Εργατικό Κέντρο Ρόδου:  Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με  τροπολογία καταργήθηκαν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

-Tο Ε.Κ. Ρόδου καταγγέλλει τις  τροπολογίες, που ψηφίστηκαν εν μέσω θέρους  στη Βουλή την τελευταία στιγμή  χωρίς καμία διαβούλευση και οι οποίες καταργούν  προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις.

Με τρεις αιφνίδιες  αντεργατικές τροπολογίες:

1. Κατάργησαν τη ρύθμιση για τις αιτιολογημένες απολύσεις για την προστασία των εργαζόμενων, καταργώντας το βάσιμο λόγο απόλυσης που είχε νομοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

2. Κατάργησαν την ευθύνη και την υποχρέωση του εργολάβου ενός έργου για τη μη τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τον υπεργολάβο του έργου.

3. Κατάργησαν την παράταση της προθεσμίας παραγραφής για προσφυγή στην δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους για όσο διάστημα η υπόθεση βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Tο Ε.Κ. Ροδου  θα συνεχίσει να παλεύει και να αγωνίζεται κατά της εργολαβοποίησης της εργασίας και υπέρ της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση, ΣΕΒ και Εργοδότες. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρόδου σε αγωνιστική εγρήγορση, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

 Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα το δικό τους  διεκδικητικό  πλαίσιο στη νέα Κυβέρνηση, και θα δώσουν το δικό τους ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Natalie Christopher  .. ήταν στη Ρόδο τον Οκτώβρη του 2018... -Της  Πίτσας Χατζή...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-Ένας από τους ανθρώπους- δημοσιογράφους που έζησαν την ποδηλασία στα «χρυσά» της...
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ -Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...