Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Για μια ακόμη φορά την τελευταία δεκαετία η εθνική μας ομάδα αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βουκουρέστι από την Ρουμανία στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ και προκρίθηκε στο μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-1.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς να γίνουν απειλητικοί. Στο 17 ο Χολέμπας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ταταρουσάνου απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 23 ο Καραγκούνης βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Μήτρογλου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ πάγωσε τόσο την εξέδρα, όσο και τους Ρουμάνους παίκτες. Η ισοφάριση ήρθε στο 55 με ένα απίστευτο αυτογκόλ από τον Τοροσίδη, ο οποίος επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα μαζί με τον Χολέμπας. Τελικά κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" του Καρνέζη. Μετά το 1-1...ξύπνησε πάλι η κερκίδα και οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Η καλύτερή τους στιγμή ήταν σουτ του Χόμπαν στο 62 που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.

Έτσι η εθνική μας θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μουντιάλ (1994 ΗΠΑ, 2010 Νότια Αφρική). Παράλληλα αυτή ήταν η πέμπτη πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία δεκεατία.

enikos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...