Εφτά διακινητές, υπεύθυνοι για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και ανάσυρση σορών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου

Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, από περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό τυχόν λοιπών αγνοουμένων, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χθες, ολοκληρώθηκε ο υποβρύχιος έλεγχος εντός του βυθισθέντος σκάφους από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε ξεκινήσει από πρωινές ώρες της 13-09-2015.

Όπως προκύπτει, μέχρι στιγμής, από την προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Λέρου, επτά (07) αλλοδαποί φέρονται ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Και οι επτά (07) φερόμενοι ως διακινητές, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα, για τους διασωθέντες έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά από τη Λέρο και τη διαμονή στη Ρόδο, προκειμένου ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...