Η Ανακύκλωση στα σχολεία της Πάτμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.-Θέμα :Η  Ανακύκλωση στα σχολεία της Πάτμου.
Η εφαρμογή της ανακύκλωσης στην καθημερινή μας ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξει η νοοτροπία της καταναλωτικής μας κοινωνίας είναι η μάθηση μέσα στα σχολεία.
Απαραίτητη προϋπόθεση σε όλες αυτές τις δράσεις είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων, πολιτών , οργανισμών και του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όλα αρχίζουν από τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν τον πρώτο λόγο της ύλης των μαθημάτων και των δράσεων που μπορούν να συμμετέχουν τα σχολεία.
Στην Πάτμο η Ανακύκλωση είναι πράξη που συζητιέται αρκετά και μέχρι τώρα στα σχολεία δεν είχε γίνει ιδιαίτερο μάθημα…
Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης έδωσαν το πράσινο φως και συμφώνησαν να ενταχθεί η ανακύκλωση στις περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων.
Οι διευθυντές των σχολείων που γνωρίζουν ποιος ασχολείται με το «σπορ» στην Πάτμο  δεν έχασαν ευκαιρία  και έγιναν οι απαιτούμενες ετοιμασίες προκειμένου να καταλάβουν οι μαθητές τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Η ΟΙΚΟ ΠΑΤΜΟΣ με μεγάλη χαρά απάντησε θετικά στο αίτημα και η συνεργασία με τους καταλλήλους καθηγητές θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να μην ξεχνάμε πως οι γραφειοκρατικές δυσκολίες περί αδειών εισόδου στα σχολεία και περί γνώσεων του αντικειμένου μάθησης κάποιες φορές λειτουργούν αρνητικά …..στην περίπτωση της Πάτμου με τον Καμίτση Γεώργιο αυτά υπάρχουν και έτσι η δράση είναι πιο εύκολη και ανώδυνη.
Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα μαθήματα .Οι μαθητές θα ακούσουν για πράγματα,  που γίνονται ήδη με αποτελεσματικό τρόπο, θα δουν με τα μάτια τους την διαδικασία μείωσης του όγκου των υλικών και  θα αντικρύσουν το τελικό στάδιο της αποστολής, δηλαδή πως τα πρεσαρισμένα υλικά παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς το εργοστάσιο ανακύκλωσης υλικών.
Στα σχολεία θα υπάρχουν οι χρωματιστοί κάδοι διαλογής των υλικών και έτσι η γνώση θα φτάσει στα σπίτια μας μέσα από τα σχολεία.
Η καλοκαιρινή περίοδος του 2014 στην Πάτμο και τους Αρκιούς – Μαράθι  απέδειξε πως με επιμονή και υπομονή οι πολίτες καταλαβαίνουν και βοηθούν στην μείωση του όγκου των υλικών που οδηγούνται  προς τους χώρους ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων. Να μην ξεχνάμε πως σε κοντινό χρονικό διάστημα( τέλος του έτους 2015)τα πρόστιμα για τις ανοιχτές χωματερές μας περιμένουν στη γωνία…
Βασικός χορηγός της ανακύκλωσης στην Πάτμο είναι η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries η οποία,  αποδεικνύοντας τον ευαίσθητο χαρακτήρα της σε περιβαλλοντικά θέματα,  μεταφέρει δωρεάν με τα υπερσύγχρονα πλοία της  τα υλικά από την Πάτμο προς τον Πειραιά.
Η εφαρμογή της ανακύκλωσης στην καθημερινή μας ζωή είναι εφικτή.
Πάτμος 11 Οκτ. 2014.
Καμίτσης Ελ. Γεώργιος.
Ενεργός πολίτης Δωδεκανήσου.
 6977637368, email:atelpatm@otenet.gr.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...