Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου τιμά την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου τιμά  την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

- Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης βίας κατά των Γυναικών την 25η Νοεμβρίου,  πρόκειται να διοργανώσει μια διαφορετική και κυρίως ουσιαστική Εβδομάδα Εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ενημέρωσης με σημαντικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών του νησιού μας. Συγκεκριμένα, στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου με την πρόεδρο της Επιτροπής κα. Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη θα συναντηθούν με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου και την πρόεδρό τους την κα. Μαρία Καντή καθώς επίσης και με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ρόδου.

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και τον πρόεδρό τους κ. Νίκο Κωστάκη, καθώς και με τα μέλη του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου και τον πρόεδρό τους κ. Νίκο Φουτούλη.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τα μέλη ΔΣ του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου και την πρόεδρό τους κα Σταματία Στεργενάκη, όπως και με τα μέλη ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρό τους κ. Κώστα Κωλέτση.

Στις συναντήσεις, μέσω γόνιμου διαλόγου, θα δοθεί η ευκαιρία γνωριμίας των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου, με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και παρουσίασης του έργου των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας).

Επειδή η  πρόληψη και ενημέρωση οφείλει να αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες, με την αρωγή του κ. Γιώργου Τριάντου, αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Προέδρου της ΔΙΟΔΟΥ, θα υλοποιηθούν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα στερεότυπα και τις έμφυλες ταυτότητες από το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΟΔΟΣ σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Ρόδου  στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου και στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η κατανόηση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των κοινωνικά δομημένων ρόλων των γυναικών και των αντρών, ο τρόπος  διαμόρφωσης των στερεοτύπων και των κοινωνικών προτύπων καθώς και οι διαφορές και οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων.

Αδιαμφισβήτητα, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρόδου, από τα πρώτα της βήματα, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα καταπολέμησης της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας, υποστηρίζοντας τις μέχρι σήμερα πολιτικές που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή για τα ζητήματα που αφορούν τη γυναίκα.   

 

 

Εκ του γραφείου τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...