Η παρουσίαση των προτάσεων για την βελτίωση του ΔΗΦΟΔΩ

 

Α.  Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Ο

Η συγκρότηση επιτροπής από τους φορείς με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ήταν απόρροια της  πεποίθησης μας για κοινή στράτευση  αρχών και φορέων ώστε ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας και ταυτόχρονα να εκσυγχρονιστεί το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την εφαρμογή του βάσει του  Ν. 2214/94 Άρθρο 60 κοντά στα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Η ανανέωση αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την επιβίωση κάθε θεσμού όπως συμβαίνει ακόμη και στη ζωή.

Η θεσμοθέτηση του παραπάνω νόμου, ως συνέχεια του θεσμού που ξεκίνησε το 1938 επί ιταλικής κατοχής, συνεχίσθηκε με την απελευθέρωση με τους Α.Ν. 798/1948 άρθρο 248, και Α.Ν. 1910/1951 άρθρο 79 και αποτέλεσε πράγματι σταθμό για τον τόπο μας.

  • Συνέχισε την τοπική συνεισφορά σε έργα και δράσεις, πέραν του κράτους και Ε/Ε
  • Διεύρυνε τους  υπόχρεους και συνέβαλε στην δίκαιη κατανομή του (υπόχρεοι το σύνολο των επιχειρηματιών είτε ως Φ.Π. είτε ως νομικά πρόσωπα)
  • Συνέβαλε στην δημιουργία νέων δομών στήριξης της τοπικής οικονομίας αλλά και δημιουργίας δικτύου κοινωνικής προστασίας (ΠΡΟΤΟΥΡ, ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κοινωνικές δομές, Ίδρυμα Υποτροφιών κλπ)

Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί νέες δράσεις, νέα αντίληψη σχέσης  κόστους- οφέλους, νέους θεσμούς διαφάνειας και ελεγκτικών μηχανισμών, όχι μόνο λόγω επιβολής εντολών από ΤΡΟΪΚΑ αλλά κυρίως διαπιστωμένης πλέον κακής   λειτουργίας σχεδόν του συνόλου των Διοικητικών Δομών της χώρας.

 Μεμονωμένα γεγονότα στην διαχείριση του όπως το ύψος του προστίμου σήμερα 5% ανά μήνα, υπερβολική επιβάρυνση σε ορισμένα είδη (τσιγάρα, καύσιμα), απαλλαγή λόγω αλλαγών στην διαδικασία εισαγωγών (πώληση νέων αυτοκινήτων) κλπ, συνεχώς ενίσχυαν την αμφισβήτηση του και σε συνδυασμό με την υπαρκτή οικονομική κρίση κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε απαξίωση του και τελικά μόνος χαμένος θα είναι ο τόπος μας.

 Η αναγκαία μεταρρύθμιση οφείλει να συγκεράσει  και να ικανοποιήσει τα ορθολογικά προαπαιτούμενα κάθε εμπλεκομένου φορέα στο θέμα:

  • Επιχειρήσεις : Δικαιοσύνη, αξιοπιστία στην βεβαίωση και είσπραξη, συμμετοχή στην κατανομή των πόρων για να συμβάλλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη
  • Τ.Α. (Δήμοι) : πόροι για εκτέλεση έργων και δράσεων σε νέα όμως φιλοσοφία κόστους-ωφέλειας και ιεράρχησης με μοναδικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

Η οριζόντια εφαρμογή του, αφαίρεσε την απαραίτητη  αναπτυξιακή  του δυνατότητα  και προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρεί σε νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες . 

Έχοντας ως κοινή αντίληψη όλα τα παραπάνω, η επιτροπή μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις καταλήγει  στην παρακάτω πρόταση προς διαβούλευση των φορέων με στόχο την ανάλογη σύνταξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους φορείς που μας επέλεξαν, καθώς και την υπηρεσία ΔΗΦΟΔΩ για την παροχή στοιχείων με βάση τα οποία μπορέσαμε να αναλύσουμε ,να συγκρίνουμε και τέλος να προτείνουμε νέες ρυθμίσεις που θα αφορούν βέβαια όλο το Νομό Δωδεκανήσου.


 

Β. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Στο μεγάλο θέμα της διαφάνειας του τρόπου διαχείρισης  των πόρων προτείνεται:

Β.1)  Θεσμοθετείται «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ»  που είναι πενταμελής αποφασιστικού χαρακτήρα και απαρτίζεται από

1) Εναν εκπρόσωπο όλων των ΟΤΑ Δωδεκανήσου

2) Εναν εκπρόσωπο του Ε.Β.Ε.Δ.

3) Εναν εκπρόσωπο  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου

4) Εναν εκπρόσωπο του Τ.Ε.Ε. Δωδεκανήσου

5) Εναν εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

 

Η επιτροπή αυτή

1)  Εποπτεύει την υλοποίηση αποφάσεων ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

2)  Προτείνει την αξιοποίηση των εσόδων ανά δράση και ανά έτος στους παρακάτω τομείς.

 

2.1. Πρόνοια

2.2. Πολιτισμός

2.3. Περιβάλλον

2.4. Τεχνικά έργα

2.5. Προβολή

2.6. Νέες δράσεις & καινοτομία

με ελάχιστη συμμετοχή κάθε δράσης 10%. απο τα έσοδα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και θα καταγράφονται με συγκεκριμένο κωδικό δαπάνης  στην σύνταξη του εκάστοτε προϋπολογισμού..

 3)  Προτείνει την τροποποίηση των συντελεστών επιβολής του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ και των κλιμακίων σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς (όπως π.χ. μείωση σε περιόδους κρίσης). Να προβλεφθεί η δυνατότητα του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργού (Εσωτερικών) να υλοποιεί τις τροποποιήσεις αυτές μετά από εισήγηση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ»  .

Β.2)  Τα έσοδα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ κατατίθενται σε ειδικό μοναδικό λογαριασμό και απεικονίζονται  στον εκάστοτε προϋπολογισμό του δήμου.

Β.3)  Οι αποφάσεις της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ»   λαμβάνονται κατά πλειοψηφία

Όλες οι προτάσεις της επιτροπής εγκρίνονται από τα αντίστοιχα συμβούλια όλων των εμπλεκομένων φορέων κατά πλειοψηφία.

Η  «ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ»  προεδρεύεται ανά έτος κυκλικά από τους συμμετέχοντες φορείς. Δοικητική υποστήριξη της Επιτροπής παρέχει το γραφείο ΔΗΦΟΔΩ.

.

