Η Λέσχη Lions Ρόδου βραβεύει τον πρώτο μαθητή της Γ΄ Λυκείου απ’ τα σχολεία της Ρόδου

Ρόδος 6 Μαρτίου 2024

Αριθ. Πρωτ. 045

 

Η Λέσχη Lions Ρόδου, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρόδο τα τελευταία 58 χρόνια με μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά, για 21η συνεχή χρονιά θα βραβεύσει τον πρώτο μαθητή της Γ΄ Λυκείου απ’ τα σχολεία της Ρόδου.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Το σχέδιο προγράμματος των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

  1. Στις 10:30 - 12:30, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδίου Μελάθρου, θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη των πρωτευσάντων μαθητών με θέμα, «Μπροστά στην αδιαμφισβήτητη πρόκληση της τεχνητής νοημοσύνης πώς μπορεί, κατά τη γνώμη σας, να διαμορφωθούν οι μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές των νέων; Μπορεί η νέα αυτή πρόκληση να καταστεί επωφελής, και με ποιους τρόπους;»
  2. Στις 12:30  θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης και στη συνέχεια θα υπάρξει μπουφές για τους παρευρισκόμενους.

Προσκεκλημένος ομιλητής: Ο Δρ Κώστας Καρπούζης: Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Βιογραφικό:

Στην έρευνά του ασχολείται με αλγορίθμους που κάνουν τα υπολογιστικά συστήματα περισσότερο προσαρμόσιμα στο πώς οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με αυτά και πώς τα ψηφιακά παιχνίδια και η παιχνιδοποίηση, ως πολιτιστικά τεκμήρια, μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία συμβατικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, διερευνά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες που εμπεριέχονται και επηρεάζονται από τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από το 1998 έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι έργα Έρευνας και Ανάπτυξης, με εξέχοντα παραδείγματα το έργο Siren (το έργο ψηφίστηκε ως BestLearningGameinEurope το 2013 από την GamesandLearningAlliance), το έργο H2020 iRead, που παρήγαγε το Navigo, τον νικητή του διαγωνισμού GALASeriousGamescompetition το 2018, και το τρέχον έργο Road-STEAMer, το οποίο σχεδιάζει τον ευρωπαϊκό οδικό χάρτη και προτείνει πολιτικές για τη διδασκαλία των θεμάτων STEAM στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο.

Θέμα ομιλίας:

«Οδηγός Επιβίωσης στη Δεύτερη Εποχή των Μηχανών»

Οι απαραίτητες δεξιότητες και η προσαρμογή, που πρέπει να έχουμε στο τοπίο που διαμορφώνεται από τη διάδοση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Παιδεία, την εργασία και την καθημερινότητά μας.

 

 

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Λέσχη Lions Ρόδου: Πρόεδρος Βασίλης Γιακουμάκης

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΡΟΔΟΥ

Πρόεδρος: Άγγελος Ζερβός

Μέλη: Άρης Δημόπουλος, Αθανάσιος Κοσσιώρης, Γιώργος Παπακυριακού, Κώστας Παπαμανώλης

Συντονιστής: Ευαγόρας Νικολάου

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Χριστοδουλίδου Λουίζα: Επικεφαλής τηςΕπιστημονικής Ομάδας, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Καλαούζη Κωνσταντίνα: Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 - Φιλολόγων Δωδεκανήσου, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Καραϊσαρλή Μαρία: Οικονομολόγος M.Sc., Εκπαιδευτικός Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Σταμάτης Παναγιώτης: Πρόεδρος Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., Καθηγητής Παιδαγωγικής Επικοινωνίας στην προσχολική και πρωτοσχολική  Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κρητικός Ιωάννης: Αντιπεριφερειάρχης «Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκάνησου».

 

 

 

 

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου

 

Ο Πρόεδρος

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...