Ηλίας Λάμπρος: "Η Κάρπαθος θέλει δουλειά, όχι αόριστα καρφώματα και υπόγειες δοσοληψίες" - Του Μανώλη Δημελλά

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα απομακρύνουν λίγο από τα προβλήματα, ωστόσο μας φέρνουν πιο κοντά στον Μάϊο των εκλογών.

Σχεδόν μια ανάσα από αυτές, και είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίσουμε, να έχουμε γνώση της πολιτικής και του σκεπτικού, που έχουν σκοπό να εφαρμόσουν οι υποψήφιες παρατάξεις, που θα εκλεγούν και θα στρογγυλοκαθίσουν στην Δημαρχιακή καρέκλα για να διαχειριστούν τα κοινά.  Υπάρχει κι ένας ίσως περισσότερο σπουδαίος λόγος, που γίνονται τέτοιες συνεντεύξεις. Με τα γραπτά κείμενα να μένουν, οι υποψήφιοι ίσως να μην δεσμεύονται για τις δράσεις τους, όμως το κοντινό μέλλον, θα ξεσκεπάσει τις πιθανές κρυφές ατζέντες τους!

Με τέτοιες σκέψεις στο μυαλό, προχώρησα στη δεύτερη κουβέντα που έγινε με τον κ. Ηλία Λάμπρο, επικεφαλή του συνδυασμού "'Ολοι για την Κάρπαθο".

Αυτή τη φορά, ο κ. Λάμπρος δεν άφησε απέξω και ασχολίαστα τα τριάμιση χρόνια του κ. Χανιώτη.

'Οπως θα διαβάσετε και στις απαντήσεις του, προσπαθεί να αποφύγει τους σκληρούς τόνους, δεν δείχνει να αποφεύγει όμως και τις προσωπικές αιχμές.

Ο ίδιος θέλει έναν προεκλογικό αγώνα, μέσα σε επίπεδα πολιτικού πολιτισμού και κάθε καταγγελία να έχει ονοματεπώνυμο, να μην είναι, όπως εκείνος υπογραμίζει, "λόγια καφενείου", αλλά με συντριπτικά στοιχεία να αποκαλύπτονται αλήθειες προς όφελος του νησιού, και όχι σόου, προσωπικών αντιπαραθέσεων και εντυπωσιασμού.

Εντυπωσιάζει η θέση του για Δημοψήφισμα, στο θέμα του Αεροδρομίου, ενώ δείχνει φανερά ενοχλημένος, από την ρήση του αντιπάλου ότι "τον κατεβάζουν", έρχεται και απαντά στο Χανιώτη ότι αποτελεί τιμή, κάποιοι να σε θέλουν για Δήμαρχο, ενώ αντίθετα θεωρεί "κακομοιριά", να γατζώνεσαι πάνω στη καρέκλα και να μην θέλεις να την αφήσεις, παρότι, όπως ο ίδιος, ο κ. Λάμπρος ισχυρίζεται, "άλλα μαρτυρούν τα σημάδια".

Ο Λάμπρος ανατρέπει το σκεπτικό Χανιώτη στο θέμα του νοικοκυρέματος τις περικοπής των καυσίμων, αφού σύμφωνα με επίσημα αρχεία του Δήμου Καρπάθου, υπάρχουν αυξήσεις, αντί για μειώσεις στα τελικά τιμολόγια. Και η πιο μεγάλη μομφή, είναι οι τακτικές της τελευταίας στιγμής, που χρησιμοποιεί η παράταξη Χανιώτη, που ελέγχει την πλειοψηφία στο Δήμο του νησιού.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κ. Λάμπρου, στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της Μ. Δευτέρας, 14 Απριλίου, ο Χανιώτης έφερε και ψήφισε αίτημα δημότη που λίμναζε από το 2011, την επομένη μέρα, ο συγκεκριμένος δημότης, συστρατεύτηκε με τον νυν Δήμαρχο και την παράταξη του.

Φαινόταν η σπουδή του κ. Λάμπρου να μην κρύψει, ούτε να κρατήσει κρυφά χαρτιά, αφού καμμιά στιγμή δεν περιόρισε την συζήτηση.

