" Ευχαριστώ Ελλάδα ", Της Πίτσας Χατζή

Δύο μικρές συλλαβές στα Αραβικά , με μεγάλη όμως σημασία και νόημα βρίσκονται και φυλάσσονται τα τελευταία χρόνια στην έδρα του κογκρέσου των Περιφερειών και Δήμων της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

" ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ"

-Την ανθρώπινη αυτή ιστορία αφηγήθηκε ο Δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ροδίνι ,για την βράβευση όσων προσέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο την βοήθεια τους ,όλο αυτό το διαστημα στους στους πρόσφυγες που βρέθηκαν στο νησί της Ρόδου.

Το γράμμα αυτό λοιπόν ,όπως μας αφηγήθηκε ο κ.Χατζηδιάκος ,του το έδωσε προσωπικά ένα 6χρονο προσφυγόπουλο από την Συρία ,θέλοντας να ευχαριστήσει για την φιλοξενία ,λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για να φύγει από την Ρόδο με την οικογένειά του για άλλες πατρίδες .
Ο Δήμαρχος στη συνέχεια σε κάποια συνεδρίαση του συμβουλίου Δήμων κ Περιφερειών στο Στρασβούργο το παρέδωσε στο εκεί αρμόδιο γραφείο .

Ο μικρός Σύριος σήμερα βρίσκεται με την οικογένειά του σε κάποια ασφαλή χώρα ,πιθανόν στη Γερμανία και προσπαθεί να χτίσει ξανά το μέλλον του .
Το ευχαριστήριο γράμμα του, βρισκεται στο Στρασβούργο και είναι μια παραδοχή των όσων προσφέρει η χώρα μας κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες ,σε ανθρώπους ταλαιπωρημένους και ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.

Εδώ, δεν μιλάμε για λαθρομετανάστες ,μιλάμε για πρόσφυγες .

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο μικρούλης Σύριος ,καπου μεσα στην ψυχή και το μυαλό του ,υπάρχουν οι θετικές εικόνες από την φιλοξενία που δέχτηκε στον τόπο μας και στην χώρα μας και αυτό θα τον συνοδεύει ως μια γλυκειά ανάμνηση σε όλη του τη ζωή
.
Φαίνεται δε το αυθόρμητο της ιστορίας από το γεγονός ότι ο μικρός πρόσφυγας ευχαρίστησε την χώρα (ΕΛΛΑΔΑ)και όχι το μέρος.. διοτι στην Ελλάδα γνώριζε ότι βρέθηκαν με την οικογένειά του ως πρόσφυγες και την Ελλάδα και τους Έλληνες θέλησε να ευχαριστήσει.

Μια ακόμη ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία ,από τις πολλές που συμβαίνουν αθόρυβα γύρω μας και μας κάνουν περήφανους ως ανθρώπους.

Γιατί πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και ως άνθρωποι πρέπει να παραμείνουμε σ'αυτη τη γη..αν θέλουμε να έχουμε παρόν και μέλλον.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...