Ημέρα δικαίωσης και τιμής για την Κάσο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-ΘΕΜΑ: «ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΟ»

-Χρειάστηκε να πλησιάσουμε τα 200 χρόνια από την καταστροφή της  επαναστατημένης Κάσου το 1824 από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, αλλά επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει επισήμως τη θυσία των προγόνων μας, ανακηρύσσοντάς την, μέσω της Βουλής των Ελλήνων, «Ηρωικό Νησί».

Ένα πάγιο αίτημα των αρχών του νησιού, μετά από συστηματική και επίμονη προσπάθεια του Δήμου μας, βρήκε ανταπόκριση από όλους τους πολιτειακούς φορείς και από σήμερα πλέον είναι γεγονός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελληνική Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, και η Βουλή των Ελλήνων συμμερίστηκαν άμεσα το δίκαιο αίτημα που προώθησε μεθοδικά ο Δήμος μας σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Μαζί με την Κάσο αναγνωρίστηκαν και τα Ψαρά, ως ηρωικό νησί, κι έτσι επιτέλους δικαιώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των δύο νησιών που είχαν μείνει εκτός του εθνικού κορμού το 1830 με την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Δήμαρχος Κάσου Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, η οποία παρακολούθησε τη συνεδρίαση, κατόπιν προσκλήσεως από τις θέσεις των επισήμων, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την ανακήρυξη της Κάσου ως «Ηρωικού Νησιού», με τη σχετική τροπολογία.

Η Δήμαρχος εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος υπήρξε σταθερός συμπαραστάτης στο αίτημα του Δήμου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές και ιδιαιτέρως στουςκ.κ Δημήτριο Γάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη που κατέθεσαν τη σχετική τροπολογία-προσθήκη και τον κ. Μάνο Κόνσολα που ήταν ο εισηγητής από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ημεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο και από την μια μεριά του ως την άλλη ένας άλλος αέρας...
Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...