Επανέλαβε ότι δεν θέλει να χρεωθεί προσωπικές δεσμεύσεις, για να κερδίσει ψήφους, και μάλιστα τόνισε ότι δεν χρωστά σε κανέναν, καμμιά απολύτως χάρη. Φρόντισε να τονίσει, προς την ομάδα του, ότι δεν υπάρχουν κλεισμένες θέσεις, ούτε και πόστα, με προεγγραφές και ονοματεπώνυμα. Περιμένει να σηκώσουν όλοι τα μανίκια για δουλειά, και όποιος δεν έχει κατανοήσει τον όγκο, το βάρος του έργου, αλλά και της ευθύνης, θα βρεθεί πολύ σύντομα έξω από την ομάδα του.

Αρκετές φορές επανέλαβε την πεποίθηση, ότι ο ενημερωμένος πολίτης, θα αποφασίσει για τη γραμμή της πενταετίας και επιλέγει να μένει συνειδητά έξω από την κουβέντα του facebook και του διαδυκτίου, αφού του θυμίζει παιγνίδι με όρους "καφενείου", και αυτή τη στιγμή, δεν έχει περιθώρια για χάσιμο χρόνου πάνω σε υπολογιστές.

Επίσης δεν άφησε αστιγμάτιστα εκείνα που του προκάλουν εντύπωση, όπως η ανυπαρξία του επιστημονικού συμβούλου του κ. Χανιώτη, σε όλη τη διάρκεια της θητείας.

Ο κ. Λάμπρος με μπόλικο χιούμορ επισημαίνει τη σπουδή των αντιπάλων του, λέει χαρακτηριστικά:

"Σήμερα όλα τα μηχανήματα του Δήμου άρπαξαν φωτιά, ξαφνικά βγήκαν στο δρόμο. Οι Καρπάθιοι βλέπουν έναν οργασμό. Αναρωτιέμαι, μήπως πρόκειται για προεκλογικές κινήσεις που έχουν στόχο μέσα από μικρορουσφέτια και εξυπηρετησούλες να ξεγελάσουν, να εξαπατήσουν, για να αρπάξουν τη ψήφο του δημότη;".

Πρώτη ερώτηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το σχεδιασμό προγράμματος, τι πλάνο έχει σήμερα μπροστά της η δική σας παράταξη; Έχετε κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα να προτείνεται στους πολίτες;

Απαντ: Οι στόχοι και οι προτάσεις μας είναι στηριγμένα πάνω σε τρείς άξονες:

1. Καθημερινότητα, μια λέξη που μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί, αλλά είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αφού ο Καρπάθιος, γνωρίζει στο πετσί του, τι σημαίνει ο Δήμος να μην έχει παρουσία στα μικρά, που όμως είναι η ζωή μας.

2. Η οργάνωση του Δήμου, του εξοπλισμού και η διαχείριση-αξιοποίηση, του προσωπικού του Δήμου.

3. Και τέλος η πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, μέσα από μακρόπνοη και σταθερή στρατηγική.

Έχουμε χωριστεί σε τομείς και αξιολογούμε όλα τα στοιχεία. Θα δώσουμε έμφαση σε κάθε ένα χωριό, σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, πάντα με γνώμονα να μην αφήσουμε κάτι σημαντικό απ' έξω. Όμως το σκεπτικό μας είναι να μην παραμείνουμε σε υποσχέσεις και λόγια, οι θεωρίες να γίνουν πράξεις μέσα στη θητεία μας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες και με το κλείσιμο του συνδυασμού μας, θα παρουσιάσουμε στη Κάρπαθο το πλήρες πρόγραμμα μας.

Να αναφέρω για παράδειγμα ένα μικρότερο έργο. Αρκετοί Δημότες, φέρνουν απορίες για το αποχετευτικό του Αγίου Νικολάου Σπόων, υπάρχει στα πλάνα σας;

Απαντ: Το θέμα αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, το ξεκίνησα εγώ, από τη Δημαρχία του Χρήστου Κατσάνη και από τότε παρά τις προσπάθειες, ακόμα και τη δεύτερη αντιδημαρχία, που έκανα με τον Μ. Ιωαννίδη, δεν τα έχουμε καταφέρει. Από τότε προσπάθησα, όμως το έργο δεν έχει μπει ακόμα σε λειτουργία, και είναι από εκείνα που αποτελούν ένα δικό μου, προσωπικό μου στοίχημα.

