Η Αλλαγή είναι υπόθεση όλων μας - του υποψήφιου βουλευτή ΚΙΝΑΛ στη Δωδεκάνησο, Σαράντου Μπακρυσιώρη

Βρισκόμαστε πριν από μια κρίσιμη πολιτική μάχη, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.  Μια μεγάλη πολιτική μάχη για την Ελλάδα. Μια μάχη που θα κρίνει αν θα ξεφύγουμε από την κρίση και το τέλμα, μια μαχήγια μια βιώσιμη προοπτική και ελπίδα.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει στους πολίτες ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» που λαμβάνει υπόψη του τις δυσκολίες του σήμερα. Επικαιροποιεί με τρόπο συγκροτημένο την ιστορική σύγκρουση μεταξύ προόδου και συντήρησης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους που δημιουργεί για τη δημοκρατία σήμερα η άνοδος αυταρχικών πολιτικών δυνάμεων διαφόρων αποχρώσεων. Ορίζει σαφώς τις νέες κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται τόσο για την υπέρβαση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, όσο και για την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αναλαμβάνει να παρουσιάσει συγκροτημένα τις μεγάλες και μικρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάκαμψη της χώρας. Να εξηγήσει τα οφέλη που αυτές αναμένεται να αποφέρουν για το σύνολο της οικονομίας και πως ο νέος πλούτος που θα δημιουργηθεί και δημιουργείται καθημερινά θα επιμεριστεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα, στην μεσαία τάξη που έχει πληγεί περισσότερο από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΤΑ φοιτητικά μου χρόνια ως φοιτητής στη σχολή δημόσιας διοίκησης και πολίτικηςεπιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου θυμάμαι τον εαυτό μου στους αγώνες και τις πορείες ήρθε στιγμή μέσα από την βουλή με ωριμότητα και σύνεση να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τον  Αύγουστο του 2012, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, με σημαντικές παρεμβάσεις,  πάλεψα για το εποχιακό επίδομα ανεργίας που ήταν προς πλήρη κατάργηση! Με παρέμβαση δεν καταργηθηκε.

Αυτές οι εκλογές είναι εντελώς διαφορετικές από τις προηγούμενες και μας

αφορούν όλους.

Μας επιτρέπουν να απομακρύνουμε από τους χώρους λήψης αποφάσεων αυτούς

που μας οδήγησαν έως εδώ.

Μας επιτρέπουν να καθορίσουμε τη δυνατότητα της ουσιαστικής παρουσίας

στη Βουλή ενός ευρωσοσιαλιστικού κόμματος , που είναι σε θέση

να αποτελέσει μια χρήσιμη δύναμη για τη χώρα και τους πολίτες.

Με τη δική σας στήριξη και επιλογή στο πρόσωπό μου θα επιτρέψει να

υπάρχει μια δυνατή φωνή για τον τουρισμό, τον πρώτο πυλώνα της ελληνικής

οικονομίας, μέσα στη Βουλή.

Όντας διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων για τα τελευταία 30 χρόνια και μέσω της εμπειρίας ως καθηγητής στην ΑΣΤΕΡ βρίσκομαι σε θέση να σας πω με υπευθυνότητα πως ο τουρισμός που –όπως έχει εξελιχθεί- είναι

βασικότατος πυλώνας της ελληνικής οικονομίαςΚαλύπτει επίσημα το 25% του ΑΕΠ, ίσως και πολύ παραπάνω, εάν

ληφθούν υπ’ όψη και οι δραστηριότητες που κινούνται γύρω από το

τουριστικό προϊόν. Στα Δωδεκάνησα καλύπτει σχεδόν το 85% του ΑΕΠ.

.

Ταυτόχρονα καλύπτει το 37% των Νεων θέσεων , σε εργατικό δυναμικό.

Οι υποδομές είναι προβληματικές, η ανάπτυξη –όπου υπάρχει

ακόμα- αγκομαχεί, ή κινείται σε λάθος κατεύθυνση, όσοι ασχολούνται σε κάθε

επίπεδο με το τουριστικό προϊόν νοιώθουν μόνοι και αβοήθητοι, συχνά

χαμένοι, χωρίς να ξέρουν πού να απευθυνθούν για λύση, ενώ παρατηρούμε

και από τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό η τουριστική συνείδηση να έχει

υποχωρήσει.

 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΤΑΙ

1/Πως Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 29% στο 20%. Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.

 

2/Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

 

3/Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.

 

4/Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

 

5/ Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

 

6/ Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.

 

7/Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

8/Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

 

9/Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.

 

10/ Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

 

11/200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).

 

12/Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.)

 

Προκειμένου να ερθουν επενδύσεις πρεπει να υπάρξει παταξη της γραφειοκρατίας και ασφάλεςφορολογητόπλάισιο.

