Ερώτηση του ΜΕΡΑ 25 για τα προβλήματα υγείας στη Δωδεκάνησο

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 Δωδ/σου παρακολουθώντας την τραγική κατάσταση που έχει επέλθει ο τομέας της υγείας στο νησί μας, με τις συνεχείς εκκλήσεις απόγνωσης του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου για τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο μας.

Αυτή η τραγική κατάσταση δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από τον Ιούλιο του ’19 όλα τα κόμματα και οι βουλευτές της Δωδ/σου έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας, για τον λόγο αυτό το ΜέΡΑ25 κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό όπου ζητάμε την άμεση πρόσληψη ιατρών σε τέσσερα νευραλγικά τμήματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 Δωδ/σου θα διεκδικήσει την επίλυση των ζητημάτων του τομέα υγείας με κάθε μέσο (πολιτικό,διοικητικό,και νομικό).

Σας παραθέτουμε την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ LOGO

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Βουλευτής Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών – ΜέΡΑ 25

 

 

Αρ.πρωτ. ερωτ. 1302/16-10-19

Αθήνα 15/10/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς   :           τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια.

Θέμα   :      Αποκατάσταση στοιχειώδους λειτουργίας Νοσοκομείου Ρόδου.

……………………………..………………………………………………………………………………...

 

Η τοπική κοινωνία Ρόδου και Δωδεκανήσων είναι ανάστατη και έχουν εξαντληθεί τα όρια υπομονής της όσον αφορά στην (υπο)λειτουργία του Νοσοκομείου της Ρόδου πρωταρχικά λόγω των απαράδεκτων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Ειδικότερα οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και αφορούν σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα, προκύπτει ότι η απόλυτα επιτακτική ανάγκη αφορά κατ’ ελάχιστον στις ακόλουθες άμεσες προσλήψεις και συγκεκριμένα:

(α).        δύο (2) Αναισθησιολόγων, γιατί το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί με μόλις τέσσερις (4) ιατρούς ενώ κανονικά η λειτουργία του απαιτεί δέκα (10) θέσεις.

(β).         δύο (2) Παιδιάτρων, αφού το Νοσοκομείο μένει με μόνο δύο (2) ιατρούς εκ των οποίων η μία διευθύντρια και υπάρχει πλήρης αδυναμία κάλυψης των αναγκαίων ανά μήνα εφημεριών.

(γ).         δύο (2) Εντατικολόγων, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι δύο θέσεις ΜΕΘ και να μη συνεχίζεται η κοστοβόρα αποστολή περιστατικών σε Αθήνα και Κρήτη.

(δ)         Επίσης απαιτείται η πρόσληψη μονίμων ιατρών για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, το οποίο λειτουργεί  τις δεκαπέντε (15) ημέρες το μήνα με ειδικευόμενους ιατρούς.

 

Επειδή οι προαναφερόμενες απολύτως αναγκαίες προσλήψεις δεν θα αποκαταστήσουν την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά αποτελούν κατά κοινή ομολογία απλώς την αδήριτη προτεραιότητα για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση των αντιστοίχων αναγκών.

Επειδή οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού προφανώς δεν εξαντλούνται στις παραπάνω απολύτως επείγουσες προτεραιότητες.

Επειδή είναι πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτη η παρατεινόμενη υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου λόγω ελλείψεως  του στοιχειωδώς αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή το Νοσοκομείο της Ρόδου αντιμετωπίζει και άλλα ουσιαστικά προβλήματα, εκτός από την έλλειψη προσωπικού, όπως λ.χ. υποδομών, αφού αναφέρεται ότι οι εγκαταστάσεις του δεν έχουν τύχει της αναγκαίας συντήρησης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει η πρόθεση αποκατάστασης της στοιχειώδους λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρόδου με τις δέουσες άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού όπως στο ιστορικό της παρούσας αναφέρεται ;

Και εάν ναι, με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα υλοποιηθεί η απολύτως αναγκαία αποκατάσταση των προαναφερομένων  προβλημάτων;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

……………………………………..

Σοφία Σακοράφα

 

 

Για την Συντονιστική Επιτροπή ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αθανάσιος Μπαράκας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...