Τέτοια μικρότερα έργα πνοής, έχει ανάγκη όλος ο τόπος, όσο κι αν κάποιοι απαξιώνουν τη λέξη "καθημερινότητα". Αυτό λοιπόν είναι το στοίχημα, που θεωρούμε ότι είναι μπροστά μας. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ικανοποιήση, να νοιώσει ότι έχουμε το νου μας, δουλεύουμε και τους προσέχουμε. Και βέβαια έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τα μεγάλα έργα, που δεν πρόκειται να αφήσουμε στη τύχη τους, όμως εκείνα που φαίνονται μικρά, είναι αυτά που έχουμε δέσμευση και στοίχημα, πρέπει να τα κερδίσουμε.

2.Τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν στη θητεία σας;

Απαντ: Όχι μόνο δεν έχουμε στόχο να τα αυξήσουμε, αλλά προετοιμαζόμαστε για μειώσεις. Μειώσεις που θα γίνουν μέσα απο χρηστή διαχείριση, ένα πραγματικό, αληθινό νοικοκύρεμα του Δήμου Καρπάθου.

Ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στα λεγόμενα του νυν Δημάρχου, Μιχάλη Χανιώτη, με παρρησία τόνισε την οικονομία καυσίμων, που πέτυχε στη θητεία του, και θέλω να παρουσιάσω τους πίνακες, με το κοστολόγιο καυσίμων ανά έτος:

2010, το τελευταίο Καποδιστριακό έτος, η δαπάνη των καυσίμων, ήταν 97.443,69 ευρώ.

Το 2011 η δαπάνη των καυσίμων ήταν 140.048,62.

Το 2012 η δαπάνη των καυσίμων ήταν 154.680,46.

Το 2013 η δαπάνη των καυσίμων ήταν 184.244,11.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, δεν θα ήθελα να κάνω απολύτως κανένα προσωπικό σχόλιο.

Η θητεία και η προσφορά μου στο Δήμο Καρπάθου είναι γνωστή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι άλλο, και ενδεχόμενα αποτελεί τιμή, να σε προτείνουν και να σε θέλουν και να προσπαθούν να σε πείσουν για Δήμαρχο, και είναι εντελώς διαφορετικό να προσπαθείς να αγκυστρωθείς στην εξουσία. Να αγκυροβολείς στην εξουσία και να κάνει όλα αυτά που γίνονται αυτή την εποχή στο Δήμο Καρπάθου. Είναι απαράδεχτο, σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμένα πάνω στο Δημοτικό κατάστημα.

Η κρίση του λαού είναι εκείνη που θα πει αν αυτή, η παλιομοδίτικη συνταγή μπορεί να συνεχιστεί. Εγώ πιστεύω ότι ο λαός θα την καταδικάσει. Για δείτε τι έγινε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο. Ακριβώς την επομένη μέρα και έπειτα από την ικανοποίηση προσωπικών θεμάτων συγκεκριμένων πολιτών, προχώρησαν σε ανακοίνωση προσχώρησης αυτών των ονομάτων στη παράταξη Χανιώτη.

Μπορώ να παρουσιάσω και ονόματα, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος, οι Καρπάθιοι γνωρίζουν αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στο νησί.

3.Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου Καρπάθου, και μαρίνας Πηγαδίων. Ποιά είναι η δική σας θέση;

Απαντ: Καταρχήν ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση για τον αερολιμένα Καρπάθου. Έχω ακούσει για το σενάριο, που χωρίζει τα Ελληνικά αεροδρόμια σε δύο κατηγορίες, στην πρώτη είναι τα επτά μεγάλα, ενώ στη δεύτερη συμπεριλαμβάνεται και μάλιστα αναφέρεται σε μια υποομάδα και το αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η κατάσταση τελικά θα προχωρήσει, ούτε μπορώ να πάρω ακόμη κάποια επίσημη θέση. Ωστόσο είμαι έτοιμος να ανακοινώσω ότι αν θα φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο, και μετά από τη σωστή ενημέρωση που θα έχουμε και όσο θα πέφτει λόγος στο Δήμο Καρπάθου, γιατί όχι να μην προχωρήσουμε σε ένα Δημοψήφισμα να ρωτήσουμε τον λαό της Καρπάθου; Γιατί θα πρέπει να αποφασίσει μόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο;

Αν λοιπόν χρειαστεί, και αν βρεθεί κάτι ενάντια στα συμφέροντα του νησιού μας, θα πάμε μέχρι και σε Δημοψήφισμα, και τότε αφού πρώτα ενημερωθεί, θα αποφασίσει ο λαός της Καρπάθου.

