Η ΚΝΕ καλεί τους νέους, εργαζόμενους και άνεργους, να ψηφίσουν ΚΚΕ

Συνέντευξη τύπου έδωσε η Τ.Ο. της ΚΝΕ Ρόδου στην Αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, κατά την οποία το μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ρόδου Αλέξανδρος Κωτσαδάμ, κάλεσε τη νεολαία του νησιού μας να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, αναφέροντας τα παρακάτω:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Τ.Ο. της ΚΝΕ
-Η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους νέους, εργαζόμενους και άνεργους, που βλέπουν αυτή τη στιγμή να αρπάζουν μέσα από τα χέρια τους το μέλλον και τη ζωή τους και τους καλεί να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.
Δύναμη και ψήφο στο ΚΚΕ γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για ψήφους.
Γιατί ξεσκέπαζε τη σαπίλα του συστήματος, που πνίγει τα όνειρά μας, όταν την ίδια ώρα όλα τα υπόλοιπα κόμματα την κάλυπταν -και αυτό κάνουν και τώρα- με ασύστολα ψέματα ότι μπορεί να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός, ότι η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι, ότι θα  δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αρκεί να έρθει η ανάπτυξη.
Η νεολαία έχει και αυτή εμπειρία από την περιβόητη ανάπτυξη , και πιο πολύ, στο χώρο του τουρισμού. Την πληρώσαμε ακριβά, με 10ωρες βάρδιες δουλειά και παραπάνω κάποιες φορές για 500 με 600 ευρώ, που και αυτά θα μας τα ξαναπάρουν από τη φοροληστεία που μας επέβαλαν για να τα δώσουν ξανά πίσω στους μεγαλοξενοδόχους για τις επενδύσεις τους. Έχουν εμπειρία από τους δήθεν σωτήρες που έλεγαν να βγουν κυβέρνηση και να τα λύσουν  είτε από τα «αριστερά», είτε από τα «δεξιά». Έχει εμπειρία από το χιλιο-παιγμένο έργο «επένδυση και δουλειά», από τα προγράμματα διάσωσης του ΕΣΠΑ και χίλια δύο άλλα κλισέ που το μόνο που έφεραν είναι την ανεργία σε πτυχιούχους φοιτητές και τη περιπλάνηση σε 5μηνα και 6μηνα προγράμματα χωρίς ασφάλιση, δικαιώματα και μισθούς πείνας.
Έχουν εμπειρία οι μαθητές και οι μαθήτριες των λαϊκών οικογενειών, που οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν πέρασε δεν έλυσε ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Συνεχίζουν να δίνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια, το σχολείο συνεχίζει  να είναι ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο και τα κενά σε καθηγητές συνεχίζουν να υπάρχουν και να διογκώνονται .
Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Δεν γίνεται φιλολαϊκός, δεν αλλάζει γιατί θα φύγει η μία κυβέρνηση και θα έρθει μία άλλη.
Η λύση του προβλήματος δεν είναι η διαχείριση του συστήματος αλλά η ανατροπή του.
Αυτή την αλήθεια τολμά και αποκαλύπτει το ΚΚΕ. Διέξοδος για το λαό και τη νεολαία υπάρχει αν πάρουν τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στα χέρια τους. Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει η φωνή και η αντίστασή του λαού και της νεολαίας. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτό το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους. Ένα σύστημα που έχει κάνει Υγεία και Παιδεία πανάκριβο εμπόρευμα, αποκλείοντας χιλιάδες νέους καταδικάζοντας τους στην αμορφωσιά και τη δουλειά από τα 16. Το ΚΚΕ δε συμβιβάζεται, δεν κάνει σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες μας για να καλοπερνάνε μία χούφτα παράσιτα. Μας καλούν να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε, να κάνουμε θυσίες για τους καπιταλιστές την ώρα που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι γονείς μας σήμερα και αύριο εμείς αυξάνεται συνεχώς,  ταυτόχρονα με τις δυνατότητες να ζούμε καλύτερα.
Θέλουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Γι’ αυτό η ελπίδα  βρίσκεται στη μόνη ρεαλιστική σήμερα για το λαό λύση, στην ανατροπή αυτού του συστήματος που γίνεται καθημερινά πιο βάρβαρο, πιο ανυπόφορο. Βρίσκεται στη πάλη για το νέο κόσμο της πραγματικής ελευθερίας. Με δυνατό ΚΚΕ παντού και τον λαό πρωταγωνιστή στην αντεπίθεση, μπορεί να έρθει πιο κοντά η λαϊκή νίκη. Δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και την ενότητα των εργαζομένων, για να πάρουν τη τύχη τους στα δικά τους χέρια. Η υποταγή δεν μας ταιριάζει. Το σύστημα δεν είναι ανίκητο, τους έχουμε δοκιμάσει όλους εκτός από τη δύναμη μας. Δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η αποχή. Δεν είναι γραφτό να ζούμε για πάντα στη φτώχεια την ανεργία να μη μπορούμε να σπουδάσουμε. Ένωσε τα χέρια μαζί μας, να γίνουν πολλές, γερές, δυνατές γροθιές για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση!    
16/09/2015

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...