με τη δημοτική επιτροπή διοργάνωσης ιστιοπλοϊκών αγώνων, που προσελκύουν ετησίως 3.5 εκατ. επισκέπτες, τα μέλη της αποστολής αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες και ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί αναφορικά με την ανάπτυξη του ιστιοπλοϊκού και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή.

 

    Τη δεύτερη ημέρα οι εκπρόσωποι από την Περιφέρεια επισκέφθηκαν τη πόλη του Έκερνφορντε (Eckernfoerde), όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την προεδρία του βουλευτή Γιόχαν Βάντεφουλ και με την συμμετοχή του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Φούχτελ, εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων. Στην συνάντηση διερευνήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας  του δήμου και του επαρχείου του Έκερνφορντε με τη συστάδα των νησιών Κώ-Καλύμνου-Λέρου, με τον παράλληλο σχεδιασμό για προώθηση της συνεργασίας και σε άλλα νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες με αντίστοιχους δήμους από το κρατίδιο.

 

    Τα μέλη της Επιτροπής είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν από το δήμαρχο του Έκερνφορντε σε τουριστικές εγκαταστάσεις της πόλης, η οποία αποτελεί το τουριστικό θέρετρο της Γερμανίας στη Βαλτική και φιλοξενεί περίπου 1.6 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Ακολούθως, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη Γερμανία στον τομέα της κατασκευής, τοποθέτησης και διαχείρισης ανεμογεννητριών και ενημερώθηκαν για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας στην Γερμανία. Τέλος, η αποστολή επισκέφθηκε το κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής το οποίο ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο συλλογής, διαχείρισης και αξιοποίησης των σκουπιδιών, με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής

 

   Κατά την επιστροφή τους τα μέλη της αποστολής είχαν συνάντηση με την Πρόξενο της Ελλάδας στο Αμβούργο, τον Διευθυντή του ΕΟΤ Γερμανίας-Αυστρίας, καθώς και με δημοσιογράφους από το FVW, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ταξιδιωτικά περιοδικά στη Γερμανία και συνομίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της τουριστικής συνεργασίας των δυο πλευρών.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...