 

Γ.  ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ

Γ.1) Σε όλες τους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας  τους παρέχεται  έκπτωση 30%

Γ.2)  Σε περίπτωση επιπλέον και νέου επιχειρηματία μέχρι 30 ετών παρέχεται συνολικά  50% έκπτωση (τόνωση νεανικής επιχειρηματικότητας).  Το μέτρο θα αφορά μόνο ατομικές επιχειρήσεις και προσωπικές εταιρείες (προϋπόθεση να ανήκει το 50% τουλάχιστον σε νέο επιχειρηματία μέχρι 30 ετών )

Γ.3) Υπόχρεος που η συνολική ετήσια οφειλή δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ απαλλάσσεται της υποχρέωσης καταβολής. (Η παραπάνω πρόταση αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση στην υπηρεσία αφού θα απαλλαχθεί από την υποχρέωση ελέγχου περίπου 3000 επιχειρήσεων και συμβολή στην μικροεπιχείρηση που προσπαθεί να επιβιώσει).

 

Δ.  ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΡΘΡΩΝ  και ΕΝΝΟΙΩΝ

Στη νέα διατύπωση των άρθρων του νόμου 2214/94 προτείνουμε:

Δ.1)  Άρθρο 2 & 3. Τα ακαθάριστα έσοδα να ορίζονται όπως στον εκάστοτε   ισχύοντα  φορολογικό Νόμο. Οσοι φορολογούνται ως μισθωτοί (π.χ. μπλοκάκια ΑΠΥ μονοπρόσωπου εργοδότη) να ισχύει η απαλλαγή από καταβολή ΔΗΦΟΔΩ

Δ.2)  Άρθρο 4. Προτείνεται νεα κλίμακα και νέοι συντελεστές υπολογισμού του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Η διεύρυνση της κλίμακας αποσκοπεί 

  • αφενός στο να αμβλύνει τις αδικίες που παρατηρούνται  στον τρόπο φορολόγησης  και ειδικότερα στις επιχειρήσεις  με χαμηλό συντελεστή καθαρού κέρδους  όπου η επιβάρυνση του φόρου  αντιστοιχούσε  έως  και  στο 30% των τεκμαρτών κερδών τους
  • και αφετέρου να  ελαφρύνει όλες τις επιχειρήσεις  από την επιβάρυνση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Η νέα κλίμακα των συντελεστών  προβλέπει  μέχρι 5 ΚΑΔ υπολογισμού του οφειλομένου φόρου  για κάθε επιχείρηση, αντί του σημερινού  όπου υπολογίζεται ο οφειλόμενος φόρος στον ΚΑΔ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον κύκλο εργασιών.
Στην περίπτωση  που η επιχείρησ έχει περισσότερους των 5 ΚΑΔ  να γίνεται ομαδοποίηση σε 5 με βάση τον πλησιέστερο συντελεστή.

 

Δ.3)  Άρθρο 5. Απαλλάσσονται μόνο επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικές και κοινωφελείς.

Για το θέμα των απαλλαγών η επιτροπή προβληματίστηκε έντονα γνωρίζοντας τον κίνδυνο να  μεροληπτήσει υπέρ συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και αποδυνάμωση της αρχής «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»  .

Πιστεύουμε οτι η διαβούλευση που θα ακολουθήσει της πρόταση μας, σε όποια κατάληξη έχει να επιβεβαιώσει την θέση μας.

Ειδικότερα για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας  όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ  κλπ  πανελλαδικής εμβέλγειας προτείνεται η ετήσια εφάπαξ καταβολή συγκεκριμένου ποσού π.χ  100.000 ευρώ για το σύνολο του νομού που θα καταβάλλεται στο Δήμο Ρόδου και θα κατανέμεται στους υπόλοιπους δήμους με βάση την τελευταία απογραφή.

Δ.4)  Άρθρο 6. Υποβολή και καταβολή του φόρου  να ακολουθεί τις ημερομηνίες ΦΠΑ της επιχείρησης, με  δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής και πληρωμής.

Δ.5) Άρθρο 7. Δυνατότητα στον ΟΤΑ μικρού νησιού να εκχωρεί την είσπραξη, βεβαίωση και απόδοση στον μεγαλύτερο Δήμο της περιοχής του (που να ανήκουν φυσικά στην ίδια ΔΟΥ)   με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ τους.

Δ.6) Άρθρο 8. Δυνατότητα του ΟΤΑ για διασύνδεση με Δ.Ο.Υ. - ΚΕΠΥΟ ώστε να επιτυγχάνεται αξιόπιστη διασταύρωση του ελέγχου και βεβαίωση των απαιτήσεων των ΟΤΑ.

Δ.7) Προτείνεται  η απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ολική καταστροφή από ανωτέρα βία (σεισμός – κλοπή –φωτιά) για 3 έτη, με την εφαρμογή φυσικά αξιόπιστων δημοσίων και διαφανών διαδικασιών.

Δ.8)  Σχετικά με το τραγελαφικό θέμα προστίμων και προσαυξήσεων, προτείνεται να ισχύουν ό,τι ισχύει και για τα Δημόσια έσοδα  (Φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, κλπ).

 

Ε. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Οι  ανείσπρακτες οφειλές (βεβαιωμένες η μη) να υπολογιστούν με την νέα κλίμακα και σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής εντός τετραμήνου από την ψήφιση του Νόμου να  μην επιβαρυνθούν  με προσαυξήσεις.

Εναλλακτική δυνατότητα εξόφλησης  σε  δώδεκα μηνιαίες δόσεις με πρόσθετη επιβάρυνση 15% επί της κύριας  οφειλής που θα προκύψει από τον νέο υπολογισμό.

Η παραπάνω διάταξη πιστεύουμε ότι διευκολύνει πολύ τους επιχειρηματίες να καταστούν ενήμεροι, την Τοπική Αυτοδιοίκηση  να ενισχύσει την ρευστότητα της, και κυρίως να θέσει νέες βάσεις συνεργασίας  ΟΤΑ και επιχειρήσεων.

Πίνακας 1

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΔΗΦΟΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΜΣΚΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντελεστής καθαρού κέρδους(ΜΣΚΚ)

Συντελεστής ΔΗΦΟΔΩ

Καθαρά κέρδη

ΣΕ Κ.Ε (100.000)

 Επιβάρυνση φόρου

 Ποσοστο ΔΗΦΟΔΩ  επί καθαρών ΚΕΡΔΩΝ

6

7

8

1,5

0,03

1500

30

2,000

 

 

 

3

0,07

3000

70

2,333

 

 

 

5

0,1

5000

100

2,000

 

 

 

7

0,2

7000

200

2,857

 

 

 

10

0,3

10000

300

3,000

 

0

0

13

0,4

13000

400

3,077

 

0

0

15

0,5

15000

500

3,333

 

0

0

17

0,6

17000

600

3,529

 

0

0

20

0,7

20000

700

3,500

 

0

0

40

0,8

40000

800

2,000

 

0

0

41

0,9

41000

900

2,195

 

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πίνακας 2   ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Α  ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΣΚΚ

  

Συντελεστής καθαρού κέρδους(ΜΣΚΚ)

Συντελεστής  ΔΗΦΟΔΩ

Καθαρά κέρδη σε Κ.Ε (100.000)

