Η ΕΛΑΣ αποκάλυψε «κατά λάθος» στοιχεία προστατευόμενων μαρτύρων!


Από την κατάθεση που έδωσε στη δημοσιότητα προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία μαρτύρων που μιλούν για τη Χ.Α. ενώ έχουν τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας

Στην έμμεση αποκάλυψη των στοιχείων ταυτότητας της διεύθυνσης και του τηλεφώνου του ανώνυμου μάρτυρα, πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στην προκαταρκτική εξέταση στον Άρειο Πάγο προέβησαν, πιθανόν κατά λάθος, οι διωκτικές αρχές, αφού στη δικογραφία που διανεμήθηκε στους δικηγόρους της υπόθεσης υπάρχει ανεπίσημο έγγραφο με τα στοιχεία όλων των μαρτύρων, ακόμη και του συγκεκριμένου.

 

Η επιβεβαίωση των στοιχείων έρχεται διά της συνεπαγωγής, αφού από τα όσα λέει ο ίδιος στην κατάθεσή του προκύπτει η περιοχή της διαμονής του, ενώ στο ανεπίσημο έγγραφο (σημειώσεις των διωκτικών αρχών πάνω σε ένα χαρτί) προκύπτει η ίδια περιοχή κατοικίας με τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνο της συζύγού του, η διεύθυνση κατοικίας του. Το συγκεκριμένο χειρόγραφο σημείωμα προφανώς συμπεριελήφθη από λάθος στη δικογραφία, φωτοτυπήθηκε και διανεμήθηκε σε πάνω από 50 δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπό απόλυτη μυστικότητα παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Άλλωστε οι διωκτικές αρχές είχαν αναλάβει τη φρούρηση και την ανωνυμία του συγκεκριμένου προσώπου, γεγονός που τελικά δεν κατέστη εφικτό. Αξιοσημείωτο είναι ότι και την προηγούμενη φορά που ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης είχε επιχειρηθεί να καταθέσει ανώνυμος μάρτυρας, στη δική της «17 Νοέμβρη» συνέβη το κωμικοτραγικό, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση των μαρτύρων φώναξε Α1 πετάχτηκε από το ακροατήριο ο μάρτυρας και φώναξε "παρών".

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

 
- See more at: http://left.gr/news/i-elas-apokalypse-kata-lathos-stoiheia-prostateyomenon-martyron#sthash.jYkwWrmc.dpuf

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...