Στο θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στα Πηγάδια τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, αφού και το αντικείμενο είναι πολύ μικρότερο.

Μια τέτοια μικρή δυναμικότητα, φτάνει τα 47, μικρά και μεγάλα σκάφη, έχω την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτη, για να κάνει κάποια επένδυση, με βάση και το οργανόγραμα της απαιτούνται πέντε εργαζόμενοι για τη λειτουργία της. Για μένα η λύση είναι η συνεργασία του λιμενικού ταμείου με το λιμεναρχείο Καρπάθου που διαθέτει αρκετή δύναμη, έτσι θα μπορέσει έστω και στοιχειωδώς, να λειτουργήσει με τους κανόνες που επιβάλονται. Όταν λειτουργήσει ίσως μπορέσει να συνδράμει και ο Δήμος με διαχείριση ίσως θα μπορούσε να γίνει.

Όμως είναι θλιβερό θέμα ότι πριν καν λειτουργήσει το αλιευτικό καταφύγιο Πηγαδίων, έχει ανάγκη επισκευών, αφού είναι εκτεθημένο και απροστάτευτο σε ένα σωρό από κλοπές και δολιοφθορές.

Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Καρπάθου; Είσαι ευχαριστημένος από τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Δήμος Καρπάθου για αυτό το θέμα;

Απαντ: Τα πράγματα στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου είναι πάρα πολύ δύσκολα, παρακολουθούμε τη κατάσταση, πρέπει να παλέψουμε για την επάνδρωση του, αφού από ότι φαίνεται, ξεμένουμε ακόμα και από γενικούς γιατρούς.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη Κάρπαθο, τα περισσότερα νησιά υποφέρουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. Υπάρχουν κάποιες νέες εξαγγελίες για κίνητρα, που ίσως βελτιώσουν τη κατάσταση.

Θεωρώ ότι οι προσπάθειες που μπορούσε να κάνει ο Δήμος Καρπάθου μέχρι κάποιο βαθμό έχουν γίνει, ενδεχόμενα και να γινόταν κάτι παραπάνω.

Όμως δεν σταματάς ποτέ, με την ικανοποίηση ότι εγώ, σαν Δήμαρχος, έστειλα μια επιστολή ή πήγα μέχρι τον υπουργό.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, συνεχίζεις και στην ανάγκη κινητοποιείς, αφού ενημερώσεις, ακόμα και τον κόσμο. Αυτό είναι το τελευταίο χαρτί, με τον Δήμαρχο μπροστάρη.

Όμως θέλω να σταθώ στις παραστάσεις που δεν έγιναν στους υπουργούς, ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει όχι μόνο από τον ίδιο το Δήμαρχο Καρπάθου, αλλά από ένα σύσσωμο Δημοτικό συμβούλιο, που θα εκπροσωπούσε όλο το νησί και θα απαιτούσε λύση.

Στο θέμα του ΚΥ, όπως και σε όλα τα ανοιχτά θέματα, που παραμένουν δυστυχώς ανοιχτά, πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι Καρπάθιοι, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, και όλοι να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας.

4.Την επομένη των εκλογών, θα έχει χρώμα η Κάρπαθος στους χάρτες των τηλεοπτικών καναλιών;

Απαντ: Η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη Δημοτική αρχή, "Ολοι για την Κάρπαθο", εάν τα κανάλια χρωματίζουν τη Κάρπαθο, πρέπει να φροντίσουν να την χρωματίσουν με το χρώμα του ανεξάρτητου, το λέω και το εννοώ.

Εγώ δεν διαχειρίζομαι την εκλογή μου από κάποιο κόμμα, διαχειρίζομαι την εκλογή μου με την ομάδα μου, και η ομάδα μου προέρχεται από όλες τις κοινωνικές τάξεις της Καρπάθου. Χωρίς χρώματα.

