Εργατικό Κέντρο Ρόδου: «8 Μαρτίου 2023-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- «8 Μαρτίου 2023-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

 

     Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, τιμάει την 8η του Μάρτη,

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

.....Η γυναίκα της προσφυγιάς είναι δέκα φορές κυνηγημένη. Δεν υπάρχει πιο κυνηγημένος άνθρωπος στον πλανήτη. Θήραμα στο σαφάρι πολέμων, δεσμοφυλάκων, μαυραγοριτών και νταβατζήδων. Μεγαλωμένη σε σκληρή πατριαρχία, συρρικνώνει την ύπαρξη της από παιδί, αν όχι απ’ την κοιλιά της μάνας της. Βομβαρδισμένη και ανέστια, πενθεί θανάτους, χωρίς καν τάφους για να θρηνήσει....

Η φετινή Επέτειος, με φόντο το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη όπου η κραυγή της μάνας-εργάτριας ενώνεται με τις φωνές όλων μας, ενώνεται με τις φωνές των μαθητών, σπουδαστών, εργαζομένων και απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη και να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα, ΓΙΑΤΙ.

Η μάνα εργάτρια με την κραυγή της ζητά να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά παρόμοιο έγκλημα και να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται.

Η πραγματικότητα παραμένει ωμή και αμείλικτη για την άνιση αμοιβή και τη μερικά αδήλωτη εργασία, τις απολύσεις, την ανεργία και τελικά την περιθωριοποίηση των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο οφείλει πολλά στη συλλογική συμμετοχή και αγωνιστική δράση των γυναικών, συνεχίζει να έχει "αιχμή του δόρατος" των διεκδικήσεών του την πραγματική κατάκτηση της ισότητας σε όλους τους τομείς (κοινωνικό, εργασιακό, οικογενειακό). Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, αποτίοντας τον πρέποντα σεβασμό στη σημαντική προσφορά της γυναικάς, από το όποιο κοινωνικό και αγωνιστικό μετερίζι, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα συνδικάτα τους, μη διστάζοντας να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο ανοίκειας συμπεριφοράς στην εργασία τους και αλλού.

            Κάθε μέρα του χρόνου, και όχι μόνον αυτή, πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό λιθαράκι για τη θεσμική οικοδόμηση και στήριξη της πραγματικής τους ισότητας.

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ – ΜΗΤΕΡΑ – ΑΝΕΡΓΗ ΜΟΝΗ

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                     ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...