Η Βασιλική Καρακώστα με τους Δαίμονες των εγχόρδων στην Ιστριο - Τα έσοδα θα πάνε στην αναδάσωση της περιοχής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου «Ο Άγιος Μερκούριος» στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του, παρουσιάζει την Βασιλική Καρακώστα και τους Δαίμονες των εγχόρδων το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 στις 22.00, στην κεντρική πλατεία Ιστρίου. Τα έσοδα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όλου του τριημέρου (15, 16 και 17 Αυγούστου) θα διατεθούν για την αναδάσωση της περιοχής ώστε...να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας!!! Είσοδος ελεύθερη.

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Γιατί να έρθετε……

Μακριά από τα φώτα της πόλης σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα στην πλατεία ενός μικρού χωριού υπό το φώς των πυρσών η Βασιλική Καρακώστα με τους Δαίμονες των εγχόρδων θα μας  ταξιδέψουν και θα μας εξιτάρουν. Να είστε όλοι εκεί…..

 

Πού θα μείνετε….

Καλό θα ήταν λόγω του ότι Ίστριος και σούμα πάνε πακέτο, άρα το ποτό θα είναι άφθονο και η απόσταση μεγάλη ….να μείνετε είτε σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής μας είτε στο χωριό μας…

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιστρίου, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ελεύθερο camping καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου και των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων για όποιον επιθυμεί να μείνει στην Ίστριο.

Πληροφορίες camping:6987982246 (Δημήτρης)

Γενικές Πληροφορίες τριημέρου: 6988956571 (Άκης)

 

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων….

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
7.00μμ- Πανηγυρική Θεια Λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού μας Άγιο Μερκούριο.
10.00μμ- Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Π.Νικολάου-Λύρα, Γ.Οικονόμου-Λαούτο , Σ.Μαγκαφάς Μπουζούκι , Ν.Ταράλης –πλήκτρα , Μ.Αρβανίτης-ντραμς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7.30 μμ- Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Νότια Ρόδος» των φωτογράφων, Ι.Διμοβσκι, Α.Πατούνα, Ρ.Γαλανόπουλος, Α.Κουντούρη, Ι.Γιανούτσος.
8.30 μμ-Απονομή τιμητικών πλακετών σε ανθρώπους που πρόσφεραν στο χωριό και τον σύλλογο αυτά τα 30 χρόνια
10.00 μμ-Αφιέρωμα στο Λαϊκό και στο ρεμπέτικο με την ορχήστρα του Γ. Πούλου-μπουζούκι, Κ.Τσιγκρή-κιθάρα, φωνή , Μ.Καραφυλάκη-φωνή και τον Α.Περούλη-λύρα

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
9.00 μμ-Ο Πέτρος Σταμάτιου μας προετοιμάζει με την μουσική του…
10.00 μμ-Συναυλία με την Βασιλική Καρακώστα και τους Δαίμονες των εγχόρδων. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ:

-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΡΟΔΟΥ(ΔΟΠΑΡ)

-ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν.ΑΓΑΙΟΥ

-ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΡΙΟΥ

 

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣΤΕ…ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΑΣ!!!

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ……

 

Τον πρώτο μου αέρα τον πήρα στη Λαμία 22 Απριλίου το 1982. Έζησα για 10 χρόνια στο ψαροχώρι της Γλύφας, με θάλασσα, ψάρεμα, φέριμποτ και το μπακάλικο των παππούδων μου, ακούγοντας τις βυζαντινές ψαλμωδίες του παπά-παππού μου διέσχισα τον Κάμπο της Θεσσαλίας για λίγα χρόνια και έζησα την εφηβεία μου στον Βόλο! Πρώτη φορά τραγούδησα με την συνοδεία μπουζουκιού του πατέρα μου Βασίλη και το πρώτο μου τραγούδι μου το έμαθε η μάνα μου Αναστασία. Επαγγελματικά τραγούδησα με ορχήστρες δημοτικές στα πανηγύρια του Πηλίου, λαϊκές,ρεμπέτικες, παραδοσιακές, έντεχνες αλλά και με ροκ διαθέσεις.
Ήρθα στην Αθήνα και συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους που λάτρευαν την τέχνη της μουσικής. Δεν θα πω τα ονόματα όλων αυτών για να μη νομίσουν πως τους χρησιμοποιώ προς όφελος της γνωστοποίησης μου.
Δεν μπορώ να μην πω όμως, πως σ' ένα μεγάλο κομμάτι της σταδιοδρομίας μου βρέθηκα σε σκηνές μαγικές, ως κορυφαία στους “Αχαρνής” μέχρι την Ιαπωνία και τα Βαλκάνια με τον κύριο Διονύση Σαββόπουλο.
Με τον κύριο Νίκο Πορτοκάλογλου πραγματοποίησα τον πρώτο μου δίσκο "Σβούρα και άλλες ιστορίες", σε στίχους και μουσικές δικές του, η Αστροπαλιά είναι ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισε και αγαπήθηκε ! 
Ολοκλήρωσα τις πανηγυριώτικες σπουδές μου με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου κύριο Πετρολούκα Χαλκιά, μια Πρωτομαγιά στο TerraVibe.
Αφού ευχαριστήθηκα όλα αυτά, συνέχισα την πορεία μου και έφτιαξα την παράσταση “Κουρελού” 2009-2011,συνεργάστηκα με τους FanfaraTransilvaniaορίτζιναλ ορχήστρα πνευστών από τη Ρουμανία και έτσι στα άκρα που κινούμουν, συνάντησα τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τη Λυδία Μπουντούνη δύο από τους καλύτερους μουσικούς δεξιοτέχνες,συνθέτες που υπάρχουν στον τόπο μας και ως “Δαίμονες των Εγχόρδων” έφτιαξα μαζί τους τον δίσκο "Τα επικίνδυνα"! 

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών μου εμφανίσεων ανα την Ελλάδα σας περιμένω για μια αξέχαστη μουσική βραδιά το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 στην Ίστριο  προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστρίου «Ο Άγιος Μερκούριος». Καλή αντάμωση…..

http://www.youtube.com/watch?v=XhccOMh6SrM

http://www.youtube.com/watch?v=UIERSCYUQ2Y

http://www.youtube.com/watch?v=5J6gnMaSQ9M

http://www.youtube.com/watch?v=ou_4T_FoEe8

 

 


 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...