Ευρωεκλογές 2019: Το μεγάλο διακύβευμα για το μέλλον της Ένωσης - Ψηφίζουμε  Κίνημα Αλλαγής

Γράφει

Ελευθερία Φτακλάκη

Πολιτικός Επιστήμων/Διεθνολόγος

Υποψήφια βουλευτής  Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής

 

Ευρωεκλογές 2019: Το μεγάλο διακύβευμα για το μέλλον της Ένωσης

 «Οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου αφορούν στην ψυχή της Ευρώπης. Η επιλογή που μας τίθεται είναι εάν θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή αν θα τα απολέσουμε …», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Frans Timmermans, ο  υποψήφιος των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Προεδρία της Επιτροπής στις Ευρωεκλογές του 2019.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι και αυτές οι ευρωεκλογές αποτελούν ορόσημο για την πορεία της, όπου ανάλογα με την επικράτηση και τους  συσχετισμούς των πολιτικών  δυνάμεων, η Ευρώπη είτε θα αναπτύξει πλέον νέες ταχύτητες  για την ολοκλήρωση της, είτε θα βάλει χειρόφρενο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως η αλληλεγγύη, κλονίζονται και αμφισβητούνται λόγω των πολιτικών λιτότητας που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς το κλίμα αμφισβήτησης ως προς την εξέλιξη της Ένωσης που είναι η  ευρωπαϊκή ενοποίηση.   

 

Ο ευρωσκεπτικισμός  που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και που συνεχώς κερδίζει οπαδούς δημιουργώντας ένα κλίμα αμφισβήτησης σχετικά με το ευρωπαϊκό εγχείρημα, αποτελεί τον μεγάλο  αντίπαλο της Ε.Ε.  και που δυστυχώς αποτελεί και την απειλή  των αποτελεσμάτων της 26ης Μαΐου καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια άνοδο σε πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης.

 

  • Ο ευρωπαϊκός σοσιαλισμός μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα επόμενα βήματα της ΕΕ;

 

Ο ευρωσοσιαλισμός αναγνωρίζοντας το ρόλο του και τις ευθύνες του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στο ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καθώς αποτελεί την αναγκαία συνθήκη των πολιτικών της επιλογών, ξαναβρήκε το βηματισμό του με θέσεις και προτάσεις για μια Προοδευτική Ευρώπη, για μια Ευρώπη των Πολιτών,  λέγοντας ένα ηχηρό όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών.

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου ανήκει το Κίνημα Αλλαγής,  έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στις προτεραιότητές για έναν δίκαιο, βιώσιμο, ειρηνικό και ευημερούντα κόσμο. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σήμερα αναπτύσσει ένα νέο σχέδιο για την υλοποίηση του οράματος της πολιτικής  ενοποίησης της ΕΕ, σπάζοντας τα στενά όρια της νομισματικής ή ακόμα και της οικονομικής ενοποίησης, ή των κοινών πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ενδυνάμωση της Ένωσης, την ευημερία των πολιτών της  και την ισχυροποίηση της στο διεθνές σύστημα.

 

  • Ψηφίζουμε  Κίνημα Αλλαγής

 

 Είναι σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες των ευρωεκλογών και σίγουρα οι ‘Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουμε  με γνώμονα την ενοποιητική διαδικασίας της Ένωσης και όχι τον κατακερματισμό της.

Να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια Κοινωνική Ευρώπη, μια Ευρώπη της Σύγκλισης, της Αλληλεγγύης, μια Ευρώπη πιο Δίκαιη, πιο Δημοκρατική.

Στηρίζουμε τον Frans Timmermans, τον  υποψήφιο  των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Προεδρία της Επιτροπής στις Ευρωεκλογές του 2019.

Στέλνουμε μήνυμα στον τεχνητό διπολισμό και στη στείρα αντιπαράθεση που οδηγεί σε πόλωση και όχι σε πολιτικές.

Ψηφίζοντας το Κίνημα Αλλαγής στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής απέναντι στις στείρες πολιτικές λιτότητας, απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ.

Σε αυτό το διακύβευμα τα στελέχη, οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής  ως ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες έχουμε ύψιστο καθήκον απέναντι στις μελλοντικές γενιές, κρατώντας ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα…

#kinima_allagis #minima_allagis #isTime  #pamedinata #euroelections2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...