Ευρωπαϊκή υπεροψία – Του Βαγγέλη Παυλίδη


Τα στραβά τα δικά μας τα ξέρουμε, τα ομολογούμε προς κάθε κατεύθυνση, τα κουβεντιάζουμε και προσπαθούμε όπως μπορούμε να τ’ αλλάξουμε. Έχει όμως και κάτι Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει ένα καλάμι απο την Λαχανιά μέχρι τις Βρυξέλλες.  Βγάινει τώρα λοιπόν ο κύριος Χάννες Σβόμποντα, Πρόεδρος της “Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών”, στο Ευρωκοινοβούλιο, και τι λέει;  Λέει πως αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορέσει να σταματήσει την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, τότε θα είναι απαράδεκτο να αναλάβει η Ελλάδα την προεδρεία της ΕΕ.

Άγνοια της πραγματικότητας;  αλαζονία και έπαρση;  το κούνημα του δακτύλου απο το κύριο Δάσκαλο προς τον τεμπέλη και κακό μαθητή;  Όλα μαζί ίσως κι άλλα τόσα που μπορείτε να συμπληρώσετε μόνοι σας.  Διότι ο Αυστριακός Σοσιαλιστής κύριος Σβόμποντα είναι σαν να μας λέει και καλά ή πως όλοι εμείς οι Ελληνες είμαστε ένας λαός ναζί και ως τοιούτος δεν αξίζουμε την προεδρεία, ή οτι υπάρχει κάπου ένα κουμπί, ένας διακόπτης που μπορούμε ανα πάσα στιγμή να πατήσουμε και να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή, αλλά εμείς δεν το κάνουμε.

Ο κύριος Σβόμποντα δεν κοιτάζει πως τα αίτια της ανόδου της ακροδεξιάς δεν είναι άλλα απο την πολιτική λιτότητας που η τρόικα -και ο κύριος Σβόμποντα- έχουν επιβάλλει στη χώρα.  Η φτώχια, η κακομοιριά, ο ξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι βούτυρο στο ψωμί του φασισμού.  Η ιστορία το δείχνει, το παρόν το δείχνει.

Στη χώρα του όμως, την Αυστρία, πώς εξηγούνται τα ποσοστά του 20 και 25% των ακροδεξιών, που στους νέους ξεπερνά και το 40% ακόμα;  Ας κοιτάξει το σπίτι του ο σοσιαλιστής κύριος Σβόμποντα.  Μαθήματα δημοκρατίας δεν χρειαζόμαστε.

 

ΥΓ  Ο κύριος Σβόμποντα βρήκε θερμό υποστηρικτή: Τον ημέτερο καραγκιόζ-σοσιαλιστη Ευάγγελο Βενιζέλο που έσπευσε να δηλώσει πως για το καλό μας ειπώθηκαν όλ’ αυτά και για να μας στηρίξουν.  Άφεριμ, σοσιαλιστή Βενιζέλε.
pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...