Η Μίκα Ιατρίδη στην συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Πειραιά, συμμετείχε η Βουλευτής Δωδεκανήσου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Ιατρίδη.
Άκουσε προσεκτικά τις εισηγήσεις του Προέδρου κ. Φραγκούλη, αλλά και των εκπροσώπων των κατά τόπους Σωματείων, όπου αναλύθηκαν για μία ακόμη φορά, τα χρονίζοντα προβλήματα των νησιών μας. Ιδιαίτερη αναφορά,  έγινε στα θέματα υγείας, παιδείας και ακτοπλοΐας, όπου η συνεχιζόμενη απομόνωση των νησιών, σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων, οδηγεί με ραγδαίους ρυθμούς τις νησιωτικές κοινωνίες σε μαρασμό.

Η κ. Ιατρίδη, δήλωσε επί του θέματος τα εξής:
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, είναι διαρθρωτικής και δομικής  μορφής και βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πολυμορφίας του νησιωτικού χώρου. Επομένως, αποτελεί μεγάλο σφάλμα, η συγκυριακής μορφής αντιμετώπιση κάθε ζητήματος. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθούν, επιβάλλεται, οι πολιτικές που θα εφαρμοσθούν, να στοχεύουν στην επανεξέταση και διόρθωση των γενεσιουργών αιτιών και όχι των επιφανειακών. Προσωπικά, διαβεβαιώνω τον Πρόεδρο κ. Φραγκούλη και τους παριστάμενους εκπροσώπους των νησιών μας, ότι συνεχίζω να είμαι δίπλα τους και να παρεμβαίνω σε οτιδήποτε μου ζητηθεί.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...