 Επιβάρυνση ΔΗΦΟΔΩ

 Ποσοστό φόρου επί καθαρών

0,5

0,03

500

30

6,00

1

0,03

1000

30

3,00

1,5

0,03

1500

30

2,00

2

0,07

2000

70

3,50

3

0,07

3000

70

2,33

4

0,1

4000

100

2,50

5

0,1

5000

100

2,00

6

0,2

6000

200

3,33

7

0,2

7000

200

2,86

8

0,3

8000

300

3,75

9

0,3

9000

300

3,33

10

0,3

10000

300

3,00

11

0,4

11000

400

3,64

12

0,4

12000

400

3,33

13

0,4

13000

400

3,08

14

0,5

14000

500

3,57

15

0,5

15000

500

3,33

16

0,6

16000

600

3,75

17

0,6

17000

600

3,53

18

0,7

18000

700

3,89

19

0,7

19000

700

3,68

20

0,7

20000

700

3,50

25

0,8

25000

800

3,20

30

0,8

30000

800

2,67

35

0,8

35000

800

2,29

40

0,8

40000

800

2,00

45

0,9

45000

900

2,00

50

0,9

50000

900

1,80

55

0,9

55000

900

1,64

60

0,9

60000

900

1,50

 

 

 

 

 


Πίνακας 3   Ισχύουσα κλίμακα υπολογισμού ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ  που απεικονίζει  επιβάρυνση φόρου  και ποσοστό  επί των τεκμαρτών εσόδων.

 Προσπάθεια της επιτροπής  ήταν να  αμβλύνει  τις  αδικίες της ισχύουσας κλίμακας ως προς την επιβάρυνση  των επιχειρήσεων επί των τεκμαρτών εσόδων  αφενός και αφετέρου  την ελάφρυνση  τους λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας.

 

Συντελεστής καθαρού κέρδους(ΜΣΚΚ)

Συντελεστής φόρου

Καθαρά κέρδη (100.000)

 Επιβάρυνση φόρου

 Ποσοστό φόρου επί καθαρών

 

1

0,2

1000

200

20,00

 

2

0,2

2000

200

10,00

 

3

0,2

3000

200

6,67

 

4

0,2

4000

200

5,00

 

5

0,2

5000

200

4,00

 

6

0,4

6000

400

6,67

 

7

0,4

7000

400

5,71

 

8

0,4

8000

400

5,00

 

9

0,4

9000

400

4,44

 

10

0,4

10000

400

4,00

 

11

0,6

11000

600

5,45

 

12

0,6

12000

600

5,00

 

13

0,6

13000

600

4,62

 

14

0,6

14000

600

4,29

 

15

0,6

15000

600

4,00

 

16

0,8

16000

800

5,00

 

17

0,8

17000

800

4,71

 

18

0,8

18000

800

4,44

 

19

0,8

19000

800

4,21

 

20

0,8

20000

800

4,00

 

25

1

25000

1000

4,00

 

30

1

30000

1000

3,33

 

35

1

35000

1000

2,86

 

40

1

40000

1000

2,50

 

45

1

45000

1000

2,22

 

50

1

50000

1000

2,00

 

55

1

55000

1000

1,82

 

60

1

60000

1000

1,67

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Συνολικές υσπράξεις ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

 

Εισπράξεις ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ από δηλώσεις με ποσά μεγαλύτερα από 3.000,00 ετησίως.

 

 

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ Διαχρονικά - 1996 - 2012

 

 

Στοιχεία ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. έτους 2011

 

 

 

 

Σύνολο επιχειρήσεων - ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

Στοιχεία ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. έτους 2011

Τα στοιχεία αφορούν δηλώσεις που έχουν κατατεθεί στο Γραφείο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και δεν έχουν διασταυρωθεί ως προς την ακρίβεια τους με βάσει τα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΠΥΟ για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη. Οι εισπράξεις του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. είναι αυτές που προκύπτουν από τις δηλώσεις των επιτηδευματιών-επιχειρήσεων. Οι εισπράξεις αφορούν το ημερολογιακό οικονομικό έτος (1-1 έως 31-12) και όχι το λογιστικό έτος λειτουργίας του γραφείου του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ (1-2 έως 31-1).

Πηγή: Βάση Δεδομένων Γραφείου ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Ρόδου

Επεξεργασία στοιχείων: Νέες Τεχνολογίες Ρόδου – Εταιρία Πληροφορικής


Πίνακας  4-2012

 

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

33.805.434,63

67.610,86

20

0,20

0,70

5

 

0,03

10.141,63

62.417.979,52

124.835,91

131

0,20

1,15

35

 

0,03

18.725,39

12.140,01

24,28

2

0,20

2,00

1

 

0,07

8,50

110.003.062,93

220.006,16

159

0,20

2,50

50

 

0,07

77.002,14

158.458.230,87

316.916,43

42

0,20

3,00

12

 

0,07

110.920,76

318.506.987,81

637.014,01

1.537

0,20

4,00

488

 

0,1

318.506,99

24.565.141,91

49.130,34

220

0,20

5,00

70

 

0,1

24.565,14

28.604.735,94

114.418,93

343

0,40

6,00

102

 

0,2

57.209,47

36.055.769,81

144.223,10

400

0,40

7,00

132

 

0,2

72.111,54

60.052.171,25

240.208,65

551

0,40

8,00

177

 

0,3

180.156,51

40.349.093,55

161.396,37

429

0,40

9,00

120

 

0,3

121.047,28

76.521.808,89

306.087,36

817

0,40

10,00

281

 

0,3

229.565,43

28.412.412,94

170.474,50

482

0,60

11,00

154

 

0,4

113.649,65

28.508.242,07

171.049,49

1.118

0,60

12,00

459

 

0,4

114.032,97

308.592.456,21

1.851.554,61

1.984

0,60

13,00

710

 

0,4

1.234.369,82

59.248.304,32

355.489,87

1.572

0,60

14,00

515

 

0,5

296.241,52

66.339.854,55

398.039,32

1.671

0,60

15,00

596

 

0,5

331.699,27

24.498.015,20

195.984,11

1.257

0,80

16,00

418

 

0,6

146.988,09

12.026.556,99

96.212,36

420

0,80

17,00

143

 

0,6

72.159,34

10.522.911,01

84.183,27

438

0,80

18,00

152

 

0,7

73.660,38

13.582.249,63

108.658,02

73

0,80

19,00

22

 

0,7

95.075,75

14.504.461,06

116.035,68

660

0,80

20,00

224

 

0,7

101.531,23

183.064.254,34

1.830.642,84

3.497

1,00

21,00

1.140

 

0,8

1.464.514,03

4.850.311,10

48.503,09

235

1,00

22,00

87

 

0,8

38.802,49

1.041.641,18

10.416,38

70

1,00

23,00

27

 

0,8

8.333,13

1.127.966,63

11.279,67

34

1,00

24,00

13

 

