Εργατικό Κέντρο Ρόδου:  Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

-Tο Ε.Κ. Ρόδου καταγγέλλει τις  τροπολογίες, που ψηφίστηκαν εν μέσω θέρους  στη Βουλή την τελευταία στιγμή  χωρίς καμία διαβούλευση και οι οποίες καταργούν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

Με τρεις αιφνίδιες  αντεργατικές τροπολογίες:

1. Κατάργησαν τη ρύθμιση για τις αιτιολογημένες απολύσεις για την προστασία των εργαζόμενων, καταργώντας το βάσιμο λόγο απόλυσης που είχε νομοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

2. Κατάργησαν την ευθύνη και την υποχρέωση του εργολάβου ενός έργου για τη μη τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τον υπεργολάβο του έργου.

3. Κατάργησαν την παράταση της προθεσμίας παραγραφής για προσφυγή στην δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους για όσο διάστημα η υπόθεση βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Tο Ε.Κ. Ροδου  θα συνεχίσει να παλεύει και να αγωνίζεται κατά της εργολαβοποίησης της εργασίας και υπέρ της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση, ΣΕΒ και Εργοδότες. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρόδου σε αγωνιστική εγρήγορση, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

 Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα το δικό τους  διεκδικητικό  πλαίσιο στη νέα Κυβέρνηση, και θα δώσουν το δικό τους ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...