Ερώτηση Μίκας Ιατρίδη και Δημήτριου Κρεμαστινού για την κατάργηση του δρομολογίου της Ολυμπιακής, Αθήνα – Ρόδος

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Δημήτριος Κρεμαστινός και Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής από την Αθήνα προς τη Ρόδο.

Στην ερώτηση τους, οι δυο βουλευτές τονίζουν ότι με την κατάργηση του δρομολογίου της Ολυμπιακής από την Αθήνα προς τη Ρόδο και αντίστροφα, δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου και τίθεται σοβαρό ζήτημα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του μεγαλύτερου νησιού της Δωδεκανήσου.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου και να εξασφαλίσουν, σε κάθε περίπτωση, ότι τα εισιτήρια δεν θα ακριβύνουν περισσότερο, γεγονός που θα καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση των νησιωτών από και προς την Αθήνα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΘΕΜΑ: «Τέλος στις πτήσεις της Ολυμπιακής από την Αθήνα προς τη Ρόδο».

Έκπληκτοι οι Δωδεκανήσιοι, και ιδιαίτερα οι Ροδίτες, πληροφορήθηκαν την απόφαση της Ολυμπιακής να σταματήσει από 30 Σεπτεμβρίου τις πτήσεις της από την Αθήνα προς τη Ρόδο και αντίστροφα. Ήδη, με τα εισιτήρια αυτήν την περίοδο στα ύψη, προκαλούνται εύλογες απορίες και ανησυχίες για το που θα φτάσουν όταν την Ρόδο θα την εξυπηρετεί ιδιωτικό μονοπώλιο. Αποδεικνύεται, τελικά, ότι από τις αποκρατικοποιήσεις, όπως γίνονται από το παρόν πολιτικό σύστημα, δεν εξυπηρετείται ο Έλληνας πολίτης και ο ακρίτας νησιώτης, αλλά συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Με δεδομένο ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρόδος θα εξυπηρετείται από μία μόνο εταιρεία, γεγονός που, εξ’ ορισμού, συνιστά μονοπώλιο. Με δεδομένο ότι στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγχώνευση των δυο αεροπορικών εταιριών που εξυπηρετούν τη Ρόδο και αν η συγχώνευση αυτή οδηγεί σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Με δεδομένο ότι η κάλυψη των άγονων γραμμών από την Ολυμπιακή στα Δωδεκάνησα αναμένεται να γίνεται μέσω της Κω, εκδοχή που ενδεχομένως να αυξάνει το κόστος. Με δεδομένο ότι τίθεται σημαντικό ζήτημα για την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου νησιού της Δωδεκανήσου. Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στην αεροπορική γραμμή Αθήνα – Ρόδος; 2. Έχουν προβλέψει εναλλακτικές πολιτικές στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφανθεί ότι νοθεύεται ο ανταγωνισμός με τη συγχώνευση των δυο εταιριών; 3. Στην περίπτωση ιδιωτικού μονοπωλίου, με ποιο τρόπο θα εξασφαλίζουν ότι τα εισιτήρια δεν θα ακριβύνουν περισσότερο, γεγονός που θα καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση των νησιωτών προς την Αθήνα και αντίστροφα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη Κρεμαστινός Δημήτριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...