0,8

9.023,73

14.398.050,17

143.980,54

1.559

1,00

25,00

655

 

0,8

115.184,40

1.210.235,90

12.102,36

195

1,00

26,00

69

 

0,8

9.681,89

3.058.351,16

30.583,52

240

1,00

27,00

102

 

0,8

24.466,81

3.346.940,54

33.469,45

119

1,00

28,00

45

 

0,8

26.775,52

8.312.603,24

83.126,13

711

1,00

30,00

255

 

0,8

66.500,83

11.908.290,44

119.082,92

236

1,00

31,00

79

 

0,8

95.266,32

31.972.521,00

319.725,27

344

1,00

32,00

131

 

0,8

255.780,17

3.983.799,41

39.837,96

404

1,00

33,00

125

 

0,8

31.870,40

101.893,74

1.018,93

24

1,00

34,00

7

 

0,8

815,15

1.059.368,46

10.593,70

142

1,00

35,00

51

 

0,8

8.474,95

1.402.768,80

14.027,69

182

1,00

36,00

57

 

0,9

12.624,92

60.880,00

608,80

6

1,00

37,00

2

 

0,9

547,92

7.325.055,55

73.250,58

946

1,00

38,00

324

 

0,9

65.925,50

5.339.305,71

53.393,13

742

1,00

40,00

239

 

0,9

48.053,75

512.925,91

5.129,29

41

1,00

43,00

16

 

0,9

4.616,33

789.868,58

7.898,73

191

1,00

45,00

81

 

0,9

7.108,82

16.352,51

163,53

4

1,00

46,00

1

 

0,9

147,17

1.220.406,74

12.204,01

168

1,00

48,00

51

 

0,9

10.983,66

334.536,14

3.345,38

36

1,00

49,00

14

 

0,9

3.010,83

25.150.403,07

251.504,38

2.560

1,00

50,00

787

 

0,9

226.353,63

1.208.231,72

12.082,31

25

1,00

55,00

10

 

0,9

10.874,09

42.772,16

427,72

17

1,00

58,00

5

 

0,9

384,95

389.673,28

3.896,73

47

1,00

60,00

19

 

0,9

3.507,06

1.828.817.428,57

9.061.848,67

27.101

0,76

24,68

9.258

 

 

6.348.997,25

Πίνακας 5-2011

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

33.783.783,86

67.567,58

24

0,20

0,70

6

 

0,03

10.135,14

79.849.361,98

159.698,67

146

0,20

1,15

41

 

0,03

23.954,81

2.155,90

4,31

4

0,20

2,00

2

 

0,07

1,51

116.473.891,58

232.947,77

164

0,20

2,50

55

 

0,07

81.531,72

163.685.225,37

327.370,45

43

0,20

3,00

13

 

0,07

114.579,66

350.502.991,14

701.006,10

1.671

0,20

4,00

529

 

0,1

350.502,99

25.524.950,65

51.049,84

215

0,20

5,00

71

 

0,1

25.524,95

36.141.522,64

144.566,08

385

0,40

6,00

118

 

0,2

72.283,05

38.489.909,98

153.959,67

426

0,40

7,00

138

 

0,2

76.979,82

56.769.992,51

227.079,91

579

0,40

8,00

196

 

0,3

170.309,98

48.396.887,34

193.587,56

409

0,40

9,00

121

 

0,3

145.190,66

136.878.368,25

547.513,51

965

0,40

10,00

337

 

0,3

410.635,10

38.460.542,60

230.763,39

533

0,60

11,00

167

 

0,4

153.842,17

34.554.919,03

207.329,48

1.465

0,60

12,00

593

 

0,4

138.219,68

358.911.520,53

2.153.468,89

2.208

0,60

13,00

782

 

0,4

1.435.646,08

74.317.745,92

445.906,49

1.767

0,60

14,00

578

 

0,5

371.588,73

90.414.894,54

542.489,49

1.902

0,60

15,00

652

 

0,5

452.074,47

40.670.846,89

325.366,69

1.383

0,80

16,00

460

 

0,6

244.025,08

14.184.226,38

113.473,90

446

0,80

17,00

151

 

0,6

85.105,36

12.988.212,34

103.905,72

492

0,80

18,00

162

 

0,7

90.917,49

10.348.476,06

82.787,79

75

0,80

19,00

22

 

0,7

72.439,33

18.931.909,93

151.455,35

759

0,80

20,00

244

 

0,7

132.523,37

203.226.125,35

2.032.261,46

3.742

1,00

21,00

1.254

 

0,8

1.625.809,00

6.229.153,28

62.291,62

267

1,00

22,00

102

 

0,8

49.833,23

1.151.949,69

11.519,49

95

1,00

23,00

37

 

0,8

9.215,60

1.381.213,95

13.812,10

27

1,00

24,00

8

 

0,8

11.049,71

17.866.978,01

178.669,80

1.704

1,00

25,00

697

 

0,8

142.935,82

1.521.166,69

15.211,67

212

1,00

26,00

80

 

0,8

12.169,33

4.641.780,26

46.417,82

283

1,00

27,00

118

 

0,8

37.134,24

4.151.507,62

41.515,06

168

1,00

28,00

62

 

0,8

33.212,06

9.677.615,14

96.776,34

728

1,00

30,00

275

 

0,8

77.420,92

14.043.626,79

140.436,27

240

1,00

31,00

80

 

0,8

112.349,01

35.066.132,74

350.661,35

347

1,00

32,00

128

 

0,8

280.529,06

5.145.874,93

51.458,85

436

1,00

33,00

135

 

0,8

41.167,00

83.360,34

833,61

26

1,00

34,00

10

 

0,8

666,88

1.427.934,32

14.279,38

164

1,00

35,00

53

 

0,8

11.423,47

1.606.529,87

16.065,24

179

1,00

36,00

54

 

0,9

14.458,77

100.398,10

1.003,98

7

1,00

37,00

2

 

0,9

903,58

9.741.017,87

97.410,37

990

1,00

38,00

339

 

0,9

87.669,16

8.249.976,29

82.499,74

920

1,00

40,00

312

 

0,9

74.249,79

712.568,55

7.125,68

50

1,00

43,00

20

 

0,9

6.413,12

1.107.709,99

11.077,17

244

1,00

45,00

91

 

0,9

9.969,39

13.671,41

136,72

3

1,00

46,00

1

 

0,9

123,04

1.427.108,48

14.271,11

181

1,00

48,00

61

 

0,9

12.843,98

333.406,07

3.334,07

43

1,00

49,00

16

 

0,9

3.000,65

31.102.530,31

311.025,66

2.699

1,00

50,00

846

 

0,9

279.922,77

1.546.146,57

15.461,46

24

1,00

55,00

11

 

0,9

13.915,32

39.026,50

390,27

17

1,00

58,00

5

 

0,9

351,24

390.576,21

3.905,75

46

1,00

60,00

15

 

