Η Μαρία Κομνηνάκα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Κώστα Ηλιάκη

Δελτίο τύπου-Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα.

Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό το οποίο είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, σημειώνοντας επικίνδυνα ρεκόρ.

Οι τελευταίες απαιτήσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, το γκριζάρισμα τεράστιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι ασκήσεις με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας (προφανώς στο Αιγαίο) και με παρουσία Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων, «κουρελιάζουν» το βασικό επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων. Πρόκειται για επιχείρημα που είναι ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα παρά μόνο ΝΑΤΟικό χώρο επιχειρήσεων.

Εντείνουμε τον αγώνα για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που μας καθιστούν στόχο επιθέσεων, αντικείμενο «παζαριών» της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

23/05/2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...