Ημερίδα της ΑΝΔΩ στην Κάλυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
-Την Πέμπτη 19 Μαρτίου έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΕΒΕΔ στην Κάλυμνο, ενημέρωση σχετικά με τις δύο νέες προκηρύξεις της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος Leader Αλιείας συνολικού ύψους 1.700.000 ευρώ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η πρόεδρος της ΑΝΔΩ κ. Παπαδημητρίου - Ξεπαπαδάκη, ο Δήμαρχος Καλυμνίων και αντιπρόεδρος της ΑΝΔΩ κ. Γαλουζής, ο Πολ. Μηχανικός της ΑΝΔΩ κ. Πουλάκης και ο συνεργάτης Πολ. Μηχανικός της ΑΝΔΩ στην Κάλυμνο κ. Γιαβάσης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά και εξειδικευμένα τις επενδυτικές τους προτάσεις και να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές. Το κλιμάκιο της ΑΝΔΩ με αυτήν την επιτόπια ενημέρωση και μέσα από εποικοδομητική συζήτηση έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους υποψήφιους επενδυτές σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε όλοι οι φάκελοι των επενδυτικών σχεδίων που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 7η Μαΐου να είναι πλήρεις  και να τύχουν της χρηματοδότησης.  

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από την Πρόεδρο της ΑΝΔΩ και τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλουζή στον Εμπορειό Καλύμνου όπου και διαπιστώθηκε η πρόοδος του έργου “Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Εμπορειού”, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 100% από το Leader Αλιείας με δικαιούχο το Δήμο Καλυμνίων. Τα λοιπά δημόσια έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος είναι:
1.    Δημιουργία και βελτίωση αναρριχητικών διαδρομών
2.    Κέντρο υποδοχής – πληροφόρησης και παρουσίασης του Καταδυτικού πάρκου Καλύμνου
3.    Εξοπλισμός και προβολή του Αναρριχητικού Κέντρου Καλύμνου, ως σημείο προώθησης του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής
4.    Προμήθεια παραδοσιακών στολών και μουσικών οργάνων
5.    Μετατροπή του  παραδοσιακού ελαιοτριβείου Παναγιάς Κυρά Ψηλής σε μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς
6.    Ολοκληρωμένη ανάπλαση Σκαλίων

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. υλοποιεί στην Κάλυμνο το τοπικό πρόγραμμα Leader Αλιείας διαθέτοντας ποσό δημόσιας δαπάνης τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (4.000.000€), που επιμερίζεται τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες επενδύσεις συμβάλλοντας στην αναδιάρθρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων και γενικότερα στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Πληροφορίες για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο site της ΑΝΔΩ ΑΕ: www.ando.gr και στο 2243059060 (κ. Θεόδωρος Γιαβάσης). Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
Η Πρόεδρος
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...