Εφιαλτική η νύχτα στη Κω - Ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά

Αργά το βράδυ και μετά από υπεράνθωπες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχον καεί 2 μάντρες (με τα ζώα) και 2 σπίτια, χωρίς ευτυχώς όμως να υπάρχει ανθρώπινη απώλεια.
Τα αίτια της πυρκαγιάς, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, με την Πυροσβεβστική Υπηρεσία να διενεργεί έρευνα.




Μεγάλη φωτιά σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο Μαστιχάρι (πάνω από το Lido, με κατεύθυνση προς τις Πόρτες), η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις (είναι ορατή και από την Πόλη, λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, τοσο από την Πυροσβεστική και τους Εθελοντές όσο καιαπό τα μηχανήματα του Δήμου, ενώ διεκοπη η συνεδριαση του Δημ. Σ/λίου, ώστε οι αρμόδιοι να πάνε στην επριοχή για να συντονίσουν και αυτοί από την  πλευρά τους την επιχείρηση κατάσβεσης.

                                       ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ: Μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι αργά την νύχτα, οι Πυροσβέστες, οι εθελοντές, ο Στρατός και υπάλληλοι του Δήμου για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το εργο τους και γίνονται προσπάθεια να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές (πλησιάζει στους Αγίους Αποστόλους στην Αντιμάχεια).

* Να σημειωθεί ότι οι δρόμοι γύρω από την φωτιά εχουν κλείσει από την Αστυνομία, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση, καθώς αρκετοί πολίτες θέλησαν να πάνε να δουν από κοντά την φωτιά, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τη Πυροσβεστική, αλλά και να βάλουν σε κίνδυνο και την ίδια τους την ζωή.

ΠΗΓΗ: Το ΒΗΜΑ της Κω

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...