Η Ένωση Συλλόγων Μαθητών Ρόδου στηρίζει την κινητοποίηση του ΣΕΠΕ για τα κενά στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ – ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

(email : enosigmrodou@gmail.com  TΗΛ : 6980906690 – 6995934733).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/9

Το ΔΣ της ένωσης γονέων, βλέποντας την κατάσταση στα σχολεία με τις μεγάλες ελλείψεις σε παράλληλη στήριξη, άλλες ειδικότητες και βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σχολικοί νοσηλευτές) αλλά και την ακόμα χειρότερη κατάσταση με τα ειδικά σχολεία του νησιού μας, αποφάσισε την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Πέμπτη που μας πέρασε.

Στη συνάντηση αυτή καταθέσαμε αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλη στήριξη σύμφωνα με τις διαγνώσεις, χωρίς τον «κόφτη» της ομαδοποίησης που γίνεται από το υπουργείο παιδείας και έχει αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα δάσκαλο παράλληλης για δύο, τρία ή και τέσσερα παιδιά. Ζητήσαμε την άμεση κάλυψη των κενών σε ειδικότητες και βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό αλλά και την πλήρη στελέχωση των ειδικών σχολείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό, δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών αυτών σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης.

Το άνοιγμα του 2ου Ειδικού σχολείου στη Ρόδο αποτελούσε εδώ και χρόνια σταθερό αίτημα για τους γονείς παιδιών Αμεα ώστε να μπορούν να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στο σχολείο αλλά και να αποσυμφορηθεί το 1ο. Αν και έγινε αυτό το βήμα, δεν έγινε σαφώς με τους όρους που χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην έχει διασφαλιστεί ο κατάλληλος ασφαλής χώρος, το υλικό και το προσωπικό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών αυτών.

Κάθε παιδί πρέπει να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και αυτό δεν μπορεί να γίνεται με κοφτές και ελλείψεις μέσα σε ακατάλληλα ή ακόμα και επικίνδυνα κτήρια. Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία και οι καταστάσεις που ζούμε ως γονείς δεν μπορούν να μας καθησυχάσουν αφού βλέπουμε ένα γενικότερο «πάμε κι όπου βγει».

Δεν εφησυχάζουμε! Οι σύλλογοι οργανωμένα μαζί με την ένωση γονέων, το δευτεροβάθμιο όργανό τους, να βάλουν αυτά τα ζητήματα στην συζήτηση και να πάρουν αποφάσεις για διεκδίκηση ενός καλύτερου σχολείου για όλα τα παιδιά.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα γίνει την Πέμπτη 28/9 στις 13.30 στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για τα κενά στην εκπαίδευση και την παράλληλη στήριξη και καλούμε όλους τους γονείς να είναι εκεί.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

26/9/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...