Η χώρα μας δεν πρέπει να ζήσει ξανά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό του πρόσφατου παρελθόντος.  Το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας πρέπει να βασίζεται κυρίως στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, μέσω της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών γενικώς.Mια χώρα όπως η Ελλάδαπρέπει  ναείναι πρότυπο για άλλες χώρες στην αναπτυξιακή διαδικασία.Δεν είναι δυνατονένα μέρος που προσφέρεται για επενδύσεις και αναπτυξιακές πολιτικές να βρίσκεται εγκλωβισμένο στις ίδιες του πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι ο φάρος της Ευρώπης για τη πρωτοπορία στην αειφόρο ανάπτυξη στη πρόνοια για τη κλιματική αλλαγή. Στόχος μου η αλλαγή με θετικό πρόσημο, στόχος μου η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο! Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων μας, δηλαδή την εκ νέου ανάταξη του εισοδηματικού επιπέδου και την ευημερία της μικρομεσαίας τάξης με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, την αύξηση των ευκαιριών κοινωνικής προόδου και των προοπτικών για τους νέους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία και υποστήριξη των αδυνάμων. Την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας, την ισχυροποίηση της χώρας μας στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, την αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας, της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας, στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ αλλά και των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας. Τα θέματα αυτά μας αφορούν όλους ειδικά σήμερα, τώρα.

Στα πλαίσια της περιοδείας μου επισκέφτηκα τα νησιάείδα τα προβλήματα τους τα προβλήματα των κατοίκων τα νησιά μας χρειάζονται όλα την στήριξη μας και τον αγώνα μας.  Εκτός όμως των νησιώνείχα την ευκαιρία συγκεκριμένα να επισκεφθώ το κέντρο υποδοχής  μεταναστών στη Κω έχωπει δημόσια την θέση μου πως δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερο κέντρο και πρέπει να υπάρξει άμεσα μείωση του υπεράριθμου πληθυσμού εντός του, στη σημερινή ομιλία θα σταθώ σε κάτι πέρα και έξω του συγκεκριμένου κέντρου θα σταθώ στο ψέμα που διασπείρεται ότι  θα ´μαστε ασφαλείς στην απομόνωση και τον φόβο. Δεν είναι στις παραδόσεις του λαού μας το κλείσιμο πίσω από τείχη. Πατριώτης, δεν είναι ο εθνικιστής. Δεν είναι ο πατριδοκάπηλος, δεν είναι αυτός που εκμεταλλεύεται εθνικά θέματα για την ικανοποίηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Πατριωτικό, είναι ό,τι επενδύει στην Παιδεία και στη γνώση, ό,τι καθιστά τον πολίτη ικανό, σίγουρο, υγιή, να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Ιστορικά, οι Έλληνες μεγαλούργησαν όποτε ανοίγαμε τους ορίζοντές μας, όποτε αποκτούσαμε τη γνώση από όπου και αν ερχόταν, όποτε διδασκόμασταν από τις καλές πρακτικές άλλων, όποτε παίρναμε πρωτοβουλίες και προχωρούσαμε με γενναία βήματα σε κάθε πρόκληση.

Το Σύριζα ακύρωσε την ελπίδα μας, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας. Το ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε και πάει να εκφραστεί ξανά στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οφείλουμε να το ανακόψουν δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες συναγωνιστές το όνομα μου είναι η υπογραφη μου δηλώνω έτοιμος να συγκρουστώ με όποιον εμποδίζει  την βελτίωση της ζωής των πολιτών δηλώνω έτοιμος να αντιταχτώ στις ιδιοτέλειες συντεχνιακών ωφελημάτων.

 Συναγωνιστές,

 Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κίνημα Αλλαγής, τα Δωδεκάνησα χρειάζονται ισχυρό Κίνημα Αλλαγής με πρόσωπα νέα, καθαρά χωρίς κρυφή ατζέντα και κρυφούς σκοπούς. Είμαστε περήφανος λαός δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με σκυμμένο το κεφάλι.

 

Ζητάω ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγήςζητώστήριξη στο πρόσωποείμαι άνθρωπος 30 Χρόνια στον Τουρισμό.

 

Να πάμε μόνο μπροστά.  Να φυσήξει αέρας αλλαγής στα νησία μας αέρας πράσινος καθάριος

ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Είμαστε δύναμη ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Με πίστη στην ανάγκη για Εθνική Συνεννόηση στα Εθνικά Θέματα και στα μεγάλα ζητήματα.

Με ενδιαφέρει η Ελληνική Κοινωνία, οι άνθρωποι, εσείς!.

Αυτούς νοιάζομαι, σε αυτούς στρέφω το ενδιαφέρον μου.

Έχω ένα όνειρο να δω τον τόπο μου τον τόπο που ζω σχεδόν όλη μου τη ζωή να ανθίζει να ευημερεί να δω τα παιδιά μας χαρούμενα και δυνατά χωρίς φόβο για το μέλλον

εχω ένα όνειρο να δω την Ελλάδα φάρο δύναμης, ανάπτυξης και αξιοπιστίας με πολίτες κύριους του εαυτού τους.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

 η Δημοκρατία έχει κόπο,  η αλλαγή έχει κόπο και ήρθε η στιγμή να κοπιάσουμε  για να δούμε την Ελλάδα όπως της αξίζει . Η ελπίδα επιστρέφει ξανάόμως! Σας ευχαριστώ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...