Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουσείο Χατζηβασίλη στην Ολυμπο Καρπάθου - VIDEO και φωτογραφίες

Το ξεχωριστό μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Βασίλη Χατζηβασίλη επισκέφτηκε στην πρόσφατη παρουσία του στην Όλυμπο Καρπάθου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του Μαρέβα. Ξεναγός του ο γιος του ζωγράφου Γιάννης Χατζηβασίλης που πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη πίνακα που όπως είπε ο πρωθυπουργός θα τον τοποθετήσει στο γραφείο του. Το ζεύγος Μητσοτάκη έμεινε ενθουσιασμένο απο τα εκθέματα. Μάλιστα στο βιβλίο του μουσείου ο πρωθυπουργός εκθείασε το λαϊκό πολιτισμό που εκφράζεται μέσα απο τον μοναδικό ζωγράφο Βασίλη Χατζηβασίλη.

Ο Γίαννης Χατζηβασίλης γράφει στη σελίδα του στο facebook:  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑRΕVΑ GRABOWSKI-MITSOTAKI ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ήταν μεγάλη τιμή για το Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη στην Όλυμπο Καρπάθου, σε ένα χρόνο μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το επισκέπτεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Στις 3 Αυγούστου 2019, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συζύγου του κ. Μαρέβας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα,από την Όλυμπο Καρπάθου και από τους βουλευτές του νομού μας Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη,επισκέφθηκαν το Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη. 
Tους ξενάγησα βλέποντας αποσπάσματα από την ταινία "Μάνα Όλυμπος" και στο τέλος η προσφορά του Μουσείου, έναν πίνακα συμβολικό με ένα μήνυμα πάνω σε πάπυρο που έρχεται από τους αρχαίους προγόνους της αρχαίας πόλης Βρυκούς σαν σκυτάλη στα χέρια του μικρού παιδιού στην σημερινή Όλυμπο που γράφει:
"ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ΜΗ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΙΣ,
ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ" 
Άρεσε πολύ στο πρωθυπουργό και είπε ότι θα τα βάλει στο γραφείο του.Στη συνέχεια έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον παιδικό μου φίλο Μάνο Κόνσολα, Υφυπουργό Τουρισμού,το Δήμαρχο Καρπάθου Ηλία Λάμπρο και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για αυτήν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μουσείο, μια που οι δικοί μας δεν το ενέταξαν στην επίσκεψη του στην Όλυμπο. 
Ίσως θεώρησαν ότι δεν ήταν σημαντικό.
Δεν υπήρχε άτομο να πιάσει την κάμερα.
Κάθε φορά βιντεοσκοπώ κάθε γεγονός, και όταν χρειάζομαι εγώ δεν έχει κανέναν
Να είναι καλά ο Γιώργος Κανάκης που κάλυψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο!

Φωτογραφικό υλικό

Video

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...