Η κίνηση ελευθερίας για την Ελευθερία Φτακλάκη, μια στάση διαμαρτυρίας, της Ελένης Καραγιάννη

Η κίνηση ελευθερίας για την Ελευθερία Φτακλάκη, μια στάση διαμαρτυρίας

- Μας κεραυνοβόλησε όλους η είδηση ότι η επί σειρά ετών υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή άλλως ΚΙΝΑΛ κυρία Ελευθερία Φτακλάκη, πολιτική επιστήμων και διεθνολόγος παραιτήθηκε από τη θέση της και απεχώρησε από το κόμμα της.

Η κυρία Ελευθερία Φτακλάκη επί σειρά ετών αντιπροσώπευε εκτός τις απόψεις και θέσεις του κόμματός της, την γυναίκα στην πολιτική.  Είναι μια γυναίκα που ενέπνεε πάντα τις υπόλοιπες και άνοιξε κατά τη γνώμη μου το δρόμο σε πολλές γυναίκες ν’ ασχοληθούν φανερά ή όχι με τα κοινά του τόπου μας.

Μια γυναίκα με όραμα, στόχους, θέληση, κυρίως όμως είχε την κατάλληλη μόρφωση και παιδεία ώστε να στέκεται όρθια και άξια αντιπρόσωπος της γυναίκας πολιτικού.  Όσα χρόνια την παρακολουθώ και αυτή είναι μια προσωπική μου άποψη, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα γιατί η κυρία Ελευθερία Φτακλάκη καταφέρνει να δημιουργεί σε όλους διάφορους προβληματισμούς με τη στάση της απέναντι στη ζωή την κοινωνική και την πολιτική του τόπου μας. Έχει μια σιγουριά σε δύσκολα θέματα που προβληματίζουν.

Μία άξια εκπρόσωπος της πολιτικής, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια με σθένος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας και η παρουσία της ήταν πάντα αξιοπρεπής και αξιόλογη σε κάθε χώρο όπου ετάχθη να υπηρετήσει.  Άνθρωποι που κινούνται σε πολλούς χώρους την γνωρίζουν καλά για το ήθος και την αξιοπρέπειά της αλλά και για τη δίψα της για γνώση και μάθηση.  Μία υπερδραστήρια πολιτικός που ένιωσε αδικημένη από τακτικές που θυμίζουν το μακρινό παρελθόν και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει ενώ η καριέρα της είναι κάτι που έχτισε περισσότερο μόνη της παρά με τη βοήθεια κάποιων άλλων

Τώρα αν συγκρίνουμε την κυρία Ελευθερία Φτακλάκη με πολλές περιφερειακές πολιτικούς από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας ανεξαρτήτως κομμάτων, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες που όμως δεν είχαν προωθηθεί όπως προωθήθηκαν άλλες γυναίκες στην πολιτική. Την κυρία Ελευθερία Φτακλάκη την είχαμε ανάγκη σαν εκπρόσωπο του τόπου μας στο κράτος των Αθηνών…  

Οι λανθασμένες νοοτροπίες κάποιων ανθρώπων είναι επικίνδυνες για τα κόμματά τους και για τις γυναίκες πολιτικούς.  Δεν θα ήθελα να βγάλω θυμό με το παρόν γιατί δεν είναι ο σκοπός του άρθρου μου αυτός, αλλά και πάλι οι γυναίκες στην πολιτική στον τόπο μας αντιμετωπίζονται κάπως υποτιμητικά και όσες υπάρχουν και ξεχωρίζουν είναι αυτές που έχουν κάνει υπερπροσπάθειες στον τομέα αυτό γιατί πρέπει ν’ ανταγωνισθούν το κατεστημένο της ανδροκρατούμενης κοινωνίας που δυστυχώς υπάρχει και σήμερα..

Τέλος, πιστεύω πως κάθε γυναίκα πολιτικός ή υποψήφια πολιτικός θα μπορούσε να βρεθεί στη δεινή θέση της κυρίας Ελευθερίας Φτακλάκη ν’ αναγκαστεί ν’ αποχωρήσει από κάτι που έχτιζε τόσα χρόνια.  Συνεπώς θα πρέπει να συναισθανθούμε και να καταλάβουμε ότι ο χώρος είναι ακόμα ανδροκρατούμενος και η ίδια θα πρέπει να έχει τη στήριξή μας.

Ελένη Ν. Καραγιάννη
Απόφοιτη ΤΜΣ Παν. Αιγαίου
Απόφοιτη ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΕΣΥΠ & ΕΠΠΑΙΚ
Αθλήτρια Τριάθλου   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...