Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, διοργανώνει για 19η συνεχόμενη χρονιά την επιτυχημένη δράση «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο οδικής Ασφάλειας Ρόδου, διοργανώνει για 19η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 την επιτυχημένη δράση «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

 

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:  «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της ΠΑΡΕΑΣ »

Η εν λόγω δράση, διεξάγεται στη Ρόδο από το 2006 από την ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας  ΡΟΔΟΥ και ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που πραγματοποίησε αυτή την δράση σε συνεργασία με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου.

Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη  με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της «οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ».

 

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).   

 

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό,  και θα αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας»,  φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι από του εθελοντές μας που θα του το θυμίζει την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι. Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»   Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.  

 

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του  κοινού και των  οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτήν τη δράση εκατοντάδες εθελοντές ενώνοντας  όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής των ανθρώπων στους δρόμους των  χωρών  τους.  

Θα βρισκόμαστε και φέτος το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στον πεζόδρομο για να ενημερώσουμε  τους επισκέπτες,   σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να τους ενθαρρύνουμε να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας».

Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, με τη συμβολή της Τροχαίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων των  Responsible Young Drivers. της ΣΥΦΑΚ και του Ε.Ε.Σ Παράρτημα Ρόδου.

Ραντεβού:  Σάββατο 21   Οκτωβρίου 2024  για να διασκεδάσουμε και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...