5.Ποιά στρατηγική και τακτική θα ακολουθήσετε στο ζήτημα του τουρισμού, που όπως είπατε στη πρώτη συνέντευξη, πρόκειται να δώσετε ιδιαίτερο βάρος;

Απαντ: Και στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, είχα μια άποψη και εξακολουθώ να έχω την ίδια, το νησί μας πρέπει, επιβάλεται να κάνει άλματα στον τουρισμό. Η πολιτιστική μας κληρονομιά, οι ομορφιές μας, το κλίμα μας, οι ονειρεμένες παραλίες μας, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα. Όλα αυτά, μπορούν να ανεβάσουν το νησί στα ύψη.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πιστεύω ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό, οι ξενοδόχοι μας, οι καταστηματάρχες, οι εστιάτορες, όλα τα επαγγέλματα, έχουν γνώμη, για το πώς το νησί μπορεί να πάει καλύτερα, δεν υπάρχει η επικοινωνία και ο σωστός συντονισμός.

Θα εκμεταλευτώ τη δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος, και από τη θέση του Δημάρχου, θα προσλάβω έναν επιστημονικό σύμβουλο με αποκλειστικό αντικείμενο, "διεθνείς σχέσεις και τουρισμός".

Και είναι δέσμευση μου, αυτό το πρόσωπο που θα βρεθεί, φυσικά μέσα από ξεκάθαρες διαδικασίες και με τα συγκεκριμένα προσόντα, θα αναλάβει να συντονίσει ένα πρότυπο ας μου επιτραπεί η λέξη, "στρατηγείο", μέσα στο Δήμο.

Θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει προς τη Δημοτική αρχή και την επιτροπή τουρισμού, την τακτική και τη στρατηγική, και έπειτα από συζήτηση και ψήφιση θα ακολουθήσει ο Δήμος και όλο το νησί.

Όταν ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προσλάβει έναν επιστημονικό σύμβουλο, πρέπει να κάνεις την επιλογή σου σωστά, και όχι να έχεις έναν επιστημονικό σύμβουλο να σου κρατά τα τηλέφωνα και να σου κλείνει τα ραντεβού, έξω από το γραφείο σου.

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη αιχμή για τις επιλογές του νυν Δημάρχου, του κ. Χανιώτη;

Απαντ: Ο σημερινός Δήμαρχος έχει τον επιστημονικό σύμβουλο έξω από το γραφείο του, για να σηκώνει τα τηλέφωνα και για να κλείνει τα ραντεβού.

Σαν δημοτικός σύμβουλος, και για τα τελευταία τριάμιση χρόνια, δεν είδα καμμιά ενυπόγραφη πρόταση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καμμιά πρόταση του επιστημονικού συμβούλου, που έχει στο πλευρό του ο Δήμαρχος. Δεν είναι τουλάχιστον παράξενο όλο αυτό;

6.ΔΕΥΑΚ, έχουμε ακούσει ένα σωρό παρατράγουδα, τι έχει πραγματικά συμβεί στην υπόθεση των νερών της Καρπάθου;

Απαντ: Η ΔΕΥΑΚ ήταν απαραίτητο να κλείσει σαν Δημοτική επιχείρηση, για να ενταχθεί το έργο του βιολογικού και τα δίκτυα του, και να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με το κόστος συμμετοχής στο έργο.

Η ΔΕΥΑΚ έκλεισε, πέρασαν ακόμη και ορκωτοί λογιστές. Θέλω λοιπόν να πώ ότι οποιαδήποτε παρατυπία υπάρχει δεν την γνωρίζω, δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάτι μεμπτό. Όμως, όποιος έχει κάτι να καταθέσει, πρέπει να το κάνει επώνυμα και θα βρούμε τι έχει συμβεί.

