Η ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη συμμετέχει σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τα 50 χρόνια από το Απριλιανό Πραξικόπημα "1967 -2017"

Η GreeceSolidarityCampaign&Anti-FascistActionforGreece (H Oμάδα Αλληλεγγύης πρός την Ελλάδα - και το Αντι-Φασιστικό κίνημα για την Ελλάδα), διοργανώνουν στην αίθουσα DISKUSτου μεγαλύτερου Συνδικάτου της Βρετανίας και Ιρλανδίας ΄΄UnitetheUnion΄΄(128 TheobaldsRoadWC1X 8TN) στο Λονδίνο στις 6μμ στις 28 Απριλίου 2017 αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια από το ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ την 21η Απριλίου 1967 και την πτώση της Χούντας. Ο SteveJefferys,o οπoίος ήταν τότε φοιτητής στο LondonSchoolofEconomicsandPoliticalScience συνοψίζει σε ένα άρθρο του στο ΄΄SearchlightMagazine΄΄ όλα όσα συνέβησαν τότε, πριν τόσα χρόνια. Ήταν ένας από τους εκατό φοιτητές οι οποίοι τον Απρίλη του 67 κατέλαβαν την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό και το κίνημα ενάντια στο Στρατιωτικό Πραξικόπημα.Στην εκδήλωση εκτός απο τους ομιλητές θα ανταμώσουν και οι τότε εκατό φοιτητές. Η Ροδίτισσα ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη που διαμένει στο Μάντσεστερ έχει προσκληθεί να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιώργου Σεφέρη και Μπρένταν Μπήαν μαζί με τον μουσικό και δημοσιογράφο του euGreeka Κώστα Βώρο και τον Βρετανό μουσικό AidanJolly. Το δελτίο τύπου και η πρόσκλησηπου είναι στην Αγγλική γλώσσα, κλείνει με το παρακάτω κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη, από συνέντευξη που δόθηκε το 1988 και δημοσιεύεται στο βιβλίο ‘Τριάντα εφτά συνεντεύξεις του Οδυσσέα Ελύτη’ επιμέλεια Ηλ. Καφάογλου. «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δείς να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις’, όπως δηλαδή την βρήκες κι εσύ». "Even if Greece were one day to be completely destroyed, there will still remain an olive tree, a grape vine and a boat.These will be enough to rebuild it from scratch." Greek Nobel poet laureate Odysseas Elytis

ΦΩΤΟ - Η Ίρις Μαυράκη με το Βρετανικό συγκρότημα

και την χορωδία OPENVOICESCOMMUNITYCHOIR στις 17 Δεκεμβρίου 2016 σε εκδήλωση στο Manchesterγια τα θύματα- επιζώντες βασανιστηρίων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...