Η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο δήμο Καρπάθου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στο Δημαρχείο Καρπάθου: «Με τη συνεργασία σας κ. Δήμαρχε θα λύσουμε τα προβλήματα»

Με κύριο θεματικό άξονα τα προβλήματα που άπτονται του τομέα Υγείας στο νησί της Καρπάθου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 9:30 στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Μιχαήλ Φελλουζή με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη. Παρόντες, η Έπαρχος Καρπάθου–Ηρ. Νήσου Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαϊδου, οι Αντιδήμαρχοι, κ Νικόλαος Πρωτόπαπας, κ. Αναστάσιος Μηλιός, κ. Ευστάθιος Γαρεφαλάκης, κ. Νικόλαος Προικής και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλειος Στασινόπουλος. Η κα Υπουργός έκανε καταγραφή των προβλημάτων που έθεσε η Δημοτική Αρχή και διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι Υπουργείο και Δήμος θα συμπορευτούν με στόχο την επίλυση τους.

Πρώτο θέμα αναφοράς του Δημάρχου Καρπάθου και των Αντιδημάρχων ήταν η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου . Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε:

«Το ΓΝ Καρπάθου είναι υποστελεχωμένο, είναι ανάγκη να επιληφθεί το Υπουργείο, ώστε άμεσα αρχικά με απόσπαση και στη συνέχεια με μόνιμη πρόσληψη να καλυφθούν κρίσιμες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου ειδικότητες (ακτινολόγος, παθολόγος κτλ). Από την πλευρά του ο Δήμος Καρπάθου είναι σε διαδικασία να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο κίνητρα, ώστε οι ιατροί να επιδοτηθούν κάποιο μέρος από το ποσό του ενοικίου που πληρώνουν.

Από την άλλη έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κο Δένδια, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας να διαθέσει προς το ΓΝ Καρπάθου οπλίτες, οι οποίοι έχουν πτυχίο ιατρικής και έχουν καταγωγή από την Κάρπαθο, ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες του νοσοκομείου.»

Θέμα αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ

Σχετικά με το θέμα των αεροδιακομιδών ζητήθηκε η παρέμβαση της κας Υπουργού, ώστε να υπάρξει ένα πλαίσιο στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα ,τονίστηκαν τα εξής: “Παρατηρούμε ότι οι ιατροί φοβούνται να καλέσουν το ΕΚΑΒ, μήπως και θεωρηθεί ότι το κάλεσαν ενώ δεν ήταν εξαιρετικά επείγον. Δεν γίνεται να νοιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είμαστε στο άκρο του Αιγαίου, οπότε και μία αεροδιακομιδή να γίνει ενώ δεν είναι επείγουσα, είναι προτιμότερη από το να χαθεί μία ζωή. Ευελπιστούμε στην βοήθεια σας σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

Θέμα ιδιοκτησιακού Κέντρου Υγείας Καρπάθου

Αναφερόμενος στο κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ο κ. Φελλουζής ενημέρωσε την κα Υπουργό ότι με την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου Καρπάθου η Δημοτική Αρχή ζήτησε να απομακρυνθεί το υλικό το οποίο έχει παραμείνει στον εσωτερικό του χώρο, ώστε να εξετάσει τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την τελική του χρήση. Έως σήμερα καμία απάντηση στο έγγραφο αυτό δεν έλαβε ο Δήμος Καρπάθου.

Δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο ΓΝ Καρπάθου

Το ζήτημα δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο ΓΝ Καρπάθου, τέθηκε επίσης στην κα Αγαπηδάκη. Πρόκειται για μία κίνηση που είναι άκρως απαραίτητη , αφού αυτή τη στιγμή αρκετοί κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου, που χρήζουν αιμοκάθαρσης, έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα δύο αυτά νησιά (μαζί με τις οικογένειες τους) αφού δεν υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...