0,9

3.515,19

2.142.267.420,76

10.783.150,68

29.903

0,76

24,68

10.250

 

 

7.610.262,49


 

Πίνακας 6-2010

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

29.088.075,22

58.176,19

22

0,20

0,70

7

 

0,03

8.726,42

71.820.455,49

143.640,96

148

0,20

1,15

43

 

0,03

21.546,14

17.435,00

34,88

4

0,20

2,00

2

 

0,07

12,20

104.335.177,89

208.670,41

173

0,20

2,50

55

 

0,07

73.034,62

140.284.755,03

280.569,48

47

0,20

3,00

12

 

0,07

98.199,33

358.636.458,11

717.272,88

1.842

0,20

4,00

584

 

0,1

358.636,46

26.503.548,77

53.007,08

227

0,20

5,00

75

 

0,1

26.503,55

41.896.156,75

167.584,62

412

0,40

6,00

124

 

0,2

83.792,31

34.192.340,44

136.769,40

413

0,40

7,00

151

 

0,2

68.384,68

67.535.309,02

270.141,24

499

0,40

8,00

185

 

0,3

202.605,93

50.980.766,11

203.923,11

407

0,40

9,00

117

 

0,3

152.942,30

119.390.572,31

477.562,40

1.141

0,40

10,00

392

 

0,3

358.171,72

41.037.346,22

246.224,10

559

0,60

11,00

176

 

0,4

164.149,38

50.846.932,82

305.081,68

1.824

0,60

12,00

714

 

0,4

203.387,73

347.510.685,12

2.085.064,25

2.347

0,60

13,00

799

 

0,4

1.390.042,74

88.586.705,52

531.520,17

1.978

0,60

14,00

655

 

0,5

442.933,53

93.659.434,83

561.956,87

2.129

0,60

15,00

730

 

0,5

468.297,17

46.644.853,56

373.158,83

1.452

0,80

16,00

471

 

0,6

279.869,12

16.503.493,71

132.027,94

463

0,80

17,00

160

 

0,6

99.020,96

15.602.399,94

124.819,12

503

0,80

18,00

167

 

0,7

109.216,80

11.251.875,32

90.014,99

83

0,80

19,00

26

 

0,7

78.763,13

16.544.553,19

132.356,44

824

0,80

20,00

273

 

0,7

115.811,87

200.705.510,74

2.007.054,91

3.580

1,00

21,00

1.291

 

0,8

1.605.644,09

4.305.900,27

43.058,94

271

1,00

22,00

97

 

0,8

34.447,20

1.188.254,51

11.882,57

82

1,00

23,00

34

 

0,8

9.506,04

1.668.054,86

16.680,55

40

1,00

24,00

13

 

0,8

13.344,44

19.156.650,71

191.566,65

1.698

1,00

25,00

716

 

0,8

153.253,21

2.011.249,17

20.112,56

230

1,00

26,00

92

 

0,8

16.089,99

4.427.177,77

44.271,73

285

1,00

27,00

125

 

0,8

35.417,42

2.907.259,71

29.072,58

175

1,00

28,00

59

 

0,8

23.258,08

10.553.450,72

105.534,63

775

1,00

30,00

287

 

0,8

84.427,61

11.890.221,60

118.902,22

243

1,00

31,00

76

 

0,8

95.121,77

36.235.063,68

362.350,57

306

1,00

32,00

127

 

0,8

289.880,51

5.943.800,55

59.438,02

469

1,00

33,00

143

 

0,8

47.550,40

225.150,67

2.251,51

30

1,00

34,00

8

 

0,8

1.801,21

1.754.582,60

17.545,84

190

1,00

35,00

62

 

0,8

14.036,66

1.443.016,60

14.430,16

168

1,00

36,00

52

 

0,9

12.987,15

103.051,20

1.030,51

8

1,00

37,00

3

 

0,9

927,46

14.481.855,09

144.818,62

1.003

1,00

38,00

369

 

0,9

130.336,70

9.068.647,00

90.686,55

920

1,00

40,00

319

 

0,9

81.617,82

692.748,10

6.927,49

63

1,00

43,00

25

 

0,9

6.234,73

1.079.642,89

10.796,53

237

1,00

45,00

98

 

0,9

9.716,79

4.866,67

48,67

2

1,00

46,00

1

 

0,9

43,80

2.190.400,29

21.904,03

220

1,00

48,00

71

 

0,9

19.713,60

514.863,47

5.148,66

68

1,00

49,00

24

 

0,9

4.633,77

34.772.327,13

347.723,24

2.647

1,00

50,00

854

 

0,9

312.950,94

1.338.790,26

13.387,89

27

1,00

55,00

11

 

0,9

12.049,11

19.048,75

190,49

8

1,00

58,00

2

 

0,9

171,44

317.003,23

3.170,03

40

1,00

60,00

14

 

0,9

2.853,03

2.141.867.918,60

10.989.563,19

31.282

0,76

24,68

10.891

 

 

7.822.063,07

 

Πίνακας 7-2009

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ

26.403.852,65

52.807,74

24

0,20

0,70

6

 

0,03

7.921,16

68.506.078,17

137.012,18

185

0,20

1,15

53

 

0,03

20.551,82

743,00

1,49

1

0,20

2,00

1

 

0,07

0,52

112.546.349,48

225.092,77

208

0,20

2,50

62

 

0,07

78.782,44

105.916.260,00

211.832,52

41

0,20

3,00

11

 

0,07

74.141,38

404.593.162,18

809.186,31

2.128

0,20

4,00

656

 

0,1

404.593,16

40.777.267,70

81.554,56

256

0,20

5,00

85

 

0,1

40.777,27

42.504.884,35

170.019,44

426

0,40

6,00

129

 

0,2

85.009,77

40.839.596,97

163.358,45

455

0,40

7,00

151

 

0,2

81.679,19

74.483.240,71

297.932,88

527

0,40

8,00

170

 

0,3

223.449,72

67.810.760,31

271.243,03

465

0,40

9,00

128

 

0,3

203.432,28

152.645.694,84

610.582,75

1.271

0,40

10,00

459

 

0,3

457.937,08

77.229.398,42

463.376,40

665

0,60

11,00

209

 

0,4

308.917,59

97.616.633,82

585.699,74

2.050

0,60

12,00

817

 

0,4

390.466,54

399.659.915,66

2.397.959,71

2.585

0,60

13,00

887

 

0,4

1.598.639,66

113.542.352,71

681.253,98

2.344

0,60

14,00

749

 

0,5

567.711,76

78.094.936,03

468.569,60

2.422

0,60

15,00

824

 

0,5

390.474,68

54.270.679,48

434.165,46

1.636

0,80

16,00

535

 

0,6

325.624,08

21.088.878,35

168.711,07

550

0,80

17,00

175

 

0,6

126.533,27

16.012.830,56

128.102,72

555

0,80

18,00

188

 

0,7

112.089,81

10.113.546,74

80.908,35

82

0,80

19,00

26

 

