Ερωτικές συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ-

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ξεχωριστό πρωινό καφέ  μαζί με μια φέτα του τοστ στην οποία θα έχετε σχηματίσει μια κόκκινη καρδιά από μαρμελάδα φράουλα! ή τόστ που θα κόψετε την γαλοπούλα  και το τυρί σε σχήμα καρδιάς!

ΣΑΛΑΤΑ-

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ντομάτες φρέσκιες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • ½ μάτσο ρόκα ψιλοκομμένη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένου
  • 5 κουταλιές της σούπας νερό
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνε καλά και κόψε τη ρόκα και την ντομάτα σε φέτες.  Κάνε το ίδιο και με τη μοτσαρέλα, παραλείποντας το πλύσιμο και τοποθέτησε σε μια πιατέλα την ντομάτα και τη μοτσαρέλα εναλλάξ, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για την ψιλοκομμένη ρόκα -αν θέλεις να μπεις περισσότερο στο κλίμα, μπορείς να τραγουδάς παράλληλα το «Ο σόλε μίο»...  Τέλος, ρίξε τη μαγιονέζα, το νερό, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ, ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη όψη, και περίχυσε με αυτό την ωραία σας σαλάτα.

 

 

 

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ-

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • ½ κουταλάκι ketchup
  • στη μύτη από το κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • κλωναράκια άνηθου
  • κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τις γαρίδες και τον κύβο λαχανικών να βράσουν για 5-10 λεπτά, μετά στράγγιξε τις και άφησέ τις να κρυώσουν λίγο.  Για να φτιάξεις τη σος, ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με την ketchup και το πιπέρι, μέχρι να ενωθούν. Σέρβιρε τις γαρίδες πάνω σε κλωναράκια άνηθου, συνοδεύοντας με τη σος μαγιονέζας και πασπαλίζοντας με την γλυκιά πάπρικα.

 

 

 

 

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες σολομού
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλιά εστραγκόν αποξηραμένο τριμμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλάτι
  • σαλάτα ανάμεικτη
  • ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • Thousand Islands salad dressing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξέπλυνε και στράγγιξε τις φέτες σολομού. Βάλε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, τους κόκκους πιπεριού, το εστραγκόν, τη ρίγανη, αλάτι και ανακάτεψε. Βάλε τις φέτες σολομού στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών και πάτησέ τις ελαφρά, ώστε να κολλήσουν στη μία πλευρά. Λιώσε μετά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το Βιτάμ Culinesse και τηγάνισε τις φέτες σολομού, πρώτα από την πλευρά που δεν είναι καλυμμένη με μπαχαρικά, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια γύρισε τις φέτες κι από την άλλη πλευρά, με πολύ προσοχή να μην έχουμε ατυχήματα, και τηγάνισέ τις για 2-3 λεπτά ακόμα. Βγάλε τις φέτες σολομού με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και σέρβιρε συνοδεύοντας με σαλάτα ανάμεικτη περιχυμένη Thousand Islands salad dressing και γαρνίροντας με ντοματάκια και ψιλοκομμένο άνηθο.

 

 

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑ  ΠΑΡΦΕ-

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 450 γρ. φράουλες
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάμε να φτιάξουμε πρώτα την κομπόστα. Βάλε λοιπόν σε κατσαρολάκι να βράσουν 400 γρ. φράουλες με τη ζάχαρη, σκεπασμένες, 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνει αυτό, άφησέ το να κρυώσει. Στη συνέχεια, κόψε σε μικρές φέτες τις υπόλοιπες φράουλες για τη διακόσμηση και βάλε τις στην άκρη. Ωραία, μοίρασε τώρα την κομπόστα φράουλα σε τέσσερα ποτήρια παγωτού και πρόσθεσε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια σε κάθε κομπόστα. Τέλος, διακόσμησε με τις φράουλες, πασπάλισε με λίγα φιστίκια και οι φράουλες κομπόστα παρφέ είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...