Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Ηρωική Νήσο Κάσο - Σύμβολο της θυσίας και της αναγέννησης

Στην Κάσο βρέθηκε σήμερα Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις περιοχές της χώρας για τον καλύτερο συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Ερχόμενοι στην ηρωική νήσο Κάσο αισθανόμαστε ότι είναι μια ιεροτελεστία είναι μία μύηση σε αυτό το σύμβολο του αγώνα της θυσίας και της αναγέννησης. Οι Κασιώτες έδωσαν πολλά, το βιός τους τα καράβια τους το 1821, βοήθησαν την άλλη Ελλάδα και έπεσαν στιγμιαία σε μία άνιση αναμέτρηση αλλά αναγεννήθηκαν όπως ο φοίνικας της Ελληνικής μυθολογίας. Και ήρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί στο να δημιουργήσει τις βάσεις για εναλλακτική ενέργεια σ’ αυτό το νησί. Έχει κάνει προτάσεις που θυμίζουν το παρελθόν τους με περηφάνια και τιμή στους εχθρούς αλλά σκέφτεται και το μέλλον».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα. Αγγελοπούλου που συναντήθηκε με το δήμαρχο Κάσου, Μιχάλη Ερωτόκριτο και την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου. Ο κ. Ερωτόκριτος μεταξύ των άλλων πρότεινε μία σειρά δράσεων για το 2021όπως, η ηρωική νήσος Κάσος η ιστορία στην άκρη του χάρτη, ένα βιβλίο για την ιστορία του νησιού, κατασκευή μνημείου του Κασιώτη ήρωα του 1821 Μάρκου Μαλλιαράκη, καθώς επίσης και την ίδρυση στο νησί σχολής καραβομαραγκός σε επίπεδο ΙΕΚ.

Η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη της στην Κάσο το δημαρχείο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου συναντήθηκε από φορείς του νησιού και έγινε ανταλλαγή δώρων, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο και σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι της Κάσου. Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος υπογράμμισε: «Στον αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας η Κάσος και οι Κασιώτες βρέθηκαν όχι τυχαία στην πρωτοπορία και έφτασαν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για την ολόψυχη συμμετοχή τους σε αυτόν, με το τραγικό ολοκαύτωμα του νησιού τους που συντελέσθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 με πάνω από 3.000 νεκρούς».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...