Η καρδιά της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Ελλάδος, χτυπά  στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η καρδιά της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Ελλάδος, χτυπά  στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

-Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διοργανώθηκαν στην Ρόδο από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Συμμετείχαν περισσότερα από 180 μέλη –εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ανά την Ελλάδα.  Συνολικά με συνοδούς και υπηρεσιακά στελέχη των Επιμελητηρίων, το νησί μας φιλοξένησε 280 άτομα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Απριλίου το απόγευμα στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου το πρωί στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου RODOS PALACE, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και  Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Θεόδωρου Φορτσάκη, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού,  του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου  Χατζημάρκου και  εκπροσώπων φορέων του τόπου μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου στην ομιλία του,  επεσήμανε τον ρόλο της Δωδεκανήσου στον αναπτυξιακό προσανατολισμό που έχει ανάγκη η χώρα, επισημαίνοντας την απαίτηση των Δωδεκανησίων για την επιστροφή του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ  και σε κάθε περίπτωση την δημιουργία ειδικού φορολογικού πλαισίου το οποίο θα προστατεύει αλλά ταυτόχρονα  θα προωθεί τις ανάγκες της νησιωτικότητας . Συγκεκριμένα είπε :

«ΖΗΤΟΥΜΕ την Επιστροφή του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή Οποιουδήποτε άλλου μέτρου νησιωτικής πολιτικής , με ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ όμως, Μετρήσιμο, Οικονομικό Αποτύπωμα!

Και για τα μικρότερα νησιά μας, αυτά τα οποία αξίζει Κυρίες και Κύριοι να επισκεφθείτε,

ΖΗΤΟΥΜΕ

·     Μηδενικό (0%)  φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις των ΜΟΝΙΜΩΝ κατοίκων, για προϊόντα και υπηρεσίες.

·     Μηδενικό (0%) κόστος για τη μεταφορά εμπορευμάτων (μέσω επιδοτούμενων συνδέσεων, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών).

 Είναι υπέροχα τα νησιά μας τους 3 μήνες του καλοκαιριού! Είναι ΔΥΣΚΟΛΗ η ζωή σε αυτά τους υπόλοιπους 9.

 Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,  Κύριοι Βουλευτές, Αγαπητοί Φίλοι Πρόεδροι, Κυρίες και Κύριοι,

Τα νησιά μας είναι ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ Τόποι να επισκεφθείς.

Αλλά ας Τολμήσουμε να Βάλουμε ΌΛΟΙ Στόχο να τα κάνουμε ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ για να ζεις, να δραστηριοποιείσαι, να εργάζεσαι!»

 

Με την ευκαιρία της λήξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος κος Γιάννης Πάππου και η διοίκηση του φορέα απένειμαν, στο πλαίσιο του εορταστικού δείπνου που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου,  συμβολικό τιμητικό έμβλημα (τριήρης) στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τέως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την μέχρι σήμερα αδιάληπτη  προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό.

Ο σημαντικός ρόλος  που διαδραμάτιζει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην ανάπτυξη του Θεσμού στην χώρα μας, μέσα από δράσεις στήριξης, εξωστρέφειας, προβολής και ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και των νησιών μας, αναγνωρίστηκε από την Διοικητική Επιτροπή της  ΚΕΕ η οποία προέβη σε συμβολική κίνηση απονομής τιμητικής πλακέτας τόσο στον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συνεργασία που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου του Επιμελητηρίου, όσο και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου για την μέχρι σήμερα προσφορά του στον Θεσμό.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...