Η Ζαρού και η μπουζού - Του Βαγγέλη Παυλίδη


Ακουσα προ καιρού την αβρών τρόπων κυρία Ζαρούλια (την Ναζι, ξέρετε) να χρησιμοποιεί την λέξη “μπουζού” που απο τα συμφραζόμενα κατάλαβα πως θα πεί φυλακή.  Την λέξη όμως δεν την είχα ξανακούσει κι επειδή έλεγα προ ημερών πως ξέρω Ελληνικά το παίρνω τώρα πίσω, ομολογώ πως η μόρφωσή μου είναι λειψή και ζητώ γονυπετής συγγνώμη για την τόση μου έπαρση. Στη συνέχεια φαγώθηκα να ανακαλύψω απο πού προέρχεται η λέξη. Άνοιξα λεξικό επι λεξικού -ως και τα “Καλιαρντά” του Πετρόπουλου- μα τίποτα.  Κι ύστερα μου άναψε ένα λαμπάκι και σκέφτηκα το “μπουζουριάζω”.  Αυτό τό ‘ξερα!   Έδωσα ένα φάσκελο στον ευτό μου και συνέχισα τις έρευνες σε νέο μονοπάτι.  Τελικά, κάπου ανακάλυψα μια πιθανή ετυμολογία, οτι δηλαδή προέρχεται απο το Ιταλικό bozzolo = κουκούλι.  Έτσι, χάρη στην ευγενέστατη και αβρότατη κυρία Ζαρούλια πλούτισα το λεξιλόγιό μου κατα μία λέξη, όπως και οι περισσότεροι εξ υμών, υποθέτω.

Καθώς μπουζοερευνούσα έμαθα πως οι μπουζουριασμένοι Ναζί ζήτησαν να απομπουζουριαστούν, για να πάνε λέει στη Βουλή να ψηφίσουν.  Μου έρχεται να γράψω διάφορες λέξεις απ΄αυτές που χαραχτηρίζονται “ακατάλληλες δι ανηλίκους”, μα δεν το κάνω.  Αφ’ ενός γιατί δεν είναι στους τρόπους μου κι αφ’ ετέρου γιατί είναι βέβαιο πως σ’ ένα διαγωνισμό χυδαιότητας θα είχα ηττηθεί κατα κράτος απο τους Ζαρουλιοκασιδιαρομιχαλιολάκους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.  Στο δημοτικό θυμάμαι κάναμε διαγωνισμό ποιός θα φτύσει πιο μακρυά.  Υποθέτω πως για να ακολουθεί το άθλημα μέχρι σήμερα η κυρία Ζαρούλια (η Ναζι, ξέρετε) θα ήταν πρωταθλήτρια.  Στους άνδρες βέβαια είναι ο άλλος αρχι-Ναζί, ο Κασιδιάρης.

pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...