Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΡ

 Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Μανώλης Συντυχάκης στις 2/8/2019 για την επικίνδυνη κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΡ λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Επικίνδυνη η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Με επείγουσα επιστολή οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προς τη Διοίκηση του Γ.Ν.Ρόδου κ.ά., επισημαίνουν την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού και απαιτούν να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα.

Όπως αναφέρουν στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και τα Νεογνά της Μαιευτικής. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες.

Παράλληλα, οι 3 ειδικευόμενοι ιατροί καλύπτουν απλήρωτοι 3 και 4 εφημερίες πλέον του πλαφόν τους, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.

Η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Ρόδου δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των 150.000 μονίμων κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών της, αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Δωδεκανήσου. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας όλων των νησιών είναι τραγική. Στο Νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει παιδίατρος, στη Κάλυμνο υπηρετεί ένας και στη Λέρο 2, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις για να μεταβούν σε άλλες μονάδες Υγείας, να κινδυνεύει η υγεία τους ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας, που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου δεν μπορεί να λειτουργήσει και θα παραμείνει για 15 ημέρες κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η υποβάθμιση των δημόσιων δομών προχώρησε συντεταγμένα και με σχέδιο από όλες τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η άθλια και επικίνδυνη κατάστασή τους για τα λαϊκά στρώματα, να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο των Νοσοκομείων, φτάνοντας παράλληλα στα όρια της ανθρώπινης αντοχής το υγειονομικό προσωπικό.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι κατεπείγοντα μέτρα θα πάρει για:

1) Να στελεχωθεί με μόνιμο επαρκές προσωπικό η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου.

2) Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας των νησιών με παιδίατρους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

3) Να πληρωθούν όλες οι απλήρωτες εφημερίες του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Οι βουλευτές

Μαρία Κομνηνάκα

Γιώργος Λαμπρούλης

Μανώλης Συντυχάκης

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....