Ηλίας Καματερός: Πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής "Νησιωτικής Πολιτικής" στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ηλίας Καματερός: Πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής "Νησιωτικής Πολιτικής" στην Κω.

Κατά την συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας στην Βουλή που αφορούσε συγχωνεύσεις  των Πανεπιστημίων με ΤΕΙ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός πρότεινε την δημιουργία σχολής (Πανεπιστημιακής) "Νησιωτικής Πολιτικής" στην Κω.

Η πρόταση έγινε μετά από συζητήσεις και με Πανεπιστημιακούς και  ο Υπουργός Παιδείας το βλέπει κατ΄αρχήν θετικά. Φυσικά πρέπει να συζητηθεί στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η νησιωτική πολιτική, τόνισε ο Ηλίας Καματερός,  είναι "επιστήμη" και μάλιστα σύνθετη που σχετίζεται με την οικονομία, τις μεταφορές, τη διοίκηση, την ανάπτυξη , τη χωροταξία, ενώ ανοίγει δρόμους για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Θα είναι η πρώτη παρόμοια σχολή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και θα εξυπηρετήσει την προώθηση της νησιωτικής πολιτικής τόσο στην χώρα μας που είναι νησιωτική  χώρα όσο και υπόλοιπες ευρωπαϊκές.

Η Κως αξίζει και δικαιούται να πανεπιστημιακή σχολή, σημείωσε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής. Όχι στη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων που ίδρυαν τμήματα διαφόρων πανεπιστημίων, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής δεν έχει να κάνει με παρόμοιους σχεδιασμούς. Έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες!!!

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...