Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Καστελλόριζο

Eπιθυμώντας να αποτίσει φόρο τιμής στους Ακρίτες μας, τους άγρυπνους φύλακες της πατρίδας μας, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επισκέφτηκε το Καστελόριζο το Σάββατο. Στο νησί θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θέλω να δηλώσω ότι, για εμάς, η επίσκεψη στο Καστελόριζο αποτελεί πρωτίστως την εκπλήρωση ενός υπέρτατου χρέους. Ενός εθνικού χρέους απέναντι σε αυτό το σύμβολο μαχητικότητας, ανυπότακτου φρονήματος και αντοχής που λέγεται Μεγίστη, ένα νησί που τόσο πολύ δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται τη τελευταία περίοδο» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
Εδώ όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι, σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».Στη σελίδα της στο twitter η κ. Αγγελοπούλου έγραψε: "Μικρό σε έκταση αλλά μεγάλο σε ιστορία το Καστελλόριζο. Εδώ, στον πολύχρωμο βράχο, αντηχούν τα λόγια του Ρίτσου: «Aυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα/ αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο/ αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

Την κα. Αγγελοπούλου συνόδευσαν στο ανατολικότερο όριο της Ελλάδας και της Ευρώπης εκλεκτά μέλη της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Δέσποινα Μουζάκη.

Ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος συνόδευσε την κα. Αγγελοπούλου στο Μνημείο του «αγνώστου Στρατιώτη» του νησιού όπου απόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια.
Στη συζήτηση με φορείς του νησιού παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος και μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν οικονομικά τις επετειακές δράσεις της δημοτικής αρχής Καστελόριζου για το 2021.

Όλοι συμφώνησαν ότι η ουσία της επετείου είναι πώς θα προχωρήσουμε δυναμικά στο μέλλον, με πατριωτισμό, πίστη στην ειρήνη και στη φιλία των λαών αλλά και έμπνευση από την μακρόχρονη Ιστορία μας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...