Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου: Να στελεχωθεί τώρα το Ε.Σ.Υ!

O ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΝΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ!

- Οι 2000 προσλήψεις επικουρικών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Στο νοσοκομείο της Ρόδου μόνο, υπάρχουν 350 κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις, χωρίς να υπολογίζουμε τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλες οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι πολύ λιγότερες από τις ανάγκες, σύμφωνα με τον παγκόσμια οργανισμό υγείας θα έπρεπε η χώρα μας να έχει 3.500 κλίνες ΜΕΘ και έχει μόνο 550. Στο νοσοκομείο μας από τα 8 κρεβάτια ΜΕΘ λειτουργούν μόνο τα 6 λόγο έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού.

Στα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, ειδικά στα χωριά του νησιού μας, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ακόμα μεγαλύτερες. Στην περιοχή μας την Νότια Ρόδο, όλο το βάρος πέφτει αυτή την στιγμή σε δύο μόνο αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι εξαντλούνται και βρίσκονται στα όρια τους. Η λύση κοροϊδίας της εφημερίας σε ετοιμότητα, δεν εφαρμόζεται στην πράξη, διότι όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο – να εργάζονται δηλαδή οι γιατροί πάνω από 36 συνεχόμενες ώρες! Ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ αρκετές ημέρες δεν εφημερεύει!

Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας της Ρόδου που περιγράφουμε παραπάνω, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα συνήθη περιστατικά υπό κανονικές συνθήκες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μας προκαλεί πραγματικά μεγάλη ανησυχία και απορία,  το γεγονός πως ο δήμαρχος Ρόδου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην κοινή δημόσια επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό , δεν λένε κουβέντα , ούτε απαιτούν τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που είναι τόσο αναγκαίες στο νησί μας.

Ζητάμε από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο να συνεδριάσουν άμεσα με μοναδικό θέμα την διεκδίκηση  από την κυβέρνηση προσλήψεων εδώ και τώρα, διαφορετικά τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα θα είναι κενό γράμμα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει  επιτέλους σε όλες τις προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και ΕΚΑΒ, αιτήματα που έχουμε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου εδώ και πολλά χρονιά. Επίσης ζητάμε να εξασφαλιστεί επάρκεια και χαμηλές τιμές σε μάσκες, γάντια και απολυμαντικά προκειμένου να μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη τα ατομικά μέτρα προστασίας. Στηρίζουμε τον αγώνα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και άλλων φορέων και συντονιζόμαστε για να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε Ιταλία όπου λόγο των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλέγουν ποιος θα ζήσει!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 20/03/2020

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...