Η μοίρα των επιγόνων - του Γιάννη Παρασκευά

Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ

-Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την κατακτήσεις τότε στάσου στα ρίζα του και ξαπόστασε.

Σε αυτήν την κοινωνία που ιστορικές – πολιτικές – πολιτισμικές-οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες διαμόρφωσαν πολλοί για να χαϊδέψουν αυτιά ισχυρίζονται πως όλοι είμαστε ίσοι στις ευκαιρίες αλλά δεν μας λένε ότι όλοι δεν έχουμε τις ίδιες ικανότητες.

Ηγέτης γεννιέσαι η γίνεσαι, αμέτρητες οι σελίδες φιλόσοφων,πολιτικών αναλυτών, ψυχολόγων και άλλων διανοητών που έχουν γράφει στην προσπάθεια τους να δώσουν μια απάντηση.

Το βέβαιο είναι πως «ο νεποτισμός» δεν είναι εκείνος ο δρόμος, εκείνη η διαδικασία που γεννά ηγέτες.

Στα καθ’ ημάς δυστυχώς τέτοια φαινόμενα ζήσαμε παρά πολλά και όχι λίγα από τα δεινά που βασανίζουν την χώρα και το Λαό οφείλονται στους επιγόνους εντός ή εκτός εισαγωγικών μεγάλων ανδρών.

Οι πλείστοι εξ αυτών των επιγόνων δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «αχθοφόροι μεγάλου ονόματος».

Η ιστορία διδάσκει αν έχεις μάτια και υπομονή να την διαβάσεις και μυαλό να κρίνεις και να αξιολογήσεις αυτά που διαβάζεις.

Κλασικό παράδειγμα με ιδιαίτερο ιστορικό βάρος η πορεία και η δράση των επιγόνων του του Μ. Αλεξάνδρου.

Δυστυχώς στην χώρα μας ίσως για λόγους νοοτροπίας, έντονου συναισθηματισμού, έλλειψης κομμάτων αρχών και εκλογικών συστημάτων εμπιστευτήκαμε διάφορους επιγόνους τέκνα του «νεποτισμού» και τιμήθηκαν ελαφρά τη καρδία με την ψήφο του Ελληνικού Λαού.

Στο τέλος το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας και οι μόνοι οι οποίοι ζητούν και ρέστα είναι οι επίγονοι.

Το πλέον αρνητικό με αυτού του είδους τους επίγονους είναι ότι κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην σχεδόν ελέω οικογενειοκρατίας κατάκτησης της θέσης εξουσίας και δεν την εγκαταλείπουν αν δεν φέρουν την καταστροφή και την εξαθλίωση.

Είναι κακό και δεν αποκτάς την συμπάθεια του κόσμου αν γίνεσαι μάντης κακών,αλλά είναι χειρότερο να περιμένεις την εξέλιξη των γεγονότων και μετά να γίνεσαι «μετάΧριστόν προφήτης».

Ο σοφός Λαός(αν και κάποιοι ισχυρίζονται πως Σοφία είναι η γνώση της πραγματικότητας) με τη ψήφο του επέλεξε Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση αξιωματική και μείζονα και ποια από τα άλλα κόμματα θα είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η Κοινοβουλευτική σύνθεση που προέκυψε από τις εκλογές, η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης και οι πρώτες της κινήσεις,οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και της κας. Γεννηματά δεν δείχνουν τίποτα άλλο παρά το ότι το πολιτικό και κοινωνικό μέλλον της χώρας δεν είναι και τόσο ευοίωνο.

Το να γίνεσαι προπέτης είναι αρνητικό,αλλά όπως έλεγε και γιαγιά μου όταν «βλέπεις τον συρμό το φίδι γιατί το ψάχνεις».

Και οι τρεις ο καθένας για τους δικούς του λόγους δήλωσε ότι ήταν ο κερδισμένος των εκλογών,η κα. Γεννηματά τι κέρδισε;,τον πονοκέφαλο πως θα κρατηθεί στην αρχηγία μιας  παλαιάς  κραταίαςπαράταξης;

Ο Θεός να την έχει καλά να κάνει και τα μνημόσυνα της παράταξης.

 

Παρασκευάς Γιάννης

15/7/2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...