Ηλίας Τσέρκης, πρόεδρος Ι.Σ.Ρ: Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για την επιστροφή στην κανονικότητα

Την αγωνία του για την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στη Ρόδο εξέφρασε χθες, σε διαδικτυακή συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης μαζί με τον γραμματέα του Συλλόγου Μιχάλη Βολονάκη. Όπως είπε «από την αρχή του 2021 έχουν νοσηλευθεί 62 άτομα, έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους τρία άτομα και έχουν πεθάνει άλλοι τρεις. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έχουν αεροδιακομιστεί 10 άτομα και έχουν αποβιώσει έξι». Ο κ. Τσέρκης απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίηση: "Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουμε" είπε και χαρακτήρισε τα self test ως ένα βήμα για να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί φορείς του Covid 19. 

Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο από τον όποιο κίνδυνο και τα χαρακτήρισε ως "το μέσο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα". Ερωτηθείς σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου απάντησε ότι οι πιθανότητες να εκδηλωθούν θρομβώσεις είναι εξαιρετικά μικρές και ότι δεν συνιστάται η προληπτική λήψη φαρμάκων, καθώς δεν υπάρχει σχετική επιστημονική τεκμηρίωση.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για  τους νοσοκομειακούς γιατρούς γιατί παρά τους κινδύνους προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες ενώ για τους ιδιώτες γιατρούς τόνισε ότι και αυτοί έχουν δείξει αυταπάρνηση μεσα στην πανδημία κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...