0,7

70.794,83

19.824.911,89

158.599,22

889

0,80

20,00

288

 

0,7

138.774,38

217.675.218,33

2.176.752,12

3.390

1,00

21,00

1.330

 

0,8

1.741.401,75

4.120.704,18

41.207,10

283

1,00

22,00

103

 

0,8

32.965,63

1.232.347,03

12.323,45

94

1,00

23,00

37

 

0,8

9.858,78

783.313,81

7.833,13

42

1,00

24,00

14

 

0,8

6.266,51

24.513.842,47

245.138,34

1.901

1,00

25,00

803

 

0,8

196.110,74

2.482.235,52

24.822,39

268

1,00

26,00

103

 

0,8

19.857,88

5.138.934,53

51.389,37

342

1,00

27,00

139

 

0,8

41.111,48

3.011.685,34

30.116,90

179

1,00

28,00

62

 

0,8

24.093,48

10.794.736,72

107.947,57

857

1,00

30,00

295

 

0,8

86.357,89

12.078.136,76

120.781,33

245

1,00

31,00

86

 

0,8

96.625,09

37.919.295,22

379.192,94

307

1,00

32,00

122

 

0,8

303.354,36

6.154.222,59

61.542,29

523

1,00

33,00

165

 

0,8

49.233,78

180.755,06

1.807,52

35

1,00

34,00

12

 

0,8

1.446,04

2.670.242,70

26.702,41

207

1,00

35,00

76

 

0,8

21.361,94

1.258.491,98

12.584,96

155

1,00

36,00

45

 

0,9

11.326,43

135.570,00

1.355,70

8

1,00

37,00

3

 

0,9

1.220,13

13.918.430,63

139.184,23

1.083

1,00

38,00

383

 

0,9

125.265,88

10.467.258,11

104.672,63

1.009

1,00

40,00

346

 

0,9

94.205,32

873.475,10

8.734,77

89

1,00

43,00

30

 

0,9

7.861,28

1.139.880,98

11.398,94

241

1,00

45,00

102

 

0,9

10.258,93

31.394,80

313,96

6

1,00

46,00

2

 

0,9

282,55

2.290.921,38

22.909,22

235

1,00

48,00

82

 

0,9

20.618,29

477.966,54

4.779,67

67

1,00

49,00

25

 

0,9

4.301,70

34.990.334,35

349.903,57

2.687

1,00

50,00

891

 

0,9

314.913,01

1.933.734,64

19.337,36

38

1,00

55,00

14

 

0,9

17.403,61

26.190,47

261,91

13

1,00

58,00

5

 

0,9

235,71

371.464,61

3.714,67

40

1,00

60,00

16

 

0,9

3.343,18

2.421.152.757,86

12.564.678,82

34.109

0,76

24,68

11.900

 

 

8.949.583,80

 

Πίνακας 8-2008

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

25.974.826,49

51.949,65

25

0,20

0,70

7

 

0,03

7.792,45

83.751.065,48

167.502,13

222

0,20

1,15

60

 

0,03

25.125,32

5.582.448,77

11.164,89

8

0,20

2,00

2

 

0,07

3.907,71

113.846.452,54

227.692,84

233

0,20

2,50

72

 

0,07

79.692,52

154.529.542,05

309.059,12

39

0,20

3,00

12

 

0,07

108.170,68

443.061.836,24

886.123,75

2.308

0,20

4,00

703

 

0,1

443.061,84

54.900.373,44

109.800,69

273

0,20

5,00

94

 

0,1

54.900,37

52.326.354,46

209.305,44

458

0,40

6,00

134

 

0,2

104.652,71

56.554.091,89

226.216,33

505

0,40

7,00

159

 

0,2

113.108,18

101.870.703,80

407.482,87

575

0,40

8,00

181

 

0,3

305.612,11

60.920.086,55

243.680,35

499

0,40

9,00

139

 

0,3

182.760,26

181.565.330,32

726.261,35

1.408

0,40

10,00

488

 

0,3

544.695,99

130.868.775,79

785.212,70

704

0,60

11,00

223

 

0,4

523.475,10

145.027.384,33

870.164,36

2.369

0,60

12,00

934

 

0,4

580.109,54

428.917.309,55

2.573.503,91

2.815

0,60

13,00

978

 

0,4

1.715.669,24

134.865.694,78

809.193,97

2.515

0,60

14,00

810

 

0,5

674.328,47

100.368.887,47

602.213,28

2.612

0,60

15,00

881

 

0,5

501.844,44

64.828.109,81

518.624,92

1.777

0,80

16,00

566

 

0,6

388.968,66

28.552.817,52

228.422,54

591

0,80

17,00

192

 

0,6

171.316,91

19.757.171,26

158.057,23

591

0,80

18,00

200

 

0,7

138.300,20

13.784.153,10

110.273,21

95

0,80

19,00

28

 

0,7

96.489,07

23.400.780,26

187.206,23

974

0,80

20,00

319

 

0,7

163.805,46

245.812.424,80

2.458.124,09

3.735

1,00

21,00

1.466

 

0,8

1.966.499,40

6.386.348,41

63.863,50

333

1,00

22,00

123

 

0,8

51.090,79

1.501.127,28

15.011,27

99

1,00

23,00

40

 

0,8

12.009,02

845.993,22

8.459,93

40

1,00

24,00

14

 

0,8

6.767,95

31.750.953,38

317.509,61

2.009

1,00

25,00

860

 

0,8

254.007,63

4.220.223,63

42.202,25

268

1,00

26,00

99

 

0,8

33.761,79

5.630.081,29

56.300,80

357

1,00

27,00

144

 

0,8

45.040,65

3.117.064,38

31.170,68

208

1,00

28,00

67

 

0,8

24.936,52

12.801.918,09

128.019,47

875

1,00

30,00

308

 

0,8

102.415,34

15.113.196,66

151.131,93

275

1,00

31,00

91

 

0,8

120.905,57

40.059.087,29

400.590,89

302

1,00

32,00

128

 

0,8

320.472,70

8.055.082,59

80.550,89

557

1,00

33,00

171

 

0,8

64.440,66

326.619,45

3.266,21

35

1,00

34,00

10

 

0,8

2.612,96

3.386.003,95

33.860,06

244

1,00

35,00

84

 

0,8

27.088,03

1.428.246,92

14.282,50

172

1,00

36,00

50

 

0,9

12.854,22

165.450,00

1.654,50

8

1,00

37,00

2

 

0,9

1.489,05

18.198.310,92

181.983,09

1.163

1,00

38,00

405

 

0,9

163.784,80

12.799.853,57

127.998,59

1.033

1,00

40,00

366

 

0,9

115.198,68

985.952,99

9.859,54

101

1,00

43,00

32

 

0,9

8.873,58

1.309.106,68

13.091,21

240

1,00

45,00

101

 

0,9

11.781,96

33.786,11

337,86

8

1,00

46,00

2

 

