Η κορυφαία γευσιγνώστρια της Τουρκίας Engin Akin στο 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Εκτός από το Λευτέρη Λαζάρου γευσιγνώστρια στο 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που θα γίνει Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 θα είναι και η φημισμένη στο χώρο της γαστρονομίας στην Τουρκία Engin Akin. Η Engin Akin έχει γράψει, μαζί με την Μυρσίνη Λαμπράκη το βραβευμένο βιβλίο, Ελλάδα-Τουρκία Στο Ίδιο Τραπέζι, που κέρδισε το Gourmand Book Awards στην Βαρκελώνη το 2004. Για πολλά χρόνια, η κ. Akin διεύθυνε το σταθμό Acik Radio μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα την τούρκικη και διεθνή κουζίνα. Έχει προβληθεί στην πρώτη σελίδα του περιοδικού Food and Wine το 2001 και οι συνταγές της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή περιοδικά και εφημερίδες προπαντός στην Αμερική. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και σε εκθέσεις στην Τουρκία και στην Ευρώπη που σχετίζονται με την γαστρονομία, όπως έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη και στο Culinary Institute στο NapaValley της Καλιφόρνιας.

Στην Ula κοντά στην νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας η Egin Akin έχει μετατρέψει την πατρική οικία της σε εργαστήριο μαγειρικής όπου προσφέρει μαθήματα τούρκικης κουζίνας και ξενάγηση της περιοχής με τα πλούσια τοπικά προϊόντα.

Η κ. Akin δεν είναι ξένη στην Ελλάδα μιας που έχει επισκεφθεί πολλά μέρη της χώρας συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες γεγονός που της επιτρέπει να έχει αρκετή γνώση της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδας.

Το καινούργιο της βιβλίο, From Tent to Palace (Αγγλικός τίτλος), είναι μια μελέτη για την εξέλιξη της τούρκικης κουζίνας από την νομαδική εποχή μέχρι τα χρόνια του παλατιού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

H πρόσκληση των οργανωτών του 7ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου στην Engin Akin έγινε στα πλαίσια της ανταλλαγής συνεργασιών και προβολής με τη γείτονα χώρα.

Eκτός από το Λευτέρη Λαζάρου και την Engin Akin γευσιγνώστες στο 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου θα είναι: Άρτεμις Τζίτζη κριτικός γεύσης στο περιοδικό Αθηνόραμα. Μπενέτος Ματθαίου (Μπενέτος) Δημήτρης Παμπόρης (Αποκάλυψη), Πατρίκιος Κωστής και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.

Οργάνωση γευσιγνωσίας: Γεωργία Κοφινά δημοσιογράφος συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων. Patmostimes

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...