Εργατικό Κέντρο Ρόδου:  Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

-Tο Ε.Κ. Ρόδου καταγγέλλει τις  τροπολογίες, που ψηφίστηκαν εν μέσω θέρους  στη Βουλή την τελευταία στιγμή  χωρίς καμία διαβούλευση και οι οποίες καταργούν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

Με τρεις αιφνίδιες  αντεργατικές τροπολογίες:

1. Κατάργησαν τη ρύθμιση για τις αιτιολογημένες απολύσεις για την προστασία των εργαζόμενων, καταργώντας το βάσιμο λόγο απόλυσης που είχε νομοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

2. Κατάργησαν την ευθύνη και την υποχρέωση του εργολάβου ενός έργου για τη μη τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τον υπεργολάβο του έργου.

3. Κατάργησαν την παράταση της προθεσμίας παραγραφής για προσφυγή στην δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους για όσο διάστημα η υπόθεση βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Tο Ε.Κ. Ροδου  θα συνεχίσει να παλεύει και να αγωνίζεται κατά της εργολαβοποίησης της εργασίας και υπέρ της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση, ΣΕΒ και Εργοδότες. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρόδου σε αγωνιστική εγρήγορση, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

 Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα το δικό τους  διεκδικητικό  πλαίσιο στη νέα Κυβέρνηση, και θα δώσουν το δικό τους ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...