Εργατικό Κέντρο Ρόδου προς Φ. Χατζηδιάκο: «Η μπάλα στην εξέδρα!!»!....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Η μπάλα στην εξέδρα!!»

- Σχετικά με το δημοσίευμα του πρώην Δημάρχου, κ. Χατζηδιάκου, για τις προσλήψεις στο Δήμο και την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ δηλώνουμε τα εξής:

     Η πάγια θέση και οι αγώνες του Ε.Κ.Ρ όλο αυτό το διάστημα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η Εταιρεία να λειτουργεί σε μόνιμη βάση αφού είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Η Εταιρία αποτελείται από εργαζόμενους που είναι ικανοί και είναι γνώστες αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών καταστροφών και οι οποίοι κατά κόρον «χρησιμοποιούνται», ακόμα και εθελοντικά, όλα αυτά τα χρόνια, για να προστατέψουν το νησί τόσο από φωτιές όσο και πλημμύρες.

     Ήδη οι ενέργειες που έχει κάνει το Ε.Κ.Ρ είναι σε συνεννόηση με το Δήμο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Περιφέρεια να βρεθεί τρόπος επαναλειτουργίας της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ με τη μορφή και τις δράσεις που έχει αρχικά συσταθεί.

     Είμαστε σε επικοινωνία, και το επόμενο διάστημα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη, με τους τοπικούς βουλευτές ώστε να βρεθεί λύση. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το Υπουργείο ώστε να πιέσουμε από την πλευρά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρείας.

     Όσον αφορά τις προσλήψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο, δεν σχετίζονται με την Εταιρεία. Αφορούσαν εξήντα (60) άτομα γενικών καθηκόντων και θα απασχοληθούν για τις ανάγκες του Δήμου.

     Η δέσμευση που είχαμε πάρει ήταν ότι, σε περίπτωση λειτουργίας της Εταιρείας όλοι οι εργαζόμενοί της θα προσλαμβάνονταν κανονικά και θα επέστρεφαν στην εργασία τους. Αυτή τη στιγμή, η Εταιρεία δεν λειτουργεί ως ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ αφού οι προσλήψεις αφορούν καθαρά το Δήμο και τα κριτήρια τα θέτει ο ίδιος ο Δήμος. Και μάλιστα δεν υπάρχει ούτε καν το δικαίωμα ένστασης στις προσλήψεις!! Αυτό τα λέει όλα!! Παρόλα αυτά εμείς ως Εργατικό Κέντρο ήρθαμε ήδη σε επικοινωνία τόσο με τον Αντιδήμαρχο όσο και με τον ίδιο το Δήμαρχο ζητώντας εξηγήσεις για τα άτομα που έμειναν εκτός.

     Οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ότι ούτε το Εργατικό Κέντρο αλλά ούτε και άλλος φορέας δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Αποκλειστικός αρμόδιος είναι ο ίδιος ο Δήμος και αυτός ορίζει ποιοι θα προσληφθούν με αυτή την προκήρυξη. Οι δημοτικές παρατάξεις έχουν καθήκον να ελέγξουν τη νομιμότητα των προσλήψεων. Αυτοί που έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα στοιχεία, τα μόρια και τις προσλήψεις, είναι αυτοί που αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς δεν έχουμε ούτε λόγο, ούτε ψήφο, ούτε δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό.

     Ρωτάμε λοιπόν, αυτούς που μας κάνουν υποδείξεις εάν τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν αντίστοιχες προσλήψεις εποχικού χαρακτήρα ρωτούσαν ή δέχονταν υποδείξεις από το Ε.Κ.Ρ για το ποιους θα προσλάβουν και ποιους όχι. Η προσπάθεια του κ. Χατζηδιάκου να μας εμπλέξει στα δικά τους πολιτικά παιχνίδια είναι απαράδεκτη και δείχνει απλά και μόνο παράξενη εμπάθεια προς το Ε.Κ.Ρ. 

     Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας!! Έχουμε δικά μας όργανα που κατευθύνουν τις αποφάσεις μας και κρινόμαστε από τους εργαζόμενους που μας εκλέγουν και μόνο!! Όπως κριθήκατε κι εσείς από το ροδιακό λαό!! Έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με οποιονδήποτε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνο!! Ξέρουμε το ρόλο μας και ποιους εκπροσωπούμε στην κοινωνία!!

     Όσον αφορά το επίδομα των 300€, το οποίο προφανώς αναδεικνύετε κάθε φορά για να κρυφτείτε πίσω από τη δική σας αδράνεια, σας υπενθυμίζουμε ότι εμείς υπερασπιστήκαμε τη διεύρυνση των δικαιούχων για να μπορέσουν να επωφεληθούν περισσότεροι συνάδελφοι-εργαζόμενοι. Εάν οι 1000 δικαιούχοι, όπως λέτε, έγιναν 100 είναι δική σας υποχρέωση να ζητήσετε τα δικαιολογητικά και τα αίτια της απόρριψής τους και όχι να «πετάτε την μπάλα στην εξέδρα»!! Το Εργατικό Κέντρο κινείται αυτόνομα με συγκεκριμένους κανόνες!! Έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία και αυτόν επιτελεί!! Επειδή προφανώς κατά εσάς για οτιδήποτε συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμο γενικά ευθύνεται το Ε.Κ.Ρ αναμένουμε τη νέα επίθεσή σας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

          ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                       ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...