0,9

304,07

4.135.351,30

41.353,56

283

1,00

48,00

99

 

0,9

37.218,16

650.033,40

6.500,35

98

1,00

49,00

32

 

0,9

5.850,30

35.979.729,25

359.797,57

2.737

1,00

50,00

891

 

0,9

323.817,56

2.288.288,63

22.882,87

51

1,00

55,00

21

 

0,9

20.594,60

454.676,55

4.546,75

23

1,00

58,00

7

 

0,9

4.092,09

325.856,91

3.258,57

35

1,00

60,00

15

 

0,9

2.932,71

2.883.014.963,55

14.996.720,30

36.885

0,76

24,68

12.810

 

 

10.668.628,01

Πίνακας 9-2007

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

29.430.552,01

58.861,12

26

0,20

0,70

6

 

0,03

8.829,17

76.436.648,38

152.873,26

248

0,20

1,15

61

 

0,03

22.930,99

7.724.311,39

15.448,63

9

0,20

2,00

3

 

0,07

5.407,02

109.758.467,07

219.516,99

263

0,20

2,50

78

 

0,07

76.830,93

126.926.203,21

253.852,40

37

0,20

3,00

10

 

0,07

88.848,34

456.586.706,34

913.173,14

2.498

0,20

4,00

772

 

0,1

456.586,71

59.521.798,39

119.043,57

292

0,20

5,00

96

 

0,1

59.521,80

53.009.388,56

212.037,59

477

0,40

6,00

139

 

0,2

106.018,78

61.234.804,19

244.939,25

532

0,40

7,00

164

 

0,2

122.469,61

107.877.302,05

431.509,18

590

0,40

8,00

187

 

0,3

323.631,91

66.093.592,26

264.374,30

492

0,40

9,00

139

 

0,3

198.280,78

152.785.708,14

611.142,77

1.397

0,40

10,00

506

 

0,3

458.357,12

129.079.542,77

774.477,07

738

0,60

11,00

237

 

0,4

516.318,17

147.783.630,03

886.701,74

2.502

0,60

12,00

962

 

0,4

591.134,52

460.077.319,07

2.760.463,87

3.182

0,60

13,00

1.080

 

0,4

1.840.309,28

136.853.257,88

821.119,55

2.635

0,60

14,00

853

 

0,5

684.266,29

123.188.867,10

739.133,44

2.760

0,60

15,00

927

 

0,5

615.944,34

65.911.669,52

527.293,40

1.865

0,80

16,00

589

 

0,6

395.470,02

36.660.273,36

293.282,18

636

0,80

17,00

219

 

0,6

219.961,64

19.397.885,11

155.183,09

658

0,80

18,00

215

 

0,7

135.785,20

11.221.703,19

89.773,66

103

0,80

19,00

32

 

0,7

78.551,92

26.083.843,22

208.670,82

1.052

0,80

20,00

338

 

0,7

182.586,90

224.552.618,23

2.245.526,03

3.993

1,00

21,00

1.545

 

0,8

1.796.420,95

7.050.114,67

70.501,10

357

1,00

22,00

131

 

0,8

56.400,92

1.447.142,94

14.471,39

113

1,00

23,00

41

 

0,8

11.577,14

826.343,73

8.263,45

38

1,00

24,00

12

 

0,8

6.610,75

31.987.422,91

319.874,25

2.151

1,00

25,00

909

 

0,8

255.899,38

3.748.756,01

37.487,64

275

1,00

26,00

99

 

0,8

29.990,05

8.754.639,50

87.546,35

452

1,00

27,00

179

 

0,8

70.037,12

2.971.518,42

29.715,19

223

1,00

28,00

73

 

0,8

23.772,15

16.806.933,69

168.069,49

941

1,00

30,00

327

 

0,8

134.455,47

18.249.715,97

182.497,10

304

1,00

31,00

94

 

0,8

145.997,73

44.466.191,06

444.661,88

332

1,00

32,00

137

 

0,8

355.729,53

7.410.895,54

74.108,98

594

1,00

33,00

183

 

0,8

59.287,16

285.461,21

2.854,62

35

1,00

34,00

10

 

0,8

2.283,69

5.724.005,01

57.240,10

278

1,00

35,00

96

 

0,8

45.792,04

1.885.917,05

18.859,11

183

1,00

36,00

52

 

0,9

16.973,25

166.480,00

1.664,80

9

1,00

37,00

3

 

0,9

1.498,32

16.331.177,06

163.311,91

1.196

1,00

38,00

415

 

0,9

146.980,59

12.634.185,98

126.341,86

1.046

1,00

40,00

379

 

0,9

113.707,67

2.000,00

20,00

1

1,00

42,00

1

 

0,9

18,00

868.156,06

8.681,51

100

1,00

43,00

36

 

0,9

7.813,40

1.575.850,65

15.758,57

230

1,00

45,00

102

 

0,9

14.182,66

30.081,40

300,81

4

1,00

46,00

1

 

0,9

270,73

4.701.938,19

47.019,35

298

1,00

48,00

100

 

0,9

42.317,44

408.973,72

4.089,75

68

1,00

49,00

31

 

0,9

3.680,76

37.707.928,38

377.079,34

2.715

1,00

50,00

910

 

0,9

339.371,36

2.130.657,06

21.306,60

39

1,00

55,00

14

 

0,9

19.175,91

602.560,01

6.025,61

22

1,00

58,00

6

 

0,9

5.423,04

274.093,82

2.740,93

41

1,00

60,00

14

 

0,9

2.466,84

2.917.245.231,49

15.288.888,74

39.030

0,77

25,03

13.513

 

 

10.896.175,48

Πίνακας 10-2006

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Δηλώσεις

Σ.Δ.Φ.Δ

ΣΚΚ

Επιχειρήσεις

 

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

200,00

2,00

1

1,00

0,00

1

 

0,03

0,06

23.611.882,43

47.223,75

21

0,20

0,70

6

 

0,03

7.083,56

66.259.695,54

132.519,38

220

0,20

1,15

62

 

0,03

19.877,91

6.174.376,54

12.348,77

12

0,20

2,00

4

 

0,07

4.322,06

98.101.153,13

196.202,34

251

0,20

2,50

75

 

0,07

68.670,81

122.787.609,56

245.575,24

41

0,20

3,00

12

 

0,07

85.951,33

406.533.066,27

813.066,17

2.446

0,20

4,00

754

 

0,1

406.533,07

51.578.552,97

103.156,99

277

0,20

5,00

93

 

0,1

51.578,55

42.265.242,67

169.061,02

444

0,40

6,00

133

 

0,2

84.530,49

51.313.695,06

205.236,52

493

0,40

7,00

155

 

0,2

102.627,39

93.665.478,16

374.662,03

606

0,40

8,00

196

 

0,3

280.996,43

56.420.249,15

225.680,92

497

0,40

9,00

141

 

