Η ομάδα του ΒΑΠ κολοσσού στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου, υποδέχθηκαν την ομάδα του ΒΑΠ Κολοσσού την περασμένη Τετάρτη, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους προγράμματος.  Συγκεκριμένα τα παιδιά της Δ' τάξης με τη δασκάλα τους, την κυρία Πλατανού Βασιλική, στα πλαίσια του μαθήματός, ετοίμασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τους "θαλασσί".

Η υποδοχή ήταν εξόχως εγκάρδια με την καθοδήγηση του διευθυντή κου Δημήτρη Ματζάνου και του κου Κυριάκου Μάγου που είναι πολύ κοντά στον Κολοσσό λόγω των Ακαδημιών. Από την πλευρά της ομάδας, τον προπονητή Μιχάλη Κουταλιανό, συνόδευσαν οι: Γιάννης Γεωργαλλής, Taylor Smith, Trevis Simpson και Χριστόφορος Στεφανίδης. Πολύ πρωτότυπο το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από τους παρόντες αθλητές του Κολοσσού και τις επιτυχημένες στιγμές τους, που ετοίμασε η ομάδα μαθητών και σήκωσε τον ενθουσιασμό.

Οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή προσωπικές αλλά και αναφορικά με τον μπάσκετ. Οι άνθρωποι του Κολοσσού, έδωσαν το μήνυμά τους, μέσα από τις απαντήσεις και τις αναφορές τους, την αγάπη για τον αθλητισμό από την παιδική ηλικία, την επιλογή του αθλήματος, την πίστη και αφοσίωση, τις σχέσεις μέσα στην ομάδα που λειτουργεί ως οικογένεια, τις εμπειρίες, τον τρόπο ζωής. Οι επιτυχίες και αποτυχίες επηρεάζουν αλλά παράλληλα δυναμώνουν την θέληση και την προσπάθεια για τη νίκη. Η καλή προετοιμασία σε κάθε αγώνα είναι υποχρέωση, οι δυσκολίες πχ τραυματισμοί, είναι σταθμοί που ξεπερνιούνται με μεγάλη θέληση και θετική σκέψη.
Η διατροφή, η πειθαρχία, η προσύλωση στη νίκη, η συνεργασία με τους συμπαίχτες, η διατήρηση του ηθικού, η αυτοπεοποίθηση για τη συνέχεια, έχουν κοινά στοιχεία με τη μαθητική διαδρομή, την ετοιμότητα και αφοσίωση στα μαθήματα, τη στοχοποίηση, τη δύναμη και τη θέληση για επιτυχίες.

Οι παίχτες του Κολοσσού και ο προπονητής, με πολύ καλή διάθεση απάντησαν στις ερωτήσεις, υπέγραψαν αυτόγραφα, συνομίλησαν με τα παιδιά και δέχθηκαν τα χειροποίητα δώρα και τις ζωγραφιές που τους ετοίμασαν. Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική ημέρα που έδωσε καλά μηνύματα στα παιδιά και τα έφερε κοντά στους επαγγελματίες αθλητές που διακρίνονται για τις αρχές και τις αξίες τους τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στη ζωή.(pp)

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...