Το αόριστο, ότι υπάρχουν ατασθαλίες, ότι υπάρχουν προβλήματα στην υπηρεσία του Δήμου, δεν μπορεί να γίνεται σημαία. Αν υπάρχουν καταγγελίες να διερευνυθούν και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

7.Ο κος Χανιώτης υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα οι αντίπαλοι του χρησιμοποιούν τεχνικές και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αμφισβητούν ή ακόμη αφήνουν απέξω το έργο της θητείας του, επαναλαμβάνει ότι θέλετε να εκμεταλλευτείτε τη φθορά, της δικής του πορείας και μόνο με αυτό το εφόδιο να κερδίσετε τον Δήμο. Τι απαντάτε στα παραπάνω ερωτηματικά;

Απαντ: Είναι καιρός να ξεφύγουμε από το βόλεμα της αοριστίας, αν ο κ. Χανιώτης έχει κάτι συγκεκριμένο, αν έχει προς το πρόσωπο μου, ή προς τους συνεργάτες μου πρέπει ευθαρσώς να το αποκαλύψει, αυτά τα αόριστα χτυπήματα, μα ποιόν μπορούν να χτυπήσουν; Τι να παρουσιάσει ο κ. Χανιώτης;

Στο Δήμο της Καρπάθου όλοι γνωρίζουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή, άκουσες εμένα και τα στελέχη μου να καταγγέλουν κάτι;

Εάν ο κος Χανιώτης έχει τη μοναδική πληροφόρηση από τα καφενεία, θα πρέπει να μας δώσει όνομα και επίθετο.

Δεν μπορούμε λοπόν να είμαστε στο αόριστο. Η κοινωνία, ο κόσμος θέλει αλήθεια, και είμαι ξεκάθαρος. Οι δικές του πράξεις τον χτυπάνε από μόνες του.

Επανέρχομαι στην προηγούμενη αναφορά μου. Όλη η προσπάθεια τους μοιάζει με γάζωμα, με ένα σφιχταγγάλιασμα με τις καρέκλες του Δήμου, φαίνεται δεν θέλουν να χάσουν το πλεονέκτημα, που δίνει η σφραγίδα της εξουσίας.

8. Ο κ. Χανιώτης άφησε σαν ανοικτή πρόσκληση την υπόθεση ενός debate, μεταξύ σας. Έχετε πρόθεση να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο;

Απαντ: Άλλο το ντιμπέιτ και άλλο το σόου, αυτό που κάνουμε τώρα, αυτή η συνέντευξη, είναι ένας πολιτισμένος διάλογος. Ένα ντιμπέιτ σε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο, θα έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να καταλάβει ποιός χειρίζεται ή διαχειρίζεται καλύτερα τον λόγο; Ή το ποιός θα δώσει λύση στα προβλήματα της Καρπάθου;

Παρόλα αυτά, εγώ δεν έχω καμμιά αντίρρηση, αν βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος και συγκλίνουν τα προγράμματα μας, μπορούμε να το κάνουμε. Δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτό που θέλει, που αναζητά σήμερα ο κόσμος.

Το ντιμπέιτ γίνεται σε υψηλότερους βαθμούς διοίκησης, η τοπική αυτοδιοίκηση αναμετράτε με τα προβλήματα και τα προβλήματα τα λύνει ο κόσμος που εργάζεται, θέλω να τονίζω τις λέξεις, οι άνθρωποι που δουλεύουν, πηγαίνουν το πρωί στη δουλειά και φεύγουν το μεσημέρι, και όλη την υπόλοιπη ημέρα, το μυαλό είναι συγκεκριμένο και στοχευμένο στο Δήμο. Αυτό θα κάνει ο Ηλίας Λάμπρος.

Αυτές, οι τελευταίες προτάσεις σας, αποτελούν μια ακόμη προσωπική αιχμή για τον σημερινό Δήμαρχο;

Απαντ: Περιγράφω αυτό που έχω πρόθεση να κάνω. Θα πηγαίνω το πρωί στο Δήμο, και θα φεύγω το μεσημέρι, μαζί με τους εργαζόμενους, και θα έχω στο μυαλό μου, μέχρι να ξαναγυρίσω στο γραφείο μου, τα προβλήματα, του Δήμου και των δημοτών.

Δεν πρόκειται για μια αιχμή στην πρακτική του νυν Δημάρχου, στο τελευταίο ερώτημα γνωρίζει την απάντηση ο Καρπαθιακός λαός. Και δεν ισχυρίζομαι ότι ο Χανιώτης δεν ήταν παρόντας μέσα στο Δήμο, μιλάω για μένα και τον δρόμο, τη τακτική, που πρόκειται να ακολουθήσω εαν εκλεγώ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...