Η Ελευθερία Φτακλάκη στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου και την εορτή των Δωδεκανησίων Αγίων

Δελτίο Τύπου-Στις εκδηλώσεις  που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων  Ρόδου  σε συνεργασία με το Σύλλογο Ολυμπιτών " Η Βρυκούς", το Σάββατο και σήμερα Κυριακή 09.06.19, συμμετείχε η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Λίτσα Φτακλάκη.

Η κ. Φτακλάκη παρακολούθησε τη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αποδεχόμενη πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας  κ. Νίκου Κωνσταντινίδη, για τις εκδηλώσεις με τις οποίες τιμήθηκαν η επέτειος  του Ολοκαυτώματος της Κάσου και οι Δωδεκανήσιοι Άγιοι.  Το Σάββατο, η υποψήφια βουλευτής έλαβε μέρος και στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού, μετά το μεγάλο εσπερινό και την περιφορά της  εικόνας των Αγίων.  Απευθύνοντας χαιρετισμό η κ. Φτακλάκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να τιμάται με εκδηλώσεις η ιστορία του τόπου. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Τα  γεγονότα  που σημάδεψαν την ιστορία μας δεν πρέπει να αφήνονται στη λήθη. Είναι η  παρακαταθήκη μας και για το  λόγο αυτό,  θα  πρέπει να τα αναδεικνύουμε με εκδηλώσεις.  Έτσι, οι πολίτες  δεν θα ξεχνούν και  κυρίως θα τιμούν τον ηρωισμό των προγόνων και όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για να ελευθερωθούν τα νησιά μας. Τιμούμε την ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος  της Κάσου, σεβόμενοι την ιστορία μας, θυμίζοντας στις νεότερες γενιές πως πρέπει να παλεύουμε για την πατρίδα μας, τις αξίες, τα ιδανικά μας. Οι ακρίτες νησιώτες αποτελούν παράδειγμα αδούλωτης ελληνικής ψυχής των Δωδεκανησίων που διαχρονικά αγωνίζονται και  φυλάνε Θερμοπύλες".

Όπως υπογράμμισε η κ. Φτακλάκη, αποτελεί χρέος της πολιτείας και όλων των φορέων διοίκησης να σκύψουν στα προβλήματα της Κάσου, ενός νησιού που είναι σύμβολο δύναμης και γενναιότητας.

Η  κ. Φτακλάκη ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντινίδη και όλους τους συντελεστές για την πρόσκληση στην όμορφη εκδήλωση και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.  

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...