Η Δημοτική Αστυνομία Ρόδου ευχαριστεί και αποχαιρετά - Το προσωπικό της τίθεται σε 8μηνη διαθεσιμότητα

Ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, από τη Δευτέρα 23-09-2013 δεν θα υφίσταται πανελλαδικά και το προσωπικό της Υπηρεσίας, τίθεται σε 8μηνη διαθεσιμότητα.
 
Ο Διευθυντής, οι Υποδιευθυντές, οι Προϊστάμενοι και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ρόδου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες και τα ΜΜΕ του νησιού μας για τη συνεργασία που ανέπτυξε η Υπηρεσία μαζί τους.

Στα είκοσι (20) συναπτά έτη λειτουργία της, στάθηκε καθημερινά δίπλα στον πολίτη και τον επισκέπτη της Ρόδου, προσφέροντας τις υπηρεσίες της. Επιτέλεσε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και μέσα σε ένα ευάλωτο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις, την άφηνε εκτεθειμένη.

Παρόλα αυτά, εφαρμόσαμε με συνέπεια όλους τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, καθώς και τις όποιες κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Θεωρούμε ότι, η όποια κριτική μας ασκήθηκε κατά διαστήματα, ήταν καλοπροαίρετη και είχε ως στόχο, όχι μόνο τον εντοπισμό και τη λύση των προβλημάτων, αλλά και τη βελτίωση της λειτουργίας της Υπηρεσίας μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή συνέχεια στον αγώνα που ήδη διεξάγετε, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας.



Με εκτίμηση,
για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας


 
ο Προϊστάμενος της Διευθυντής
Λευτέρης Γ. Αυγερινού
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και «ΠΡΟΩΡΟΣ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2013
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Κατά τη διάρκεια τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το έτος 2013 από το προσωπικό της υπηρεσίας στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του Ν.3731/2008, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

1. Ελέγχθηκαν 926 πλανόδιοι - στάσιμοι μικροπωλητές, βεβαιώθηκαν 216 παραβάσεις, κατασχέθηκαν 13450 αντικείμενα του παραεμπορίου, συντάχθηκαν 138 εκθέσεις κατάσχεσης – καταστροφής ενώ τέλος, πραγματοποιήθηκαν 73 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές.
2. Συντάχθηκαν 42 Υπηρεσιακές Εκθέσεις Ελέγχου που αφορούσαν την υπαίθρια διαφήμιση και βεβαιώθηκαν 03 παραβάσεις.
3. Βεβαιώθηκαν 05 παραβάσεις καθαριότητας σε 55 ελέγχους. Συνεργασία με την Δ/νση Καθαριότητας.
4. Βεβαιώθηκαν 17274 παραβάσεις παράνομης και ελεγχόμενης στάθμευσης (Ν.2696/99 Κ.Ο.Κ). Δημοτικοί Αστυνομικοί ρύθμιζαν σε καθημερινή βάση τους κυριότερους κόμβους του οδικού δημοτικού δικτύου, προς αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας αλλά και στην συμβολή της εύρυθμης και ασφαλούς κίνησης τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων καθώς επίσης, και συμμετείχαν σε μέτρα τάξης και κυκλοφορίας, λόγω πολιτιστικών, θρησκευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε 116 περιπτώσεις.
5. Διαπιστώθηκαν 98 εγκαταλελειμμένα οχήματα σε συνεργασία με την Δ/νση Καθαριότητας.
6. Διενεργήθηκαν συνολικά 2028 γενικοί έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 325 μηνύσεις (άνευ αδείας ίδρυσης και λειτουργίας, άνευ αδείας μουσικής, παραβίαση ωραρίου μουσικής, κ.α). Επίσης, διενεργήθηκαν 1213 έλεγχοι για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και βεβαιώθηκαν επ' αυτού 446 παραβάσεις. Τέλος, εκτελέστηκαν 134 διοικητικές ποινές (80 σφραγίσεις και 54 αποσφραγίσεις καταστημάτων).
7. Έγιναν 82 διακοπές εργασιών εκ των οποίων 05 ήταν άνευ αδείας.
8. Η Υπηρεσία μετέβη κατ' οίκον:
•    σε 201 συνταξιούχους (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, κτλ.), οι οποίοι παρουσίαζαν κινητικά προβλήματα, για τη φυσική απογραφή τους και την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής και
•    σε 306 περιπτώσεις για το "Γνήσιο της Υπογραφής" και το "Ακριβές Αντίγραφο-Φωτοαντίγραφο" (Ν.2690/1999).
Επίσης, εξυπηρέτησε στα γραφεία της Δ/νσης, 710 περιπτώσεις για το "Γνήσιο της Υπογραφής" και το "Ακριβές Αντίγραφο-Φωτοαντίγραφο" (Ν.2690/1999). Τέλος, έγιναν 235 αυτοψίες για διαπίστωση μονίμου κατοικίας.
9. Επιδόθηκαν 1315 έγγραφα (δικόγραφα, ειδοποιητήρια, κα) σε ενδιαφερόμενους σε όλο το νησί ενώ, διακινήθηκαν συνολικά 2830 έγγραφα.
10. Έγιναν 228 έλεγχοι σε καταστήματα και δημόσιους χώρους (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, κτλ.) για την απαγόρευση του καπνίσματος και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις.
11. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές – υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας παρείχαν μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε 857 μαθητές της Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης σε σύνολο 11 σχολικών μονάδων (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...