ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ): Χυμό λεμονιού: 1 κούπα Χυμό γκρέιπφρουτ: 3/4 κούπας Ζάχαρη: 1 κούπα Νερό: 3 κούπες Σκόνη ζελατίνη: 3 κουταλιές σούπας ΟΔΗΓΙΕΣ: 1. Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το χυμό λεμονιού και το αφήνετε 3 - 4 λεπτά να φουσκώσει. 2. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά. 3. Προσθέτετε ανακατεύοντας στο σιρόπι το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζελατίνη. Τέλος προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατεύετε. 4. Μοιράζετε το ζελέ σε 6 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγάλο και όταν πέσει η θερμοκρασία τους τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν εντελώς. Για να τα ξεφορμάρετε, τα βουτάτε για 1 δευτερόλεπτο σε καυτό νερό.