0,3

169.260,75

130.401.049,70

522.686,68

1.383

0,40

10,00

497

 

0,3

391.203,15

105.726.372,24

634.358,37

721

0,60

11,00

228

 

0,4

422.905,49

108.555.395,08

651.332,62

2.393

0,60

12,00

929

 

0,4

434.221,58

400.863.560,41

2.405.181,48

3.092

0,60

13,00

1.063

 

0,4

1.603.454,24

118.046.143,75

708.276,83

2.564

0,60

14,00

811

 

0,5

590.230,72

105.133.417,78

630.886,11

2.765

0,60

15,00

956

 

0,5

525.667,09

52.822.080,81

422.576,37

1.772

0,80

16,00

569

 

0,6

316.932,48

29.635.961,94

237.087,70

667

0,80

17,00

215

 

0,6

177.815,77

15.910.210,08

127.281,63

592

0,80

18,00

202

 

0,7

111.371,47

6.914.881,92

55.319,06

110

0,80

19,00

36

 

0,7

48.404,17

25.562.571,28

204.500,57

1.041

0,80

20,00

345

 

0,7

178.938,00

178.679.516,12

1.786.795,02

3.935

1,00

21,00

1.568

 

0,8

1.429.436,13

6.818.515,36

68.185,13

347

1,00

22,00

126

 

0,8

54.548,12

1.107.405,27

11.074,08

109

1,00

23,00

40

 

0,8

8.859,24

751.221,39

7.512,24

42

1,00

24,00

15

 

0,8

6.009,77

23.720.076,76

237.200,67

2.335

1,00

25,00

972

 

0,8

189.760,61

2.690.669,85

26.906,74

251

1,00

26,00

97

 

0,8

21.525,36

8.344.542,22

83.445,39

446

1,00

27,00

178

 

0,8

66.756,34

2.754.666,83

27.546,68

198

1,00

28,00

66

 

0,8

22.037,33

12.557.212,62

125.572,35

967

1,00

30,00

332

 

0,8

100.457,70

16.696.945,39

166.969,42

271

1,00

31,00

92

 

0,8

133.575,56

39.638.054,54

396.380,56

320

1,00

32,00

127

 

0,8

317.104,44

6.924.417,15

69.244,22

587

1,00

33,00

184

 

0,8

55.395,34

194.582,08

1.945,83

32

1,00

34,00

9

 

0,8

1.556,66

3.792.442,43

37.924,47

275

1,00

35,00

93

 

0,8

30.339,54

1.166.722,89

11.667,21

172

1,00

36,00

52

 

0,9

10.500,51

82.945,00

829,45

5

1,00

37,00

2

 

0,9

746,51

14.739.526,48

147.395,44

1.217

1,00

38,00

410

 

0,9

132.655,74

11.465.605,26

114.656,09

1.001

1,00

40,00

379

 

0,9

103.190,45

4.856,22

48,56

2

1,00

42,00

1

 

0,9

43,71

716.831,96

7.168,32

101

1,00

43,00

39

 

0,9

6.451,49

1.541.700,54

15.417,07

245

1,00

45,00

109

 

0,9

13.875,30

12.740,23

127,40

2

1,00

46,00

1

 

0,9

114,66

2.796.680,83

27.966,76

251

1,00

48,00

87

 

0,9

25.170,13

488.088,62

4.880,92

74

1,00

49,00

26

 

0,9

4.392,80

33.279.602,74

332.796,30

2.607

1,00

50,00

864

 

0,9

299.516,42

2.034.691,25

20.346,91

54

1,00

55,00

20

 

0,9

18.312,22

465.337,48

4.653,40

28

1,00

58,00

7

 

0,9

4.188,04

214.650,15

2.146,51

38

1,00

60,00

12

 

0,9

1.931,85

2.491.963.094,13

12.861.025,69

38.321

0,77

24,54

13.391

 

 

9.141.028,54

 

ΣΚΚ (<=)

Νέος Σ.Δ.Φ.Δ.

1,5

0,03

3

0,07

5

0,1

7

0,2

10

0,3

13

0,4

15

0,5

17

0,6

20

0,7

35

0,8

0,9

 

 

Πίνακας 11

 

Έτος

Τζίρος

ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Νέος ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Διαφορά

Διαφορά %

2006

2.491.963.094,13

12.861.025,69

9.141.028,54

-3.719.997,15

-28,92

2007

2.917.245.231,49

15.288.888,74

10.896.175,48

-4.392.713,26

-28,73

2008

2.883.014.963,55

14.996.720,30

10.668.628,01

-4.328.092,29

-28,86

2009

2.421.152.757,86

12.564.678,82

8.949.583,80

-3.615.095,02

-28,77

2010

2.141.867.918,60

10.989.563,19

7.822.063,07

-3.167.500,12

-28,82

2011

2.142.267.420,76

10.783.150,68

7.610.262,49

-3.172.888,19

-29,42

2012

1.828.817.428,57

9.061.848,67

6.348.997,25

-2.712.851,42

-29,94

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μ.Ο.:

-29,07

                                               

Οι πίνακες 4-11 απεικονίζουν  διαχρονικά από τα έτη 2006-2012  τον τζίρο και το πλήθος των επιχειρήσεων  ανά Μ.Σ.Κ.Κ. και την επιβάρυνση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ  με την ισχύουσα και προτεινόμενη κλίμακα. Παρατηρείται  μείωση  της επιβάρυνσης  μεσοσταθμικά  30% με τη νέα κλίμακα , η οποία μείωση θα αμβλυνθεί από δύο σημαντικούς παράγοντες που αποτελούν  συνεισφορά στην δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

  1. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  2. Η προσέλευση   περισσότερων επιχειρήσεων στην καταβολή ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς που μας επέλεξαν  να συμμετέχουμε στην παρούσα πρόταση  όπου πιστεύουμε πως συμβάλαμε στην  διαμόρφωση νέας κοινωνικής συμφωνίας για το καλό του τόπου μας.

 

Τα μέλη

 

Σαββής   Εμμανουήλ                Δημοτικός σύμβουλος   Εκπρόσωπος  Π.Ε.Δ.

Μιχαήλ Μιχαήλ                        Πρόεδρος  Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Κακλιός Ιωάννης                      Εκπρόσωπος  Ε.Β.Ε.Δ.

Αντώνογλου Γεώργιος             Εκπρόσωπος  Ε.Β.Ε.Δ.

Σκιαδόπουλος  Κωνσταντίνος  Εκπρόσωπος  Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ντάλιας  Αναστάσιος               Εκπρόσωπος  Δικηγορικού Συλλόγου

Ποιοι παραβρεθηκαν στην παρουσίαση της πρότασης

ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΡΥΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ

ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ,

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΦΟΔΩ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΦΟΔΩ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΥ

ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΦΟΔΩ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΕΕ

ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ. ΟΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΛΟΥΚΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΠΑΠΑΤΣΗ ΛΙΝΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                              

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...